Spaní na bříšku

10052
16.6.10 22:36

Spaní na bříšku

Ahoj mamky mám na Vás zase dotaz, moje Klárka 7 měs., ze pokaždé v noci ve spaní otáčí bříško a spinká tak, někdy má hlavičku otočenou na stranu a někdy spinká na čele, mám opravdu strach že se může něco stát, horší je že jí takhle najdu kolikrát i ráno, takže když spím nemůžu jí chodim otáčet. Je to nebezpečné??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22006
16.6.10 22:43

Já jsem Helenku otáčela asi do desátého měsíce, pak už jsem ji nechala, ať spí, jak chce. Měla postýlku vedle mé a já mám lehký spánek, takže jsem neměla problém ji otáčet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.6.10 22:45

Já myslím, že je to nebezpečné jen pro děti, které se ještě nezvládnou otočit zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
16.6.10 22:47

Obě moje dcery jako miminka zásadně usínaly a spaly na bříšku, na zádech prostě ne a ne. Mladší má 18 měsíců a spí tak pořád. Starší už většinou teď spí na boku nebo na zádech.
Myslím, že se říká že spaní maličkých dětí na bříšku je jedním z rizikových faktorů kvůli náhlému úmrtí kojence, ale nevím, do jakého věku :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
16.6.10 22:58

to riziko náhlého úmrtí by mělo být roka, a já bohužel nemám lehký spánek, ráno mě vzbudí až klárka když si brumlá v postýlce, jednou jsem zjistila že si tam brumlá třeba hodinu :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
16.6.10 23:00

takže co radíte?? sama už se otáčí tak i zprátky, ale já jsem také četla, že mimča ještě neumí spolupracovat nosem a pusou zárověn, a že by se mohlo stát kdyby si ublinkly nebo slintaly a vdechly to hrozí udušení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.6.10 23:02

Pokud se umi otocit zpatky nechat.Nema se davat na bricho jako ze ho otocis ty.Ale poku dse otaci samo tak nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.6.10 23:02

No je fakt, že kdyby si blinkla, tak si v tom tím pádem omočí i nosík :-?
Těžko radit, napadá mě jen monitor dechu :nevim: Musím říct, že ten první rok klidného spánku jsem prožila jen díky němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.6.10 23:03

Monitor dechu nemas??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.6.10 23:04

Cicinka byla rychlejsi.my meli monitor takze toot jsem neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.6.10 23:04

Jinak monitor dechu se dá půjčit i v porodnici, ten poplatek myslím není zas až tak velký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
16.6.10 23:09

Zuzko, Kubik jakmile se zacal otacet a valet sudy tak spi na brisku a kdyz ho polozim na zada do postylky tak se vzdycky pretoci na bok nebo na brisko. A nekdy se otoci tak, ze spi i celou noc na zadech. Ma skoro 8m. Mam monitor dechu a spim vedle. Takze v pohode, nestresovala bych se, :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
16.6.10 23:16

už jsem o tom přemýšlela dřív, asi ho pořídím, pak se bude hodit i na další dětičky, co by jste říkal na použitý?, kdybych se koukala po bazarech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.6.10 23:22

použitý, já nevím. to už bych raději brala ten pučovací z porodky, myslím, že je po 2letech bez keců vyhazují, snad je i přezkušují, zkrátka mi to přijde jako větší jistota než když si koupíš něco, o jehož původu nic nevíš.
Já ho teď třeba prodávám, nahodila jsem ho na aukro od koruny a nečekám, že by mi lidi utrhali ruce, zkrátka použitý je dost sázka.
Monitoru třeba nesvědčí časté převážení. a to nidky nevíš, co s ním původní majitel dělal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.6.10 23:24

Nemluvě o tom, že vám bude k něčemu jen do roka, tj 5m. Po 1r se mění dechová frekvence, dech se prohlubuje a jeho frekvence nějak protahuje, takže může spouštět falešné poplachy. a myslím, že někdo psal za půjčení 600 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí