Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Není tu některá maminka, jejíž miminko má také červený flek na čele a víčkách? popřípadě co k tomu řekli doktoři? Nám řekli, že to zmizne, ale malé jsou 4 měsíce a zatím to vůbec nebledne.
ahojik, tak my máme to samé… a máme už po 4 měsíci, máme flek na víčku a na čelíčku… trošku je to světlejší ale pořád to tam je, nám dr. říkal do roka… tak snad..
Ahojky, naše malá to měla, docela dlouho, už teda přesně nevím, jak dlouho, ale postupně to světlalo, až to zmizelo skoro úplně. Na víčkách teda nezbylo ani památky a na čele má takovou malinkou skvrnku, která je viditelná třeba když brečí nebo zuří nebo je uřícená, prostě červená. Je to nejspíš určitý druh hemangiomu, pokud se nezvětšuje nebo nemění barvu, je to v pořádku, opravdu časem zmizí (ale není to hned
).
Neumím tu vložit fotku, jinak bych ti to předvedla ![]()
Příspěvek upraven 16.06.10 v 18:20
my jsme ho měly také, měla ho od naození, mudra říkala do roka, ale klárce už zmizel
Četla jsem na internetu dokonce do 18 měsíců. Mně teda doktorka říkala, že kdyby to nezmizelo, jako že i to se může stát, tak že se to odstrańuje lejzrem, ale kdo by ani ne 2leté dítě dal po lejzr
to jste mě potešily že to fakt zmizelo ![]()
Ella má flíček na čele a velkej vystouplej flek na zádech, měla taky na víčku, ale to už vybledlo. Taky nám bylo řečeno, že to do roka zmizí ![]()
Dívám se, že je to i vidět dole na fotce ![]()
Asi tě zklamu. Malá bude mít čtyři roky, a na čele má kočku neustále . Když se narodila, měla fleky i na víčkách, zátylku a temeni, všude to zmizelo, víceméně do tří měsíců, ale čelo zůstalo. Nejde o žáden malý flíček, má tam flek jako kráva, každej se furt ptá, do čeho vrazila, že má takový otisk
Zaopálení nepomůže, neboť je to pigment na kůži, takže to tmavne zaráz s opalováním. Když se začne vzetkat, je to teprve krásně vidět ![]()
Tak Vojta má skoro 14 měsíců a na čele a víčkách má fleky pořád. Sice ne tak červené jako při narození, ale jsou viditelné. Mudra říkala, že do roka to zmizí a když ne, tak nás někam pošle.
Naše Nikol má nejspíš to stejný na zátylku a hodně velký. V porodnici nám doktorka řekla, že to max. do roka zmizí, táhne jí na čtvrtej rok a flek je tam pořád, hlavně když je uřícená, tak to svítí jak semafor. Sice to má zčásti už zarostlý vlasama, ale jde to vidět a lidi se ptají pořád ![]()
Takhle to vypadalo…
Malej David má pidi flíček na čelíčku, zatím ho tam má, jsem zvědavá jestli zmizí.
Stofi nazdar
A teď si vem, kdyby to měla na čele, tak jako Amel
Lidi jsou někdy magoři..nevím,co je komu do toho,kam vrazila nebo nevrazila ![]()
Zuzaa, přesně, taky mě to už unavuje pořád dokola vysvětlovat co to je a proč to tam má ![]()
Stofi tak na tom zátylku to máme taky.. nemám bohužel fotku ze zadu ale má to taky tak veliké a pořád hodně viditelné…
na čelíčku a na víčku je to naštěstí už světlejší…
Jinak mě ten flek zůstal, mám ho ze zady pod krkem… a na žádným lejzru jsme nebyli.. teda aspon v té dřívější době ne…
No uvidíme, na víčku se to zašmínkuje, ale co s tím čelem to nevím ![]()
Ahoj maminkám.
Chtěla bych se zeptat a oživit starší diskuzi o červených flíčkách na čele, na víčkách, pod nosíkem apod.miminka. Mám půlročního chlapečka, také je má. Jsou světlejší, ale stále viditelné. Doufám, že časem zmizí, jak jsem se dočetla, do roka, do dvou let, ale přeci jenom, jaké máte vy zkušenosti a rady, teď po delším čase…?
Díky moc za příspěvky.
Tak mala ma taky cervenej flek na cele a na vicku, docela velkej, ptala jsem se dr a pry do roka zmizi a at se nebojim, zatim teda zadna zmena, maly jsou 4 mesice. Tak doufam, ze to zesvetla, ma takovy vecko pres cely celo. Zajimalo by me jestli to opravdu zmizelo holkam co tu psaly pred rokem?
Ahojte, tak u nás zůstal ten na čele. určitě je světlejší to jo, ale velikostně pořád stejný. už jsem si na to zvykla. Pořád si myslím, že bude stále světlejší.