Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holčiny, taky se vaše deseti měsíční dítka chtějí doma pořád nosit? Kája se na mě neustle sápe…Jelikož už chodí po byt sama, najde si mě všude
Je to docela vyčerpávající, visí mi na noze když vařím, pořád. Dřív to dělala taky, ale na tolik…Co radíte?
Synovi je tedy jen 9 měsíců, oproti dřívějšku chce nosit míň, ale chce. Na takové to krátkodobé pochování moc není. Buď je v dobré náladě a vystačí si sám, chování ho zdržuje. Nebo je ukňouraný a chce být u mě. Váží 10 kilo, takže na ruce to fakt nejde. V šátku je spokojenej jedině venku, doma jen když makám, něco se musí dít, co by sledoval. Takže vážu na bok do šátku, ale musím pracovat, ale alespoň tak uklidím - luxujem, věšíme prádlo, utíráme prach.
mame to taky tak, zhorsuje se to v obdobi rustu zoubku, to ji taham na ruce vpodstate neustale, z toho si odejde do vedlejsiho pokoje sama a nepotrebuje me…
myslim, ze rada na to moc neni, asi jen vydrzet ![]()
Markétce je sice 9 měsíců, ale na noze mi taky visí pořád. Kdyby jen visela, ona u toho ještě mňančí a vzteká se. Chce nosit. Vezmu ji na ruce, začne se kroutit, nelíbí se jí to. Položím na zem, řev, zas mi visí na noze
.
Pořád se uklidňuju tím, že je to jen takové období (kéž nebude trvat moc dlouho). Markétku nosím v šátku, jenže zatím to umím jen na břicho a to zas nic neudělám.
Já bych spíš chtěla vidět dítko, které se nosit nechce a na mamince nevisí
Mám doma to samý, má rok a půl a pořád se na mě sápe.
Jo, přesně jak píše leňula2:chce nahoru a vzápětí dolů a tak pořád dokola.
Pak ale zas má chvilku, kdy si hraje sama a nechce mě. Pak ale jakoby si uvědomila, že je sama a s křikem mě hledá…
Mně to přijde normální, jestli tě bolí záda, pořiď si Ergo nebo Manducu (my jsme využívali místo kočárku).
No, nechce se mi do nosítka už investovat. Sice plánujeme další mimi,ale nevím…Spíš mě štve, když pořád kňučí…ale s tím asi nejde nic dělat.Je malá!
Tak to pak nevidím jinou možnost než nosit na rukou. Ale jak to popisuješ, nosítko by ti hodně ulehčilo život, je to na tobě. ![]()
Mám to samé - malému je 7 měsíců, neplazí se, neleze, na bříško ani na zádech být nechce…jen se chce nosit a koukat okolo. Takže jakmile se mu ztratím z dohledu - hned křičí a pláče.
Rada na to není, jen to chce vydržet, měla jsem to u každého dítěte a taky jsem myslela, že mě klepne ![]()
A nejlepší je asi to nosítko, já třeba nosím v šátku i doma a je to ok, jen člověk moc toho neudělá, ale dá se to.
tak pevné nervy