Růst zubů a lezení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1814
18.6.10 07:36

růst zubů a lezení

Ahoj,

chtěla bych si udělat takový malý soukromý výzkum  :wink:

Naše 10-ti měsíční holčička se stále jen plazí (neleze, nesedí, nestoupá), takže jsme byly odeslány na RHB. A fyzioterapeutka se mě mj. ptala, jestli už má zuby - že prý růst zubů a lezení jdou často ruku v ruce (vysvětlovala to nějakým dovápněním kostí nebo tak něco).

Jenže když nad tím přemýšlím, tak krom našeho staršího syna, u kterého to šlo opravdu ruku v ruce (v 8 měsících první zub i lezení po 4), mám pocit, že znám spíš děti, na které tahle teorie nesedí.

Můj 10-měsíční synovec třeba taky nemá žádný zub, ale lozí od 6 měsíců. Naopak vím o dětech, které měly 1. zub třeba ve 4 měsících, ale lozily „normálně“.

Jak to bylo u Vás? Všimly jste si nějaké souvislosti mezi prvním zubem a lezením?

Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
992
18.6.10 07:40

Hm, tak to mě nikdy nenapadlo, že by to mohlo souviset, ani jsem o tom neslyšela. My jsme měli první zub v sedmi měsících, po čtyřech lezl v osmi měsících a od šestého měsíce péroval na kolínkách. Vůbec jsme se neplazili. tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
18.6.10 07:42

Naše lezla od osmi měsíců, první zub jí vyrostl o dva měsíce později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
18.6.10 07:42

Ahoj Domi … Míša měla první zoubek v 5. měsíci a s nelezením jsme bojovali do 13. měsíce ( kdy už měla zoubků 12!!!) … takže ta teorie asi nesedí - ale moc by mne zajímalo jakou by to jako mělo mít souvislost - se zkusím zeptat naší fyzioterapeutky , škoda že tam jdem až za 2 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
18.6.10 07:48

Tak u nas zacal prcek v 5ti mesicich valet sudy,od 7 mesice se stavel na vsechny ctyri a peroval,ale nelezl,jen se plazil jak vojak.
Prvni zoubek nam vylezl v 7,5 mesicich a hezky lizt zacal az v 8 mesici a to se i sam posadil.V 8,5 mesicich se zacal stavet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
18.6.10 07:54

my jsme se narodili se zubem :) to nelozil..
pak zmizel a první oficiální zub přišel ve třech měsících a to taky nelozil
s druhým zubem by to u nás sedělo, to začal lozit, stavět se a se třetím si sedá, tak nevím… :nevim: takhle teorie se mi zdá být taková, no nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
18.6.10 07:56

Náš mladší byl ještě v 9 m ležáček - neseděl, neplazil se nic. Ve 13 m už běhal. Zuby mu narostly všechny mezi půl rokem a rokem - včetně stoliček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
18.6.10 08:13

hmm, tiez sa mi to nezda, ze by to suviselo, kazdopadne pre pokoj duse, nam je tiez 10mes, iba sa plazime, na 4 sa nam nechce, este ani neperuje, iba sa dviha na parapetu, kedy pritahuje nozicky a zub ANI JEDEN!!

Sme veliky, mame 78cm, 10,15kg, tak ja to davam na vinu tomu …neviem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
18.6.10 08:14

mi meli prvni zoubek v 8m a lezt jsme zacali skoro v 11m. Tyhle teorie jsou podle meho nesmysli, stejne tak jako tabulkovani deti, ktere nesnasim. Mi take chodili na rhb, uz si to presne nepamatuju, ale tam nam zase spojovali chozeni s prvnim slovem. Jako ze kdyz rekne prvni slovo, zacne pak chodit. No, chodit maly zacal v 15m a prvni slovo poradne slovo rekl v 21m.
Uvidis, ze to dozenete, docvicite. Hlavne, ze kdyz jeste neleze, tak jeste nesedi a nestoupa si. V cem maji fyzioterapeuti pravdu je posloupnost vyvoje. A cim dele jen lezou, tim lip. Posiluji si zadicka a vrisko.
Tak at ti mala brzy leze. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.6.10 08:34

No nevím taky se mi to nezdá.První zuby jsem měli v 5,5 měsících a začala lézt až ve 13 měísících.My jsme teda úplně mimo její teorii.Teď má zubů už 16 a stále nechodí a je mu skoro 16 měsíců. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
18.6.10 08:40

Jakubovi vyrostl prví zub v 5. měsících a v té době začal i lézt po 4. A za cca necelý měsíc se pak začal stavět na nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
18.6.10 08:46

No, taky se mi to moc nezdá, že by to mělo souviset. Karolínka měla zub ve čtyřech měsících, lézt začala po plazení v šesti měsících. Hned na to se začala stavět a teď už chodí. Ta souvislost se mi nezdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
18.6.10 08:52

taky nezapadáme do této teorie, první dva zuby v 7 měsících další dva až teď po 12. měsíci a lézt začala v 11 měsících. S tím tě chci taky uklidnit, malá na 10 měsíční prohlídce se taky jen plazila ale dr. jí nechala ještě čas, že to děti dělají skokově a že jinak je svalově v pořádku a za 14 dní začala trošku lézt (převažovalo to nad plazením fakt až v 11 měsících) sedla si, stoupla si. Teď zatím udělá pár krůčků kolem nábytku, ale nic velkého takže s chůzí si taky dává na čas. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
18.6.10 09:00

Díky za odpovědi :-)

Co se ne-lezení týče, tak jsem celkem v klidu, víme, čím to je - prý má ochablý jeden sval na zádech, kterým se ovládají nohy, když je chcete skrčené strčit pod sebe a udělat tak po čtyřech „krok“. Takže máme cvik na posílení toho svalu (lechtání po nožičce :lol: ).

Jen mně fakt překvapila ta teorie o zubu - taky se mi to nezdá, tak jsem jen chtěla zjistit, jak je to jinde, a koukám, že ne-souvislost převažuje 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.6.10 10:17

Co je to za pseudoteorii??
Obě děti měly zub už ve 4,5 m..Přičemž jedna lezla už půl roce a chodila v 10m a druhá se rozlezla až 10-11m a ještě nechodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí