Spaní na bříšku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9044
17.6.10 07:31

Me se Samik taky kolem 7.mesice zacal v noci ve spanku pretacet na brisko,prvnich asi 14 dni jsem ho dycky pretocila zpatky,mela jsem strach,ale pak se zas pretacel zpatky,tak jsem ho nechala,ted uz ho nechavam a na brisku se mu usina nejlip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
17.6.10 09:17

dneska jsme dopadly jak psala maminka předemnou, jak jsem šla spát klárku jsem otočila, ta se vzbudila, takže chtěla jíst, pak si chtěla hrát :-?

počkám ještě na manžela a večer si promluvíme, že bych monitor objednala

moje švagrová má měsíční holčičku at také nechává bez problému spinkat na bříšku, sice jsem jí na to několikrát upozorňovala, a některým lidem škoda radit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.6.10 09:33

Zuzko:myslim si ze monitor uz ted nema cenu kupovat.
Nechce se mi hledat ten clanek ale nekde jsem vycetla ze v okamziku kdy se ditko zacne pretacet tak spat n abrisku muze pokud mu to nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
17.6.10 10:23

Zuzko, nám pediatr řekl, že do 6.měs. platí zákaz spaní mimin na bříšku, takže otáčet na zádíčka, ale pak už je to jedno. Od 7.měs. spí Kristýna zásadně na boku, na břiše nebo všelijak pokroucená, na zádech jsem ji ještě neviděla ani jednou a neřeším to, když se jí spí takhle dobře.
My měli ten monitor dechu za plínku, Respisense, teď už nám leží nepoužitý doma, kdybys ho chtěla, byli jsme s ním moc spokojení, pokud bych vůbec uvažovala v tomhle věku o monitoru, tak jedině tenhle, protože u těch deskových jak se ty mimča začnou v postýlce víc hýbat, tak prý to dělá hodně plané poplachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.6.10 11:03

Ahojky. Taky necháváme spinkat na bříšku,už aspon dva měsíce,ze začátku jsem měla hrůzu a bezesný noci,ale bohužel na zádíčkách nebo na boku nespinkal dýl jak půl hodinky. Pořídili jsme monitor dechu a vyspim se já i malej. Prostě některejm prckům nevysvětlíš,že takhle by to být nemělo :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
17.6.10 11:39
BohunkaP píše:
Michaelakkk píše:
No vidíš, já jsem Samuelka nechávala spinkat na bříšku od miminka, protože se mu to líbilo tedka se na bříško přetáčí sám, ale až když usne a nechávám ho :-) každý na to má jiný názor. Já osobně si myslím, že kdyb se mělo něco stát může se to stát spíše na zádech, jelikož kdyby například nedejbože zvracela na bříšku to z ní půjde na zádech ne!

Míšo, doporučuji pročíst např. toto:
http://www.babyweb.cz/…miminka.aspx?…
http://www.mojedite.cz/…e_detail.php?…
 http://www.mimi-klub.cz/…-spanku.html

Každý máme samozřejmě jiný přístup a názor, nicméně ten Tvůj na mne v této oblasti působí maličko neinformovaně…

já jsem informovaná z časopisů internetu všechny ty katastrofický scénáře a co by se mohlo a nemohlo stát vím. moje mamka vychovala 4 děti a všechny nás dávala spinkat na bříško, líp jsme se vyprděli, líp jsme spali a dříve jsme se naučili zvedat hlavičku apod… Např jsem byla na návštěvě u známé co má 5m syna a ten hlavička ani nezvedne a zezadu na hlavě má místo bez vlasů z toho, jak je pořád v lehátku či v sedačce a jenom na zádech!
Jsem prostě taková, že se zbytečně nestresuju něčím, co by se mohlo stát…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
17.6.10 11:41

Monitor je podle mě v tomto věku opravdu zbytečný… To je můj názor a koukám, že Kattka má stejný… no ale s touto diskusí asi končím jsem jiného názoru… nejsem nervní z toho co by se mohlo stát… jsem hold jiná…

• Citovat
  • Upravit
10052
17.6.10 12:52
Michaelakkk píše:
BohunkaP píše:
Michaelakkk píše:
No vidíš, já jsem Samuelka nechávala spinkat na bříšku od miminka, protože se mu to líbilo tedka se na bříško přetáčí sám, ale až když usne a nechávám ho :-) každý na to má jiný názor. Já osobně si myslím, že kdyb se mělo něco stát může se to stát spíše na zádech, jelikož kdyby například nedejbože zvracela na bříšku to z ní půjde na zádech ne!

Míšo, doporučuji pročíst např. toto:
http://www.babyweb.cz/…miminka.aspx?…
http://www.mojedite.cz/…e_detail.php?…
 http://www.mimi-klub.cz/…-spanku.html

Každý máme samozřejmě jiný přístup a názor, nicméně ten Tvůj na mne v této oblasti působí maličko neinformovaně…
já jsem informovaná z časopisů internetu všechny ty katastrofický scénáře a co by se mohlo a nemohlo stát vím. moje mamka vychovala 4 děti a všechny nás dávala spinkat na bříško, líp jsme se vyprděli, líp jsme spali a dříve jsme se naučili zvedat hlavičku apod… Např jsem byla na návštěvě u známé co má 5m syna a ten hlavička ani nezvedne a zezadu na hlavě má místo bez vlasů z toho, jak je pořád v lehátku či v sedačce a jenom na zádech!
Jsem prostě taková, že se zbytečně nestresuju něčím, co by se mohlo stát…

já vím že naše rodiče, spoustů věcí co je ted neměly, a taky nás vychovaly, a žijeme, taky bylo mnohem větší procento úmrtnosti dětí, a nevidím důvod proč bych všechny tyhle vychytávky nemohla využít, i když je naše rodiče neměly, já měla rizikové těhu, v 5. měsící jsem málem ztratila svoje dítě jednou, a když můžu udělat něco pro jeho lepší bezpečí, proč to neudělat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
17.6.10 13:08
Michaelakkk píše:
já jsem informovaná z časopisů internetu všechny ty katastrofický scénáře a co by se mohlo a nemohlo stát vím.

V tom případě se omlouvám, nejspíš ve mně ten dojem vyvolalo to, že často používáš argumenty „jak to dělala Tvoje maminka“ či v jiné diskusi „babička - zdravotní sestra v porodnici“… Víš, já s Tebou v jádru souhlasím, sama taky věci moc neřeším a třeba monitor dechu nepoužívám… ale zase to nesmí být druhý extrém. Ono za našich maminek se toho dělalo hodně - dávalo se spát na bříško (a my jsme hezky zvedali hlavičku), ale také se vozilo v autě bez připoutání, na kolo ani na lyže se nedávala helma, od pěti měsíců se posazovalo (a my z toho máme většinou pěkně odrovnaná záda), dědily se botičky (a máme ploché nožičky), dávaly se šťávičky, ovoce a kdeco prakticky od narození (a téměř každý z naší generace je na něco alergický), a další a další… Některé věci v pořádku nejsou a „maminka to dělala a měla 4 děti“ pro ně není nejlepší argument…

Příspěvek upraven 17.06.10 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
17.6.10 13:15
BohunkaP píše:
Michaelakkk píše:
já jsem informovaná z časopisů internetu všechny ty katastrofický scénáře a co by se mohlo a nemohlo stát vím.
V tom případě se omlouvám, nejspíš ve mně ten dojem vyvolalo to, že často používáš argumenty „jak to dělala Tvoje maminka“ či v jiné diskusi „babička - zdravotní sestra v porodnici“… Víš, já s Tebou v jádru souhlasím, sama taky věci moc neřeším a třeba monitor dechu nepoužívám… ale zase to nesmí být druhý extrém. Ono za našich maminek se toho dělalo hodně - dávalo se spát na bříško (a my jsme hezky zvedali hlavičku), ale také se vozilo v autě bez připoutání, na kolo ani na lyže se nedávala helma, od pěti měsíců se posazovalo (a my z toho máme většinou pěkně odrovnaná záda), dědily se botičky (a máme ploché nožičky), dávaly se šťávičky, ovoce a kdeco prakticky od narození (a téměř každý z naší generace je na něco alergický), a další a další… Některé věci v pořádku nejsou a „maminka to dělala“ pro ně není nejlepší argument…

s tím jen souhlasím, moje tchýně je žářný důkaz, když přijede k nám, klárku tahá za ručičky a ukazuje jak už bude za chvilku chodit, pak jí posadí, klárka se chudinka klimbá má co dělat aby se udžela, a hlavně že sedí sama :zed: :zed: ale člověk jí to nevymluví, už jsem jí to kolikrát zakazála naštěstí pracuje v rakousku takže skoro nejezdí domu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.6.10 13:17

Souhlasím s Bohunkou :palec:

I tenkrát byl SIDS,dokonce vyšší procento než dnes.Jen nebyla tak rozvinutá media,osvěta..
Já znám 2 rodiny,které v 80.letech o miminko k vůli SIDS přišly.

Mmch,taky jsme byly 4 sestry,kromě mě je všechny mamka dávala spát na bříško,tenkrát se to prostě doporučovalo.Mě ne,měla jsem srdeční vadu.Ani pediatři tuto polohu z bdělého hlídaného dítěte nezavrhují,naopak,prý je důležitá pro psychomotorický vývoj.
Jsou další věci,které moje maminka dělala.Snažím se používat zdravý rozum,ale to,co dělala maminka nebo třeba jiní známí o 2,3 desetiletí dřív,pro mě jaksi není směrodatné..

Uvidíme,co nám na dnešní praktiky jednou řeknou naše děti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
17.6.10 14:38

Nojo jenže moje mamka je hodně mladá (39)a mímu nejmladšímu bratrovi ted bylo 7 let, takže to nejsou žádná desetiletí… No ale to je přece jedno každý si to uděláme podle sebe :-) Přehnaná starost spíš více vystresuje… To je můj názor..

• Citovat
  • Upravit
9868
17.6.10 14:58

míšo každý jsme fakt jiný, mě by víc vystresovalo, kdybych Vojtu na monitoru neměla (když byl ještě malej), teďka už spí i s námi v posteli…

zuzko já myslím, že monitor dechu je prima, je fakt, že už jste trošku větší, a tak bych i proto koupila Nanny, má záruku snad 4roky nebo 3…?
Budeš ho mít i na další děti.
Vojta se už válí po celé postýlce a nikdy jsme planý poplach neměli, důležitý je hlavně nedávat do postýlky zbytečný plyšový hračky, polštářky a nejlépe ani mantinel, aby se do toho nezavrtala nosem, a aby nespala na moc měkký matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
17.6.10 15:12

díky moc všem :kytka: už ho mám objednaný, vzala jsem rovnou i náhradní podložku, abych dala dvě vedle sebe, at nám to pak zbytečně neječákuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí