Spaní na bříšku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
16.6.10 23:26

No vidíš, já jsem Samuelka nechávala spinkat na bříšku od miminka, protože se mu to líbilo tedka se na bříško přetáčí sám, ale až když usne a nechávám ho :-) každý na to má jiný názor. Já osobně si myslím, že kdyb se mělo něco stát může se to stát spíše na zádech, jelikož kdyby například nedejbože zvracela na bříšku to z ní půjde na zádech ne!

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
16.6.10 23:27
zuzka.mamka píše:
to riziko náhlého úmrtí by mělo být roka, a já bohužel nemám lehký spánek, ráno mě vzbudí až klárka když si brumlá v postýlce, jednou jsem zjistila že si tam brumlá třeba hodinu :oops: :oops:

Tak tak je to i u nás :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
16.6.10 23:28
zuzka.mamka píše:
takže co radíte?? sama už se otáčí tak i zprátky, ale já jsem také četla, že mimča ještě neumí spolupracovat nosem a pusou zárověn, a že by se mohlo stát kdyby si ublinkly nebo slintaly a vdechly to hrozí udušení

jak už jsem psala, když spí na zádech může se udusit stejně néli líp než na bříšku! No každý na to má jiný názor,ale vem si, když ležíš na zádech a zvracela by jsi je to lepší než ležet na břiše a zvracet?

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
16.6.10 23:30
zuzka.mamka píše:
už jsem o tom přemýšlela dřív, asi ho pořídím, pak se bude hodit i na další dětičky, co by jste říkal na použitý?, kdybych se koukala po bazarech?

Jestli se ti ale v postýlce otáčí sama nebo spinká na boku no prostě nějakým způsobem v postýlce cestuje, je monitor dechu, který funguje na bázi podložky zbtečný, protože tím cestováním ti z něj sleze a bacha na to některé jsou omezené i váhou…

• Citovat
  • Upravit
10052
16.6.10 23:34

čiči já mrknu na to aukro, ale právě jak jsem psala už jsem ho chtěla dřív ale manžel mi to vymluvil že je to zbytečné, vstává ve 4 do práce takže jí ještě kontroluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.6.10 23:34

Teď bych to už neřešila, přetočí se, kam chce…

Já jsem dala na bříško spát Samíka občas i jako miminko, hlavně přes den - hlavně když ho bolelo bříško, krásně se vyprděl a byl spokojený :mrgreen: Od té doby, co se otočí sám, ho nechávám, ať si spí jak chce - a že to jsou kolikrát pozice :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.6.10 23:41

Michaelo, ono je to tak, že když si dítě nablinká pod sebe a má v tom ústa i nos, tak to může vdechnout obojím, takže mu vlastně nezbude žádný otvor, kterým se může nadechnout. Na zýdech spí malá miminka tak, že mají otočenou hlavičku ke straně, tudíž zvratky stečou bokem, ale neucpou nos.
Poloha na bříšku je nejrizikovější poloha na SIDS, ale tam je nejvští riziko tuším od 2 do 6m. Je to malá pravděpodobnost, nicméně existuje, tudíž bych ji nepodporovala tím, že dítě celonočně uložím na spaní na bříško :nevim:

zuzko, já myslím, že pokud už o tom takto uvažuješ, tak to zbytečné není. Jde hlavně o tvůj klid, o tvůj pocit, že děláš vše, co malou ochrání. Takže třeba kup nebo půjč, co ti vyjde líp, ale udělej to hned. Já bych třeba bez monitoru Matese v životě neodstěhovala z naší ložnice a to mám spánek lehký, když se v noci lehce zakuckal slinou, skákala jsem z postele jak srna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
16.6.10 23:42

já opravdu nevím ted jsem četla nějakou anketu o monitoru, a bylo tam asi 20 příspěvků a z toho pět maminek psalo že jim zachránil život, ale psaly jak psala michaelakk že když se mimino vrtí každou chvíly se jim spouštěl planý poplach

co říkáte na ty zastrkávací za plenky má s tím někdo zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
16.6.10 23:47

čiči prosím poslala by jsi mi odkaz?? těch monitorů je ta víc díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
16.6.10 23:51

ještě se mi zdá že ta deska je hrozně malá klárka se vrtí všude možně, tak abych případně koupila dvě desky, tak nevím, ale jestě jsem chtěla dodat pro odlehčení, že moje klárka je sama takový monitor protože chrápě celkem naahlas, takže když jí slyším chápat vím že je v poho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
17.6.10 00:18

No já jsem asi jiná v tom, že neplaším! zbytečně se nenervuju tím co by se stát mohlo! Teď to bude znít asi strašně ale co se má stát stane se… Já moniorům dechu nevěřím! Strejda s tetou mají dodnes nějaký špičkový až z ameriky měli 2 co koupili u nás a jeden strejda zozšlapal, když zjistili že jim malá nedýchá! A druhý se zase spouštěl pořád planě! Pokud je dítě zdravé a má se dobře není v rizikovém prostředí apod. nebála bych se… Jasně, že to v povědomí mám, ale zvbytečně se nechat stresovat je myslím, že zbytečné. nechci aby to vyznělo tak, že život mého dítěte je zbytečný tone!! pro něj cokoliv, ale asi jsem hold jiného přístupu…

• Citovat
  • Upravit
14598
17.6.10 00:28

Holky v podstatě jsem dneska zjistila, když jsem šla Kačku zkontrolovat, že spí na bříšku.
Do teď usínala na boku a pokud se otočila na bříško, tak se tím vzbudila a mrčela. Dneska na něm spala v klidu a tvrdě.
Přes den „válí sudy“ v pohodě tam i zpět.

Já mám možnost mít půjčený monitor od kamarádky, ale k čemu mi bude, když má být pod matrací a Kačka musí mít kvůli refluxu zvýšenou polohu… :nevim:
U Kristýnky jsem zažila, že jsem se v noci vzbudila zlitá studeným potem a vyděšená a nevěděla jsem proč. Rychle jsem nakoukla do postýlky a Kity nedýchala… první, co mě napadlo bylo chytit pod pažičky, prstama přidržet hlavičku a třepnout s ní. Lapla po dechu, nadechla se a od té doby spala se mnou v posteli.
TeĎ ale dělám vše pro to, abych se zbytečně nestresovala. Můžu si tím vyvolat záchvaty a to je pak doc mazec.. a léky kvůli kojení nesmím.
Původně jsem myslela, že právě můj strach manžela donutí souhlasit s koupí monitoru, ale spím jak mimino i když mě vzbudí, jen co se protáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44196
17.6.10 06:55

Moje děti taky v 7 měsíci spaly na bříšku.Ne stále,ale prostě se otočily.

Neotáčela jsem zpět, ale jen k vůli tomu, že jsem měla v postýlce monitor dechu. Spaní mám lehké a právě díky monitoru jsem se aspoň trochu vyspala.

Když jsem se ptala dr.u Adámka,ve 4 měsících říkala otáčet zpět.Brzy jsem to vzdala,protože otočením jsem ho probudila,nemohl zabrat a ve finále jsem z toho byla vzteklá.Nevyspala jsem se ani já. V noci se dlouho budil.

Co se týče monitoru na plenku. Měla ho známá,ptala jsem se. Je vhodný jen pro miminko,které se samo neotočí.Ona ho měla asi 3 měsíce. Později miminku může spadnout,na bříšku tlačit nebo si ho šikovné miminko snažící se vše brát do rukou prostě samo sundá.
Je prý vhodný jen pro nedonošence nebo děti z rodin,kde se SIDS vyskytlo. Pořizovací cena prý neodpovídá délce užívání - drahý na to,že využiju jen pár měsíců..

Co se týče použitého monitoru, nemocnice sice půjčují,ale dnes už mi to přijde drahé.Na to,že monitor vydrží i druhému dítěti a např. mě Nanny před narozením Emičky výrobce odborně přezkoušel.
Nanny u nás v jednom obchodě stojí pod 2 000,novější typy mají taky 2 desky paralelně za sebou do velké postýlky.
Baby Sense II.,ve zdravotních potřebách 2 500Kč.Když si vzpomenu na rok 2006,stál tento monitor necelých 5000,to bych o půjčení uvažovala.Nanny jsem tenkrát koupila kolem 3 000.Funguje dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44196
17.6.10 06:57

Markit,Emička měla taky k vůli refluxu zvýšenou polohu,monitor nám fungoval :wink: Měla pod matrací knížku a pevnější polštář,aby byla v doporučovaném úhlu.Zvykla si,má to tak dodnes.Přijde mi to bezpečnější,než jí dát polštář do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
17.6.10 07:09
Michaelakkk píše:
No vidíš, já jsem Samuelka nechávala spinkat na bříšku od miminka, protože se mu to líbilo tedka se na bříško přetáčí sám, ale až když usne a nechávám ho :-) každý na to má jiný názor. Já osobně si myslím, že kdyb se mělo něco stát může se to stát spíše na zádech, jelikož kdyby například nedejbože zvracela na bříšku to z ní půjde na zádech ne!

Míšo, doporučuji pročíst např. toto:
http://www.babyweb.cz/…miminka.aspx?…
http://www.mojedite.cz/…e_detail.php?…
 http://www.mimi-klub.cz/…-spanku.html

Každý máme samozřejmě jiný přístup a názor, nicméně ten Tvůj na mne v této oblasti působí maličko neinformovaně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí