Vojtovka

12009
16.6.10 07:45

vojtovka

Ahoj maminky, nevite pls o nekom, kdo by mohl k nam dochazet aspon 2× denne cvicit s mladym vojtovku? Nejakou rehabilitacni sestru, nebo studentku? Ma predilekci hlavicky vpravo s rotaci vlevo a diastazi brisnich svalu a je prohlej do zaklonu. nejak to psychicky a fyzicky nezvladam a neudrzim ho, je uz dost silnej. Nechci mu spis uskodit spatnym cvicenim.
Jsme z Prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
429
16.6.10 09:01

Ahoj Stiko, na tvůj dotaz ti neumím odpověďět, ale my chodili k MUDr. Kleplové , napíšu Ti odkaz, provádí cvičení s dětmi, ale je to založené na spojování reflexních bodů, takže lehké dotýkání, žádné mačkání a čekání a výsledky jsou úžasné. Dětičky to nebolí, dokonce nesmí. Třeba by Vám to vyhovovalo více. Moc paní doktorce důvěřujeme. Doufám, že Vám to třeba pomůže. http://www.pohybovestudio.cz/kleplova.htm
Cvičení i konsultace provádí v Karlíně, kousíček od metra.
Držím palečky, ať jste brzy fit. Lenka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
16.6.10 10:00

pokud si tvoje rehabilitační sestřička nechce přividělat tak asi budeš muset oběhnout školy zdrav.,prakticky to může dělat kdokoliv z rodiny ,kdo na to má „žaludek“ ,když bude dobře instruován .Jinak pokud už je dítě větší(2+) měli by tiporadit i ve střadiscích ranné péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabrielagl
26.1.12 22:01

Ahoj,

my cvičily vojtovku téměř od narození. Dcera měla zkrácený sval na krčku (preferovala jednu stranu a kroutila se do rohlíku), velmi nám cvičení pomohlo hlavička se rozhýbala k tomu všemu jsme měli problémy s kyčlema a nosila řemínky tudíž se nepřekulovala. Teď tělíčko drží symetricky. Cvičily jsme do 5. měsíců ale pak už jsem sama viděla, že není důvod a fyzioterapeutka mi navrhla ať přestanem. Během měsíce se malá začala překulovat a dokonce se v 6. měsících staví na kolínka a pruží. :D Dnes jsem však byla na rehabce dostali jsme jinou cvičitelku malá byla strašně šikovná jen se ji nechtělo přetočit na 1 stranu což doma bez problému dělá. Fyzioterapeutka chtěla začít preventivně cvičit tak jsem zkrátka řekla ne protože jsme s vývojem dost vepředu a argument co mi dala že mi třeba bude 2 měsíce pružit a nepoleze mi přišel dost slabý když se ji nedal ani čas aby to zvládla!!! cvičím a pozoruji malou dost dlouho na to abych zahájila cvičení jen po tom co malá se na povel nezačne předvádět! Jen aby si někdo zaplnil kolonku nenechám dítě zbytečně zatěžovat! Dětský lékař mi řekl že takové dítě by nikam neposílal, že není důvod. Tak v některých případech rozum do hrsti a nenechte se někam vmanévrovat. Vojtova metoda je teď v módě. To že psychomotorický vývoj nejde přesně podle plánu neznamená že dítě musí cvičit!!! Některé děti nelezou a naučí se chodit normálně ( švagrová má takové 3) tak jaký pak problém?? Bohužel se dnes posílají na vojtovku téměř všichni co nejde podle plánu!

• Citovat
  • Upravit
pavlaclanky
17.7.12 10:34

Ahoj, malá má teď už 4 měsíce a vojtovku cvičíme od 2. měsíce a můžu říct, že to s námi vypadá jako na začátku. Je také pravda, že jsem někdy necvičila, protože jsem byla mimo barák třeba na týden u mamky nebo po očkování. Také cvičitelka měla pořád plno tak jsme k ní chodily občas. Ze začátku se zlepšila pak jsme polevili a je to zas tam, kde to nemělo být. Co potkávám kamarádky tak všem doktoři říkají, že pokud nebudou dávat hlavu tak či tak, tak začnou cvičit. Co mám dvě holky tak byly úplně zdravé, nelozily, sedět začaly v 6 měsících a chodit v 11. měsících. Teď mi to připadá, že dítě a jeho vývoj musí být podle nějakých tabulek. Malá měla 2. měsíce a chtěli po ní, aby dávala, když leží na břiše správně ruce. Prostě všechno na hlavu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure