Otec pije a je agresivní, máma se chce rozejít, ale on nechce

Anonymní
6.6.25 19:40

Otec a alkohol

Ahoj,
Už 18 let bydlím a žiju s mámou a tátou. Můj otec pije už dlouhá léta a když si vypije chová se agresivně.. Mama se ho chce zbavit a stejně tak já, ale nevíme jak na to, jelikož jeho povaha je v celku pomstychtivá a „vychcaná”. Dělal by ostudu, vracel by se.. Mama je vlastníkem domu, který nabyla formou dědictví a myslím si, že tím pádem na něj nemá ani z nejmenší části právo. Nechci, aby tady byl a to ani moje mama, ale nikdo z nás neví, jak se ho zbavit. Trvá to už od doby, kdy jsem byla malá ba i dříve než jsem se narodila.. Jako malou mi jednou mlátil hlavou o stůl a také si přesně pamatuju na moment, kdy mi narval hlavu do koše. To samé je i u mamy, kdysi jednou dokonce udělala výrazný monokl na oku nebo jsem je několikrát přistihla jak se pošťuchují a už jako menší jsem mezi ně musela vrážet stůl. Když jsem se mu jednou postavila, vykecal mámě o mně věci, které slyšel jen aby se pomstil. Nemyslim si, že pít někdy přestane.. Upřímně jsem v koncích, jelikož určitě do budoucna buď půjdu já nebo on.. Jinak to nevidím. Máte nějaké zkušenosti jak někoho donutit k tomu sbalit se a jít??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
6.6.25 19:48

Rodiče jsou manželé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.25 19:49
:(

Příspěvek upraven 06.06.25 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37128
6.6.25 19:49

Jsou manželé? Jestli ano, tak musí podat žádost o rozvod a i tak pokud se nebude chtít hnout tak jedině přes soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
6.6.25 20:05
@Romana Radošova1 píše: Více

Netvrď tady nesmysly! Nejdřív si ověř skutečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 20:16

@Janli bohužel, ano

• Citovat
  • Upravit
6626
6.6.25 20:19
@Anonymní píše: Více

Takže vykázat ho matka nesmí. Dle OZ máte rodinnou domácnost. Nejdříve rozvod, pak teprve může matka otce vyzvat, aby odešel. A ani to nemusí být jednoduchý. Pokud je agresivní a týrá vás, tak se obraťte na Bílý kruh bezpečí, pomůžou vám s celým procesem. Bylo by potřeba, aby ke každému agresivnímu výpadu byla přivolaná policie a ideálně i vyšetření u lékaře. Jednoduchý to nebude, ale moc držím palce, aby se vám to povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80095
6.6.25 20:23

je ti 18, osamostatni se a odstěhuj se, matka je dospělá a svéprávná už dávno, pokud to neřešila před těmi18 a více lety, tak to řešit asi nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 21:15

@stinga to se lehko řekne pokud jste student, zatím bez maturity, jelikož mi zbývá rok a ve studiu chci i nadále pokračovat s jasným cílem.. Mam to určitě v plánu, jelikož sama vidím, že se to nehne, slovní výzva nestačí a to opakovaná, ani to že v domácnosti žijí každý odděleně v jiné místnosti.. Většinu věcí platí mama a za mě platit odmítá a když už tedy něco zaplatí tak se křiví.. Budeme nejspíše bydlet spolu s přítelem. Z DPP si vydělám 11.500 a z jeho peněz určitě vyžijeme a můžu se nadále učit dál. Muj největší strach je, jak to podat.. Mam strach, že to vezme zle. :?

• Citovat
  • Upravit
36187
6.6.25 21:33

Tvoje máma se hlavně musí chtít rozvést, bez toho to asi nejde. On to jinak nebude brát vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80095
6.6.25 21:40
@pikola píše: Více

její máma se očividně rozvést nechce, když v tom žije více než 18 lett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36187
6.6.25 21:47
@stinga píše: Více

Pak asi on těžko odejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80095
6.6.25 21:50
@pikola píše: Více

no proto musí odejít slečna, však nakonec plán má a jakési finance také :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
6.6.25 22:20

Pokud píšeš pravdu, tak je to těžká situace, už ti bylo těch 18?? ve třeťáku sš bez peněz se logicky špatně odchází, tvá matka to nikdy nedokázala vyřešit, na úkor sebe a hlavně tebe, což je sobecké a zlé vůči tobě, ale někdy to ženy prostě fakt nedokážou utnout a podat žádost o rozvod.. čili jednat musíš ty a nezůstávat v tom toxickém prostředí
cesta je dát žádost na internát (jde to na intry škol, kde nestuduješ, ale musí mít volno), aktuálně nastupují na domovy bohužel silné ročníky, ale místa jsou, dnes se dcera na externí intr dostala-jupííí :dance: ten intr by ti platili rodiče včetně jídla a rok bys tak prostě přežila… pokud v dosahu dojezdu žádný není, pak se lze obrátit na rodinu nebo na ospod, nějaká babička by rok neposkytla postel a kousek prostoru pro tebe, než dostuduješ a půjdeš do práce??
zavolej si zdarma na 116006
dají ti info, jaké pomáhající organizace máš poblíž.. rodiče by ti museli hradit výživné, abys ten rok dostudovala, případně lze vyřídit na ÚP dávky, nemáte tam v místě charitní bydlení?
neměla bys v tom prostředí zůstávat.. ničí tě to a matka to evidentně řešit nechce. Bez rozvodu ho podle občanského zákoníku legálně opravdu vyhodit nemůže, máte „rodinnou domácnost“ - ta je chráněná a nelze otci jen tak vyhodit věci před barák, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
7.6.25 00:19

Zažaluj rodiče o alimenty!!! Tvuj otec tě týral a matka se na tebe vy*rala. Nenech se od nich ještě okrádat! :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí