Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky kdy muzu jet s miminkem na dovcu,myslim tady nekde u nas? budou mu 3mesice,to je jeste brzo zejo? ![]()
My jsme v tomto věku táhli malou až na Ukrajinu a v pohodě. Dovolenou v Česku bych si na vašem místě 100% dopřála a nebála bych se, když bude potřebné zázemí. Samozřejmě, že pod stan by to asi nebylo ideální ![]()
My byli na dovolené vždy, když bylo holkám takhle a nemůžu si to vynachválit. Nakojíš kdekoli na pařezu a jinak spí v kočárku a my mohli chodit, kde jsme chtěli. I hrady jsme zvládli, při prohlídce byly na ruce. Vezmeš jen plíny a oblečení, jídlo neřešíš, prostě pohoda.
Doporučuju.
Halka
Po Čechách určitě. My byli loni v Chorvatsku a známí sebou brali 6měsíčního prcka a bylo to naprosto super. Nebyl s ním žádný problém. Malá měla 15měsíců.
My byli ve trech mesicich mladsi na Kanarech. Vse v pohode…
já se možná trošičku přifařím do diskuze, malý má devět měsíců, za pár dní 10 a chtěli bychom letět k moři, asi Kréta, nebo Mallorca, máte zkušenosti s letem? máme jet, bude to v pohodě, nebo raději počkat? malý je rarach a nevím, jestli jet teď, doku jenom lozí, nebo počkat do září, to možná bude chodit, díky moc a Lukina1 doufám, že se nebudeš zlobit, že jsem tady psala i já dotaz ![]()
s prvním jsme byli v jeho 3 měsících na chajdě na Lipně a ve 4 měsících v Maďarsku na inlinech a super
dokonce mi na tom Lipně začal spát celou noc asi s druhým taky brzy někam vyrazíme
![]()
Ještě bych chtěla dodat, že mi připadá, že pokud se cestuje s dětmi od malička, tak nemají problém se adaptovat potom na jakékoli prostředí a jsou takové „otrkanější“. My malou taháme pořád někam - v létě moře, v zimě hory, často prodloužené víkendy s wellness, každý víkend cestování k babičce… a i přes týden nesedíme pořád doma na zadku - navštěvujeme se se stejně starými miminy, plaveme, cvičíme atd… Potom když malé řeknu, že jedeme na výlet, tak je celá natěšená a o ničem jiném nemluví.
Připadá mi to lepší i pro rodiče - prostě mi nedělá problém sbalit se během půl hodiny a odjet někam i s dítětem na týden nebo dýl. Lidi, kteří nikam nejezdí, se pak jen zbytečně stresují a několik dní se balí na víkendový výlet a moc to řeší. Pak jsou z toho nervozní oni i děti a pořádně si to neužijí. Toť zkušenost z okolí ![]()
a proč by to mělo být ve 3 měsících brzo? podle mě to je úplně v pohodě a bez obav někam vyražte!
nozu píše:
a proč by to mělo být ve 3 měsících brzo? podle mě to je úplně v pohodě a bez obav někam vyražte!
Jasně! Čím dřív, tím líp! Pak s vámi nebude chtít nikam jezdit, pokud ho to nenaučíte od malička
![]()
Hlavně si to užijte!!! Kam se vlastně chystáte???
Ahoj všem,jsem tu úplně nová:-)tak se zkouším zapojit do diskuzí, máme 3měsíční holčičku a taky se chystáme na dovolenou,tedy až v červenci, myslím si že to bude v pohodě,k moři bych s ní ještě určitě nejela ale po Čechách není problém,já teda nekojím:-(takže jedině to bude problém připravit si někde pro malou papání.Jo kdo kojí to má úplně v pohodě ![]()
Peťťule píše:
já teda nekojím:-(takže jedině to bude problém připravit si někde pro malou papání.Jo kdo kojí to má úplně v pohodě
Vítej! ![]()
Hele, elektrickou zásuvku na konvici najdeš všude, tak hurá na cesty!!! A je prvda, že kdo kojí, tak to má bez problémů!!!! Jak já se těším na mimino!!! ![]()
Peťule..to nebude problém,neboj..S úsměvem vzpomínám na to,jak jsme vždycky někde obsadili nejbližší lavku, rozložili ubrousek a na něj to svoje nádobíčko..jako termosku s teplou vodou,nutrilon,flašku a vypadali při tom asi jako mladý chemik..
Ale hlavně,že se malý vždycky napapal
Teď mi připadá jako větší problém čůrání..nedávno jsme odplenkovali,ale nechce čůrat venku,vždycky děsný řev a drží a drží..chce jen nočníky.Asi by to chtělo vzor,co?
Takže do dovolené musíme vypilovat,už teď nás to docela svazuje.
No a za sebe můžu říct,že mně se s mimčem dokonce cestovalo líp,než teď s takovým rarachem,kterého je kumšt uhlídat. ![]()
No jestli jste s tím nutrilonem a nádobíčkem nevypadali spíš jako někdo jiný…bílý prášek že
No nás to čeká taky, ale to zvládnem,taky jsem slyšela že je dobrý si pořídit termosku na vodu.Tu budu muset ještě zakoupit.
A k tomu čůrání, to by chtělo vymyslet nějaký cestovní skládací nočník, viď. Když jsou skládací cestovní postýlky ![]()