Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky podělte se prosím o své zkušenosti. Taky vám padaly vlasy po porodu? u mně to začalo asi 3 měsíc. Hlavně mě zajímá, jestli to jde nějak zastavit, používat něco co se může při kojení???
ano, padaly, zastavit to nejde. urychlit rust novych jde tim, ze do sebe budes cpat Panthenol tablety a pripadne - poradili mi na gynda- i vitamin B, jenze po nem se pribira. cca po 6 mesici se to padani celkem znormalizuje, aspon teda toto je moje zkusenost.
padání vlasů je normální taky jsem s tím měla problémy. zaběhla jsem na kožní a doktorka mi předepsala nějaké vitamínové tablety (bohužel si nepamatuju složení ani název, protože to nebylo v klasické krabičce „komerčních“ léků). po nich padání hodně rychle přestalo. takže určitě můžeš nějaké podpůrné tabletky zkusit ![]()
tyto problémy po porodu měla snad každá z nás.i když už je to dávno,ale docela dobře si pamatuju tu bezmoc když mi padaly vlasy v chomáčích.tenkrát ač nerada jsem si nechala vlasy ostříhat,vtírala do vlasů mám pocit že to byl biohaar, a za nějakou dobu se padání zastavilo.i teď občas mám tyto problémy když je nějaké stresové období,zaručeně mi zabírá lichořeřišnice,užívat 6 týdnů a také masírování vlasové pokožky,k tomu Panthenol tablety.trvalo mi dlouho než jsem zjistila co mi pomůže.předtím nic,žádné drahé přípravky,nic.licho,je fakt malej zázrak,poradila mi ji bylinářka,a cena je nízounká
,což je fajn.chce to všechno čas,neboj upraví se to
padají
a le už to pomalu přestává (teď 6. měsíc po porodu), neboj
ostrihat na kratko a cekat az se da telo dohromady..vic delat nemuzes ![]()
Vydrz, ja uz zase zacinam obrustat!!
(6mesicu po porodu) A to jsem fakt mela pocit, ze skoncim jako skin. ![]()
Asi od 3 do 6m padaly nejvíce. Pak náhlý obrat a dobré..myslím, že pomoci můžeš vitamíny, ale i tak si myslím, že se to samo upraví.
Asi je to hrozně individuální, ale nevyhne se tomu nikdo, než se nám hormony vrátí do normálu
. Mě začaly padat až asi pět měsíců po porodu a zatím ani přes různé vitamíny velké zlěpšení nevidím ![]()
tak mě vlasy začaly opuštět ale jak, mám pocit, že budu plešatá
už jsem se objednala ke kadeřnici a nechám to zkrátit, nebudou padat dlouhy budou padat krátký, je to děs, snad to brzy přejde, mohla bych s fleku uhňácat paruku ![]()
Je to individuální. Já jsem ani enormní padání nepostřehla. Zato akné se mi vrátily!!! Myslím, že záleží na tom, jaké kdo měl problémy před otěhotněním. Mám pevné a husté vlasy (zatím), zato akné mě trápí pořád.