Zavinování miminka - vánočka

205
17.6.10 12:14

zavinování miminka - vánočka

Zdravím,

chci se zeptat zda má někdo podobnou zkušenost. Malá neumí usínat doma, jen v jedoucím kočárku, nebo uhoupat. Pořád šermuje rukama a budí jí to. Osvědčilo se nám balení do vánočky, i přes den, když je protivná a chce spát. V noci to funfuje krásně. Jak ale poznám, kdy přestat zavinovat? Aby jí nebylo 15 a ještě jsme nebalili :-). Teď nám je 11 týdnů. Balí ještě někdo, nebo jsme tak prdlí jen my? Přijde mi, že ji to moc vyhovuje. Uklidní se vždycky už když ji začnu balit, jinak když je rozbrečená nic jiného tak spolehlivě nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
17.6.10 12:26

Lenko, ja myslim, za balit muzes jeste hooodne dlouho, dokud v tom miminko chce byt, i nekolik mesicu. Po zavinovacce prijde treba osuska :-) , u nas po ni prisel jeste spaci pytel. Az ted je bez niceho (v roce).
Myslim, ze tu takova diskuse byla, a ze maminky bali hodne dlouho, a hlavne - delej to tak, jak to Vam a miminku vyhovuje, kdyz pises, jak je spokojena, uz kdyz s tim zacinas, tak proc ji to brat ?
Ono se to pak zmeni najednou samo, zjistis, ze si dava rucky ven a uz se nebudi a tak nejak samo se to odboura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.6.10 12:41

Lenko, taky jsme dlouho zavinovali. Údajně jsou některé děti tak zvyklé na stísněný prostor (z dělohy), že to vyžadují i dlouho po narození.
Asi na tom něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
17.6.10 12:46

:mrgreen: :mrgreen: prdlí ?, my přestali zavinovat pomalu v půl roce - tedy ne už do zavinovačky, pochopitelně, ale do nejaký dečky, aby si nešermoval rukama, teď už umí usnout „na volno“, ale když je potřeba, ručky mu ještě občas přidržím, takže neboj se nic, zavinuj tak dlouho jak budete potřebovat :-D

Příspěvek upraven 17.06.10 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
17.6.10 12:47

ahoj lenko,

ja jsem zavinovala malou do 4 mesicu, presne jak pises - vzdycky se krasne uklidnila, spala tak doma, v noci, v kocaru…pak jsme to zkusili bez a v pohode, ale pak jsme stejne koupili spaci pytel (aby ji nebyla zima, kdyz se odkope) a spala v nem pres rok a pul :-)

klidne zavinuj pul roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
17.6.10 12:56

"svazovala jsem do 7,5 měsíce. klííííd. a jsou tu ještě větší přeborníci. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
205
17.6.10 13:07

Ipřes den? Když ty lidi tak blbš čuměj když vezu v kočárku vánočku. Mně je to teda celkem šumák, ať koukaj, na to už jsme s šátkem zvyklí, ale stejně mě ty pohledy trochu otravujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
17.6.10 13:12
lenkal123 píše:
Ipřes den? Když ty lidi tak blbš čuměj když vezu v kočárku vánočku. Mně je to teda celkem šumák, ať koukaj, na to už jsme s šátkem zvyklí, ale stejně mě ty pohledy trochu otravujou.

no vidíš, na ven jsme nezavinovali, asi se prďola uspal ježděním, ale kdyby to byl potřeboval, tak bych taky vozila vánočku :mrgreen: - jen bych dala asi bacha, kdyby byly zase vedra, prď na lidi, na mě taky teď koukaj, že jdu s nosítkem, tak se koukám jinam nebo se občas usměju, když se na nás taky smějou

Příspěvek upraven 17.06.10 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
17.6.10 13:12

To jsem ráda, že to tady čtu, protože asi od 10 týdne, máme taky tenhle problém.Začala jsem jí taky „svazovat“ a teď to je ještě horší.Jsou nám přesně tři a šije sebou jak blázen, takže už nás ani plena neudrží.Pak musí přijít na řadu houpání, ale to jen, když už je to opravdu akutní.Nerada bych, aby si na to zvykla, ale občas houpáme.Potřebuje se taky pořádně přitulit a schoulit u maminky:-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
17.6.10 13:31

Holky asi vás uklidním,my zavinovali poctivě do půl roku,pak přišel na řadu spací pytel,to mu chvilku stačilo a te´d vyžaduje zabalit do deky,jako jenom přehodit přes ramínka a omotat kolem a pod deku,jinak by nespal a myslím,že na tom není nic hrozného,já třeba tak ráda spím zabalená v dece pod peřinou,tak třeba rodová indispozice :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.6.10 13:49

Klííd, mrkněte na metřík, Aňuli zavinuju na spaní stále :mrgreen:
Prarodiče ji vždycky politujou (chuděrká malá, ani protáhnout se nemůže, já bych to takhle nevydržel/la :roll: ), ale já jsem rádam že v noci spi ASPOŇ 5 hodin v kuse. Bez zavinutí to nehrozí.
Zavinovala jsem i jako mimino, nosila jsem v šátku, takže divné pohledy kolemjdoucích do kočárku jsem nezažila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.6.10 13:59

Anežku jsem zavinovala určitě minimálně půl roku, Marušku zavinuju doteď. Maruška je v kočárku spokojená i bez zavinutí, takže tam ne, doma zavinuju jen na noční spaní a stále dávám spát na bok a ještě navíc obkládám kojícím polštářem (takže stísněná je víc než dost :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
17.6.10 14:02

Co bychom pro sve dětátka neudělaly.Hlavně, aby jim bylo dobře a cítily se v bezpečí. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
17.6.10 14:18

Musim se smát.Teď, co píšu ten příspěvek, tak jsem snad už po desátý letěla dát malinkej dudlíka.Jak sebou šije, tak jí vypadne nebo ho vystřelí.Nejhorší jsou dudlíky s kroužkem.Tam si strčí prstíček a tahá si ho pořád ven.Nebo si tam strčí paleček a ukazovák do oka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.6.10 14:19

My takto balili do 8. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie