Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem maminkám, díky diskusím tady už jsem se dozvěděla spousty zajímavostí, napadla mě otázka nad kterou přemýšlím od tý doby, co jsem zjitila, že se nám narodí holčička. Můj manžel neskonale toužil po klukovi (mám totiž již jednu dceru z předešlého vztahu) další dítko už rozhodně nechci, dvě jsou dneska až moc. Každopádně syna se nedočká a mě to z kraje moc trápilo, jelikož všichni z jeho strany chtěli toho „pokračovatele rodu“ On zklamání nedává najevo,ale i tak vím, že toho kluka by asi raději. Slyšela jsem několik názorů, že nakonec si ho ta holčička tak obmotá kolem prstu, že bude šťastnej jak blecha, že má holku.. Podělte se o své zkušenosti, budu moc ráda ![]()
Ahoj
Nám prvorozený nebyl přán ve 32tt zjistili edwardsův syndrom neslučitelné vady se životem Filípka jsem donosila do cca 38týden porodila a za 2dny nám umřel. Druhé těhu holčička zdravá manžel si prošel šilenou ztrátou a myslím, že mu jde hlavně o zdravé dítě ať je to kluk či holka. A teď máme doma 6ti týdenního broučka ![]()
Já si myslím že normální rozumný chlap bude šťastný za krásnou zdravou cácorku
a znám z okolí, že chlapi toužili po následovateli rodu a když se jim narodila první dcerka a i druhá byli napíšu to lidově připosraní štěstím
a opravdu si je cácorky pěkně omotalli kolem prstíků ![]()
Také se zamýšlím nad tím proč ti chlapi tak básní o těch svých potomcích mužského rodu.Známý když jsme zjistili že čekáme teď zdravého kluka řekl manželovi a to vážně, že mu závidí, že bude mít následníka rodu
![]()
někdy jsou v tomhle ti chlapi divní, znám někoho kdo nemůže přenést přes srdce další holku a manželce to klidně vyčte.. naštěstí mě se to netýká a manžel bude rád za cokoliv stejně
Ahoj, vlastní zkušenost nemám ale vidím to na bratrivi
pořád žvanil o klukovi, do poslední chvíle byl přesvědčenej že bude mít kluka(nenechali si to říct). A po narození Šarlotky
Po klukovi doslova neštěk pes
víc se o tom nemluvilo
a vzornějšího tatínka by jste neviděli, švagrové bylo co závidět. Bratr přišel z práce natěšenej na kočárek jak malej kluk, a kdyby jste viděli jak se venku přede všema papil, no prostě nádhera
nedavno si ještě pořídili fenku a od té doby říká že má doma vlastní harém, tak co víc si ještě přát
![]()
Ahojky, tak manžel si taky v prvním těhu přál chlapečka
Když nám říkali, že to bude nejspíše holčička, myslím, že trochu doufal, že to bude chlapeček
Ale sotva ji drželo v náručí, byl z ní celej paf
Láska na první pohled
Teď, když čekáme druhé, tak by se nám líbíl taky páreček, ale oba se shodneme na tom, že zdravé děťátko je to největší štěstí!
Jen co ji bude držet v náručí, zapomene, že chtěl kdy kluka ![]()
Můj muž při prvním miminku pohlaví absolutně neřešil… a nepozorovala jsem žádný výrazný rozdíl v tom, jak se dneska chová k synovi a dříve k dceři. Vyhraje si s oběma…
A jelikož v dnešní době se už ví, že o pohlaví rozhoduje muž, tak my s tím opravdu nic nenaděláme a nějaké snad dokonce vyčítání je opravdu mimo… ![]()
Ahoj Animatu…
Tak můj přítel si taky přál chlapečka, dokonce mi to i ve 12 týdnu řekli… ale nakonec se z toho vyklubala holčička, zdravá, krásná… a řeknu ti, přítel se z ní může po…
myslím že za holčičku je ted moc rád…
Ale pak ještě plánujeme druhé, tak uvidíme co nám přídělí…
Mýmu chlapovi to bylo jedno … já jsem tajně doufala v kluka, když in z předchozího vztahu dceru má, a přání se mi splnilo. A on by byl rád za holku stejně jako za kluka.
Kamarád po synovi toužil, má holčičku, a je z ní celej popopo
.malá na něm visí, a on na ní taky. Ale druhé prý kluk bude
.
ono u chlapů bych řekla že je to taky tím, že se těší na ty autíčka, vláčky, autodráhy, klučičí lumpárny … stejně jako my si malujeme pohádky o roztomilích princeznách, panenkách a pod ![]()
Ten můj je nějakej divnej, protože chtěl trošičku víc holčičku(nechápu proč) a máme kluka a myslím, že ho nadevšechno zbožňuje, ale už zjišťuje jak se dělaj holčičky.
To je mi moc líto, měla jsem ulně husí kůži, když jsem to četla.. jsem práve v 32 týdnu.. Důležité je, že vám byl dopřán další drobeček.. víc snad nemůžu ani dodat.. Jinak co se týká mužských a jejich potomků- můj táta má taky dvě dcery a te´d bude mít dvě vnučky.. taky chtěl chlapa. Nakonec to rozsekl tím, že přešít se může nechat vždycky, že to už dneska není problém
Tchán ale od začátku těhotenství říkal jen- „ať je to co je to, hlavně to musí být kluk“.. trochu mě tím deptají..
katty píše:
Ahoj
Nám prvorozený nebyl přán ve 32tt zjistili edwardsův syndrom neslučitelné vady se životem Filípka jsem donosila do cca 38týden porodila a za 2dny nám umřel. Druhé těhu holčička zdravá manžel si prošel šilenou ztrátou a myslím, že mu jde hlavně o zdravé dítě ať je to kluk či holka. A teď máme doma 6ti týdenního broučka
Já si myslím že normální rozumný chlap bude šťastný za krásnou zdravou cácorkua znám z okolí, že chlapi toužili po následovateli rodu a když se jim narodila první dcerka a i druhá byli napíšu to lidově připosraní štěstím
a opravdu si je cácorky pěkně omotalli kolem prstíků
Také se zamýšlím nad tím proč ti chlapi tak básní o těch svých potomcích mužského rodu.Známý když jsme zjistili že čekáme teď zdravého kluka řekl manželovi a to vážně, že mu závidí, že bude mít následníka rodu
![]()
![]()
ahoj,
tak to je asi všude stejné, já jsem chtěla hlavně zdravé miminko, bylo mi to jedno, protože docela dlouho jsem čekala toníka a emu, pak mi řekli, co to je a já se s jedním musela rozloučit a máme toníka ![]()
teď bych si přála holčičku, abych pak mohla být ta babina, co prožívá těhotensví své dcery, ale je to jedno, halvně aby to bylo zdravé…
kolem nás se rodily samé holky, a když jsem porodila kluka, tak jsem viděla i takové závistivé pohledy, které jsem absolutně nechápala…můžou být ti lidi rádi, že maji zdravé děti, no ne? ![]()
ale máme švagra, který má holčičku a čekají kluka, hraje házenou a kdyby to byla holka, tak by se zbláznil, že nemá házenkáře…nechápu a klepu si na čelo, ještě že čekají kluka, nebo nevím…
MišelkaX píše:
Lentilko, tak nám řekni jak se dělají chlapečci![]()
![]()
![]()
Mišelko to kdybych si pamatovala, ale my byli celkem v šoku z těhotenství, protože ten měsíc jsme tulinkovali jednou možná 2× ![]()
Animatu, můj muž chtěl taky syna. Má dvě holčičky - mazlíčky. Strašně rády se mazlí, tulí a pusinkují, ale to asi všechny holčičky. A že ho mají omotaného kolem malíčku - to je stoprocentní…
. A nedávno sám řekl, že si nedovede představit, kdyby se měl takhle mačkat a pusinkovat s klukem.
A třeba kdo ví? Třeba si to jednou rozmyslíš a do třetice…co?
Mému muž si přál u prvního těhotenství dcerku, ta se u teda splnila, ne že by kluka neměl rád, jan prostě více si přál holčičku. U druhého mu to bylo na prosto fuk, přál si aby bylo dítko hlavně zdravé, první dcerka je hodně nemocná.