Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, nevím jestli to téma tady už neběželo, nehledala jsem to. A tak to zkusím, možná znovu opakovat. Chtěla bych vědět kdy dojde ke zklidnění miminka
Mám 3,5měsíční holčičku a ještě moc neovládá ručičky a nožičky,jak jí odkryju deku nožky lítají nahoru
A o ručičkách nemluvě vyndavá si pořád dudlík a pak bulí že ho nemá v puse u jídla jí ty ruce taky pěkně lítají(není kojená).Slyšela jsem, že někdy na konci 4měsíce se to mimčo zklidní, je to pravda?Jaké máte zkušenosti?Díky.
bych řekla, že naše malá je čím dál živější - teď jí bude 5.měsíců ![]()
Taky bochybuju, že se zklidní. S naší je to taky pořád horší…jsem potěšila, co? Ale bude to lepší, zdokonalí si pohyby a pomůže si s lecčíms sama, neboj ![]()
Na spaní pevně zavinout. Jestli kojíš, tak vleže, já jsem ho jinak nespacifikovala. Přes den nosit v šátku. Víc asi neporadim. ![]()
Jednoznačně pevné zavinutí…např.dle Karpa, ale my jsme zavinovali jen ručičky…to pak Kubík usínal v postýlce sám (jen občas doplňovačka dudlíku). Teď ho učím usínat bez zavinutí..zatím se daří, ale už ho nejde dát jen tak do postýlky..řádí tam. Musím s ním lehnout do postele a chytit za ručičku.
Tak jsem to myslela, asi jsem to blbě napsala,myslela jsem spíš kdy se jim ty pohyby zlepší a budou se lépe ovládat
.Karolínka je dost živá taky si myslím, že se nějak zvlášť neuklidní, ale to mi nevadí, aspoň je sranda.Do zavinovačky bych už jí dát nemohla, už je na ní velká, zkoušela jsem spací pytlík, ale přijde mi že v něm nespí klidně, spí klasicky pod dětskou dekou po stranách jí trochu zastrkám a je podle mě nejspokojenější a ani se neodkopává.Začala jsem jí dávat jen pod deku i kvůli prdíkům, že se mohla zavrtět a ulevit si, v zavinovačce byla moc utažená a pak jí to víc trápilo.
Peťťule píše:
Do zavinovačky bych už jí dát nemohla, už je na ní velká,