Mytí vlásků

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
80
18.6.10 15:31

mytí vlásků

Ahoj všichni,jsem tu nová a tak bych se ráda zapojila do diskuzí:-),doufám že se chytnu :lol:
Mám hned dotaz,mám 3měsíční holčičku a na hlavičce se jí začala dělat asi vyrážka,prostě se jí začala loupat,doktorka doporučila Kerasal ale asi to moc nepomáhá dneska jsem jí tam našla i červené skvrnky,máte s tím někdo zkušenosti?Co s tím dělat?
A ještě bych se zeptala na mytí vlásků od kdy myjete a čím a jestli teda při té vyrážce mýt šamponem nebo jen namočenou žínkou utírat?Asi jsem zanedbala to mytí,nevím od kdy začít,malá vlásky má ale né moc husté.Díky za rady!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
18.6.10 15:36

Ahojky já jsem vlásky začala mýt mýdlem (je to vše v jednom) až teď kolem roku a to jich má malá docela dost. Do té doby jsem jen při koupání opláchla vodou.

Jinak nevím jestli je to to samé ale malé se hlavička jakoby loupala. Takže jsem jen po koupání vyčesávala a tak za měsíc to bylo dobrý. Ale je možný, že u vás je to něco jiného. Ale určitě si nic nezanedbala neboj. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
18.6.10 15:41

mě na šupinky doporučila doktorka Excipiale U Lotion. S mytím neporadím, máme holohlavce. šampon nevlastníme. pokud má ale to šupení žádnou kosmetiku bych raději nepoužívala a myla jen vodou. dělala jsem to tak do 6 m. mýdlo (takové to mýdlo nemýdlo pro děti) jsem použila tak 2-3× za měsíc.

• Citovat
  • Upravit
175
18.6.10 15:49

Ahoj,
malé se taky loupe hlavička, teda už je to lepší. Hlavičku jsem ji každý den naolejíčkovala a vyčesávala ty lupínky. Od MuDry jsem také dostala mastičku Ichtamol. Je to sice taková smradlavá mastička, ale lupínky miznou. Co se týče umývání, tak než měla ty lupínky, tak jsem 3× za týden myla jen SebaMedem, je to takový olejíček do vody pro citlivou pokožku. Přímo šampon jsem nepoužívala. Teď jak máme ty lupínky, tak myju pouze vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.6.10 15:53

Já ten excipial ráda používám je perfektní :palec: a i jsem četla že je vhodný pro děti,tak bych ho mohla zkusit a vlásky budu mít zatím jen vodou a vyčesávat a uvidíme,ten Kerasal používat nebudu píšou v příbalovém letáčku že pokud se objeví červené flíčky tak se má vysadit.Díky zatím moc za rady :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
18.6.10 15:54

vlásky

Ahoj,
vlásky neumýváme, má skoro deset měsíců a asi dvakrát (jak byly ty horka a zapotil se) tak jsem umyla weledou - šampón a mycí emulze v jednom a jinak nic..
jestli máte šupinky, usuzuji, že je to dětská forma dermatitidy, dětská lupenka, nechat být nebo jemně vyčesávat, asi bych zvolila to první, čím méně kosmetiky, tím lépe, a kdyby se to zhoršovalo a rozlézalo, zašla bych k dr. na nějakou mastičku, ale my jak se něco objeví, nechám být, nebo dám na všechno sudocrem a nebo od spirigu u lipolotio
pa a nic nezanedbáváš, ba naopak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
18.6.10 21:14

To bude asi seborea, to má spousta miminek, naši oba též. Stejně jako j.s. nechávám byt, synovi to zmizelo nedávno (má 3r), ale pod vláskama už to nebylo vidět. Ničemu to neškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciášek7
18.6.10 22:04

Pokud je to seborea (vyrážka, strupy ve vláskách), tak nám pomohl šampon Polytar AF. Dá se koupit v lékárně, myjí se vlásky jednou až třikrát týdně - a po třetím umytí seborea téměř vymizela. Šampon stojí okolo 160 Kč.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure