Příkrmy ve 4 měsíci?

92
19.6.10 18:30

Příkrmy ve 4 měsíci?

Ahojky holky,
dcera bude mít příští týden 4 měsíce. Je plně kojená. Zajímalo by mě, zda už můžu začít s příkrmama nebo mám ještě počkat? Chtěla bych kojit tak do 6 měsíců a je mi jasné, že nemůžu skončit s kojením ze dne na den. Proto by mě zajímalo, jak jste to dělaly vy. Děkuji :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
19.6.10 18:45

Ja zacinala u plne kojeneho ditete v 5m, mela jsem straslive nutkani, ze uz je cas :oops: Prechod na plnou kojeneckou stravu ale trva dyl jak 2m, teda alespon u nas trval. Spis bych zacala ucit na flasku, abys pak mohla dat UM, nebudes tolik omezena tim, jestli basti nebo nebasti prikrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
19.6.10 18:46

ahoj, memu synkovi byly ted zrovna 4 mesice, taky plne kojim (otazka, jak jeste dlouho budu, nejak pramen vysycha), ale na prikrmy se chystam az mu bude 6 mesicu. Myslim, ze je to pro dei lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
19.6.10 18:48

Já začínala s příkrmy v 6 měsících, malá byla do té doby plně kojená a i od lékaře jsem dostala doporučení s příkrmy začít v šesti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
19.6.10 18:48

Ahojky,já jsem kojila jen do 4.měsíce,pak se my ztratilo mlíko,a musela jsem dávat sunar.Ale s příkrmy jsem začala až od toho 6.měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
19.6.10 19:06

já myslím, jak píše čičinka, jestli chceš s kojením v půlroce seknout, tak by bylo dobrý postupně začít učit na flašku a UM. Příkrmy s tím zas až tak nesouvisej, ale určitě je možné začít dřív než v půlroce..
Nebo jsme možná nějak špatně pochopily na co se ptáš? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
19.6.10 19:08

já jsem začala s příkrmy od 4 msíce a půl. mrkví :-) i když mi mudr říkala, že mám plně kojit do 6 měsíce tak mi to nedalo připadalo mi, že jen to moje mlíko je málo a když na těch příkrmech všude píší od ukončeného 4 měsíce zkusila jsem to a jak mu chutnalo :-) kaši na noc dávám také od 4 měsíce :-) A pořád kojím a kojit chci ještě dlouho :-)

• Citovat
  • Upravit
92
19.6.10 19:14
Díky moc, myslela jsem to přesně takto :wink:
Elik píše:
já myslím, jak píše čičinka, jestli chceš s kojením v půlroce seknout, tak by bylo dobrý postupně začít učit na flašku a UM. Příkrmy s tím zas až tak nesouvisej, ale určitě je možné začít dřív než v půlroce..
Nebo jsme možná nějak špatně pochopily na co se ptáš? :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
19.6.10 19:15

Pokud kojíš, mlíka máš dost a holčička ti prospívá, tak nevidím důvod, proč začínat už teď. Klidně ještě ty dva měsíce počkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
19.6.10 19:32

Já jsem začla s příkrmy v 6měs. a jak holky píší, tak to trvá než se miminkou s pevnou stravou srovná a to klidně i ty 2měs. Protože může mít z pevné stravy prdíky nebo to hned tak rychle nevykaká. Také jsem měla nutkání začít s pevnou stravou už v 4měs., ale bylo to spíš z důvodu bolesti při kojení…s kojením jsem vydržela do Samčiných 9,5měs. Pokud je dost mlíka, tak jako jsem to měla já, tak není důvod končit dřív jak v 6měs. Říká se, že miminko si z mlíčka do půl roku bere živiny, které jinak dostat nemůže a od půl roka, už je nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
19.6.10 19:39

Ahojky, já dávala příkrmy už od 4. měsíce, ale malej byl na umělém mléku. Pokud vím, plně kojené děti se přikrmují až od 6. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.6.10 19:43
Misula.vdf píše:
Ahojky, já dávala příkrmy už od 4. měsíce, ale malej byl na umělém mléku. Pokud vím, plně kojené děti se přikrmují až od 6. měsíce.

V soucasne dobe se prechazi na model, kdy i deti na UM maji byt pouze na mleku do tech 6m. Nicmene tech 6m je podle me dost demonizovana hranice, nektere deti jsou na bastu priravene driv, nektere treba o nekolik mesicu pozdeji.

S tim prejitim jsem to myslela tak, ze nam trvalo snad 4m, nez mel Mates svacinu, obed, svacinu, veceri, k snidani bylo kojeni a pak v noci, takze to trva dyl, nez se najede na tenhle jidelnicek. Takze lepsi je naucit na flasku a taky na UM, nektere deti UM odmitaji a pak stoji za zvazeni, zda prestavat kojit, pokud vim, ze mi dite pit UM nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
19.6.10 19:50

Pokud plně kojíš,tak zkus ještě 2 měsíce vydržet.Někde jsem četla,že je to jen reklama výrobců,do těch 6 měsíců stačí mlíčko,ikdyby bylo umělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
19.6.10 19:52

čičinko nevím, nám řekla dr., že máme pomaličku zkoušet příkrmy od 4. měsíce, ale asi tím stylem, že mu máme začít zkoušet nabízet pyré z mrkve jen třeba pár lžiček denně a podle reakce malého v tom pokračovat. Mléko se za příkrm samozřejmě nevyměňovalo, to přišlo mnohem později :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
19.6.10 19:58

Kojené děti mají mít první příkrmy od půl roku,proč mu zatěžovat bříško dřív to je zbytečné.Dřív než v půl roce bych určitě nezačínala to radši učit na umělé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí