Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jasný, klidně jí zavinuj, dokud si sama neřekne dost, dávej jí dudlíka a chovej a chovej, klidně jí uspávej i u sebe v posteli!
Tohle jsou všechno předsudky, že se to nemá dělat.
Nechápu, proč dětem brát něco, co jim dělá dobře.
Takže na ostatní lidi se vykašli, dělej to, co dělá dobře tobě i malý.
Užívej si tohohle věku, za pár let už se třeba nepřitulí…
U nás se zavinovalo taky do půl roka, do rychlozavinovačky, koukaly mu nohy ![]()
To jsem ráda, že jsi sem tohle napsala, protože i my se podle toho řídíme a na ostatní prdíme. ![]()
Ahoj, ja bych taky klidne zavinovala, nekde jsem cetla, ze ditko poradne neovlada pohyby rukou a nohou a to ho muze budit a rozcilovat a prave zavinovani mu doda pocit bezpeci ![]()
Ahoj.taky jsem si říkám jak dlouho budeme balit! Malej mi jinak než zabalený neusne, a když jo, tak se za chvilku vzbudí. Takže balíme a spíme celou noc. Když se mu to líbí…
Ahoj holky, malej má 3 měsíce a půl a asi od šestinedělí ho na noc zavinuju podle Karpa, ale… poslední dvě noci se mi přetočil ze zad na bříško, naštěstí u toho vydával zvuky, takže jsem ho hned vzala, ale mám strach ho tak dál balit, protože při přetočení má obličej zabořený v matračce a rukama by se nemohl zdvihnout, aby si třeba přetočil na bok hlavičku, taky vám to děti dělali?? Jak jste to řešili?? Malej, když není zavinutej, se v noci budí podstatně dřív, než nezavinutej, tak nevím, jak to řešit…
Tak to se mi nestalo… ![]()
Já tedy vždy polohovala na bok a obkládala ze stran (polštářem, složenou dekou, někdo používá ty válečky…). Zkus to, třeba to pomůže - zablokuje mu to možnost pohybu.
lenkal123 píše: …Jak ale poznám, kdy přestat zavinovat? Aby jí nebylo 15 a ještě jsme nebalili. Teď nám je 11 týdnů. Balí ještě někdo, nebo jsme tak prdlí jen my? …
Chachá.
Staršího jsem přestala zavinovat až v 7měsících (to poznáš, už to nepotřeboval). Jsem zvědavá, jak budu dlouho zavinovat mladšího… ![]()
Wiolla píše:
Tak to se mi nestalo…Já tedy vždy polohovala na bok a obkládala ze stran (polštářem, složenou dekou, někdo používá ty válečky…). Zkus to, třeba to pomůže - zablokuje mu to možnost pohybu.
Díky za radu, vyzkouším… ![]()
Ahoj, určitě zavinuj, miminko se cítí v bezpečí a neobtěžují ho ty neposedné ručičky, které vůbec zatím neovládá a jen se s nimi škrábe.
Zavinovala jsem dlouho Honzíka a teď Kubík 14týdnů je na tom stejně. Když ti plína a zavinka nestačí, použij třeba prostěradlo, nebo cokoliv ;o))
Také mi každej říká, chudák ten je svázanej, ale Kubíčkovi je tak dobře a to je důležité ![]()
Jen pozor na nožičky, ty by neměly být svazované. Jeden ortoped mi říkal, že by stehna měly mít 90st - tj. kolínka od sebe!!
Ahoj, začala jsem zavinovat když byly malý asi dva měsíce. Lituju, že jsem zavinování neobjevila dřív.
Kolem půl roku začala usínat i bez zavinutí, ale asi po týdnu jsem začala zavinovat znovu. Teď je jí osm měsíců a zavinuju pořád.
V kočárku jí nevozím, protože v něm řve, ale klidně bych jí zavinovala i v něm.
V autě zavinovačku nepotřebuje, tam je tuhá hned a poslední dobou zavinuju jen na spaní přes den, večer už usne „na volno“. ![]()
Zavinovat budu, dokud to bude potřeba. A fakt se neboj, navždy to nebude.
Zavinování zdar. ![]()
Ahoj holky,
mám 4měsíčního chlapečka a zavinujeme. Používáme tetra plenu. Nejprve jsme zavinovali jako vánočku, nyní balíme jen ruce s plínou za zády. Jinak neusne, mele sebou, máchá rukama, nohama…v kočárku spí bez zavinutí. Zavinujeme ho i přes den. Ovšem dost často se stává, hlavně večer, že u zavinování řve, brání se a musíme ho zavinout silou…pak ale usne rychle a spokojeně. jen jednou usnul bez zavinutí a to, když byl protivný a strašně dlouho křičel a nešel utišit, nechala jsem ho v postýlce a vysílením usnul…tak co myslíte? Mám ho přestat zavinovat, když se brání? Někdy je mi ho chudáčka líto…
@Holma ja bych zavinovala dal, evidentne to jeste potrebuje, kdyz stejne neusne, nebo s revem.....ale postupne zkousejte uz prestavat.
@Holma Také bych nadále zavinovala i přes menší odpor. Vypadá to, že zavinování stále potřebuje… syn vyžadoval zavinutí až do 8měsíců - poznala jsem na něm kdy už nechce