Po jídle křik

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
19.6.10 14:40

Po jídle křik

Milé maminky, před 5 týdny jsem se zařadila mezi Vás. Mám 5-ti krásného chlapečka. Často si čtu diskuse a hledám různé tipy a rady, které jako prvorodička velice ocením. Proto jsem se rozhodla napsat o chování našeho dítka. Ze začátku to byl andílek, který jen papal a spinkal. Doma začal po jídle sledovat hračky v postýlce a vydržel tak i hodinku, než zase usnul, stačilo ho zavinout a za chvilku spinkal. V posledních dnech se ale nají a buď spustí křik hned nebo po pár minutách v postýlce, sledování hraček a předmětů ho zkrátka přestává bavit. Myslela jsem si, že je bude sledovat čím dál tím víc a radši. Bohužel netuším, proč po jídle pláče, pokaždé je to jiný důvod, někdy má asi bolení, jindy se mu chce spát, někdy se chce jen nosit a sledovat (třeba u počítače se mu líbí). Jelikož nekojím, je téměř od začátku na Nutrilonu. Největší problém asi je, že nepoznám podle křiku co ho zrovna trápí, přijde mi, že brečí pořád stejně. Když mu dám prst, tak vždycky saje, ale přece mu nemůžu dávat pořád jíst, už teď vypije 110-120ml třeba 6× za den. Jediné štěstí je, že docela pěkně spí v noci zatím v zavinovačce a v kočárku spí také hezky i nezavinutý, ale pokud je škaredé počasí a nemůžeme ven, tak je to doma hrůza. Myslíte, že ho mám začít dávat do šátku? Radši bych ale byla, kdyby si hrál a díval se na hračky než ho mít pořád přilepeného na sobě.
Omlouvám se za dlouhý text, ale máte prosím rady či zkušenosti s podobným chováním miminek? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11574
19.6.10 14:43

nema reflux? ublinkava nebo treba jen ma bile mezi rtiky? muze ho trapit zaha, to u refluxu byva, my meli to same, kroutila se po jidle jak zizalka a ja myslela ze je to brisko. jelikoz vubec neublinkavala tak by me v zivote nenapadlo ze je to ono. dr. neco pohmatal a rek ze je to reflux. zmenili jsme mliko (BEBA AR 1) a byl klid. preji hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
19.6.10 14:46

taky hodne pomaha davat mu to mlicko temer v sede. po jidle ho davat do lehatka kde je sikmo. nebo nejlepe na pravy bok (ted si nejsem jista jestli to neni levy :lol: to si kdyztak zjistis na netu nebo u dr.) na pul hodky po jidle. pak mu to tam lepe sklouzne a bude. ale treba to neni ono.zkus se zeptat sveho detskeho lekare. :nevim: noseni maji radi protoze jsou svisle a trapi je to min. ale taky to nemusi byt ono :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.6.10 14:50

Může mít reflux a ten se bohužel vůbec nemusí projevit ani ublinkáváním, protože mu to jen trochu „vyšplíchne“, ale ty žaludeční šťávy ho tam můžou pěkně pálit uvnitř.
Další věc je, že se možná začíná malinko nudit.Hračky se brzo okoukají, zkus si na celý den lehnout a jen koukat kolem sebe a nic nemoct, ono tě to brzo přestane bavit :wink: Šátek je báječná věc, nejen na zabavení miminka a je praktičtější, co se například přesunů veřejnou dopravou týká nebo terénem, kam kočár nemůže, ale i pro vytvoření těsnějšího pouta mezi dítětem a matkou.
Miminko přeci není panenka, které nakrmíš, přebalíš a položíš a ono by mělo trpělivě čekat, až na další krmení a vystačit si samo? Potřebuje mámu a to hodně blízko u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.6.10 15:30

Já myslím, že sis odpověděla sama - někdy má asi bolení, jindy se mu chce spát, někdy se chce jen nosit a sledovat (třeba u počítače se mu líbí).

Ponejvíce jsou to prdíky, dále nuda, hlad, únava..
myslím, že jinak máš moc hodné miminko a určitě brzy příjdeš na to, co chce.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
21.6.10 17:46

Holky mám ten samý problém, malému byl včera měsíc a přesně, po jídle je chvilku v klidu a pak se rozkřičí - snažím se ho chovat, ukazovat hračky, chodím po bytě - vše ho na chvilku zaujme, ale pak už jen řve a řve:-( Vyroste z toho? Kdy? Už to trvá týden a já si nevím rady :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
22.6.10 19:32

nooo my jsme na tom úplně stejně.. tky nutrilon a taky ted po jídle řve jako tur, ale jenom chvilku. vše cos napsala, tím si taky procházíme, je na snadě, že tak malinkej tvor se může třeba nudit žejo,, no ale je to tak..a ještě k tomu všemu co píšeš, MÁME NA VÍC TO, ŽE MALÁ SKORO VŮBEC PŘES DEN NESPÍ..z toho jsem vyřízená.. jestli naspí přes den 5 hodin, tak je to fakt moooc.. jsem z toho vyřízená,, měla by spinkat a místo toho jí zajímá všechno okolo,, noo nám pomáhá jedině čerstvej v uvozovkách vzduch,, ale ven taky nemůžu každej den. tak nevim jak jí přinutit spinkat.. myslim že spí hrozně málo… :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
23.6.10 12:25

Ahoj, máš dobré, že ti malá spí aspoň v kočárku.Já mám měsíční holčičku a kočárek není její moc oblíbené místo, vydrží v něm spinkat nejvíc půl hodiny a to už je zázrak.Jinak máme stejný problém-malá po jídle řve a řve, někdy jsou to prdíky,ale ona tlačí, i když prdí a u toho strašně řve. Pokuď to zrovna nejsou prdy, tak nevíém proč tak řve,ale snažím se jí nějak zabavit,ale málokdy se to povede :nevim: pokuď usne tak je to na 5 minut a pak opět řve-znovuuuklidním a uspím a za 5 minut to samé…občas bych nejradši utekla, ale říkám si, že to vydržely jiné,tak já musím taky a hlavně ta moje beruška za to nemůže.Takže pevné nervy všem maminkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
23.6.10 12:26

Ahoj, já mám měsíční holčičku a máme taky tento problém, ten řev se kolikrát nedá, navíc když usne tak na 5 minut a pak se budí a opět nastane řev.pijeme mlíčko babydream.doufám že z toho vyroste a za pár týdnů to bude lepší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí