Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takže tobě vadí, že syn smrdí, ale že by se mu mohlo s opilým otcem něco stát, to tě netrápí?
to jsou zase priority :-/
Jednou jsi mu takovýho tatínka vybrala, tak se teď nediv, že mu čudí pod rypák. Moc s tím nezmůžeš.
Neporadím a už vubec ne s ex. Ale nám tohle dělal táta. Kouřil zásadně na záchodě, protože ven to asi bylo moc daleko či co
. Když jsme se kvůli tomu pohádali, tak akorát otevíral okno, prý se to vyvětrá
. To, že jsme celou zimu se sestrou přimrzaly k prkýnku jaksi neviděl
. Že mě se díky tomu stal zavilý nekuřák, sestra asi i díky tomu začala kouřit v 16-ti letech. Nepochopím ![]()
S kouřením nic neuděláš..vybrala sis kuřáka tak máš smulu..když je to blbec a mu samotnému to nevadí kouřit na dítě, tak ty s tím nic neuděláš..
Na socku bys ho mohla udat za hulení trávy a vyzvedávání dítěte když je otec opilý, ale na to bys musela mít svědky..Asi by zákaz nedostal, ale možná by si ho mohl brát jen pod dozorem..to se neví - chce to zkusit.
@debra.morgan samozřejmě že mě to vadí. Ale to se stava zřídka kdy že je opilý. A ano máte pravdu že jsem si ho vybrala ale v té době nikdy nekouřil doma a nikdy nehulil trávu. Já jsem taky kuřacka ale nikdy bych mu necudila pod nos ale venku. Nemluvě o te trávě… Takže říkáte že můžu zajít na sociálku a řešit alkohol a trávu ale cigarety si vesele může kouřit v místnosti kde je dítě?
@Anonymní píše:
Ahojky holky. Prosím vás třeba se tu najde někdo, kdo má něco podobného nebo mi poradí aspoň. S otcem malého už nejsme 4 roky. Syn má 5 let. Pokaždé když si ho bere cca na 4 hodiny, tak v bytě kouří, hulí trávu a párkrát jsem si malého vyzvedavala a byl tatínek opilý. Už nevím jak to mám řešit, protože on mi řekne že mu nebudu diktovat co on může doma dělat. Ale mě to vadí… Malý pokaždé smrdí, a zároveň mu skracuje tím život, že je pohodlný na to si jít zapálit ven. Pokaždé to otočí že já jsem hrozná matka a že ho rozmazluju a že je syn moje vizitka. Nevim jestli to řešit přez sociálku? Nebo zdali se s tím dá něco dělat? Když u něj někdy za čas třeba přespí tak se bojím aby mu tam nekouřil v místnosti a on to cuchal i když spí… Děkuju moc za rady.
Je to řešitelné, vyhoď chlapa. Nebo zavolej hasiče…
Ženský, co je to s Vámi? Toto jsou diskuze stále dokola a o ničem.
@Anonymní píše:
@debra.morgan samozřejmě že mě to vadí. Ale to se stava zřídka kdy že je opilý. A ano máte pravdu že jsem si ho vybrala ale v té době nikdy nekouřil doma a nikdy nehulil trávu. Já jsem taky kuřacka ale nikdy bych mu necudila pod nos ale venku. Nemluvě o te trávě… Takže říkáte že můžu zajít na sociálku a řešit alkohol a trávu ale cigarety si vesele může kouřit v místnosti kde je dítě?
Ano, zajdi na socku a řekni, že máš chlapa a ten doma kouří trávu. Ty máš taky už nahuleno ![]()
@Anonymní píše:
ano nikde není zakázané, že nemužeš kouřit když je v místnosti dítě..
drogy a alkohol při péči o dítě je něco jiného..ale jak říkám, ono to bude těžké asi dokázat…pokud chceš nějakou radu, běž si promluvit se soc, pracovnicí, třeba něco navrhne..
@DanielaD píše:
Ano, zajdi na socku a řekni, že máš chlapa a ten doma kouří trávu. Ty máš taky už nahuleno
má v péči dítě a užívá přitom drogy..ano tráva je zatím lehká droga..
to si myslím že určitě se dá něco dělat…takže nahuleno máš asi ty..
jestli ti nevadí když se ti o dítě stará člověk na drogách nebo alkoholu.. ![]()
@debra.morgan píše:
Takže tobě vadí, že syn smrdí, ale že by se mu mohlo s opilým otcem něco stát, to tě netrápí?![]()
to jsou zase priority :-/
Taky koukám
Takovému bych děcko nedala a řešila bych si to všude možně na úřadech, abych mu ho dávat nemusela. Zakladatelka zřejmě čeká, až se něco opravdu stane
Určitě bych šla na sociálku. Aby mi dítě smrdělo od cigaret to bych byla hodně zlá ![]()
Pritel se kterým žijí ma se se svou ex malého kluka. Ona je taky kuracka a kouří v bytě. Pritel je kuřák ale chodí na terasu. Doma ne. Kdyz přijede na víkend jeho syn je to sila. Je nataženy kouřem od vlasu az po čisté oblečeni co ma v batuzku. Kdyz ji pritel volal a rikal jestli nemuze kouřit venku at to kluk nedycha a nesmrdi mu oblečeni začala mu to extrémně vonět parfémy. No a ani ji nevadí ze je klucik stale nemocný, trpí na kašle a usi mu píchali nespočetnekrat. A neudelas s tim nic ![]()
@Anonymní píše:
A co zavolat policii, když je opilý a má na starost malého? Ale já nevím, naštěstí nemám zkušenosti…chlap sice kouří, ale nikdy ne doma…je to vrchol nezodpovědnosti a sobeckosti…To má jako syna na 4 hodky a sedí doma, chlastá, kouří…
a dítě dělá co? Máte nějak upravený styk s nezletilým? ![]()
Ahojky holky. Prosím vás třeba se tu najde někdo, kdo má něco podobného nebo mi poradí aspoň. S otcem malého už nejsme 4 roky. Syn má 5 let. Pokaždé když si ho bere cca na 4 hodiny, tak v bytě kouří, hulí trávu a párkrát jsem si malého vyzvedavala a byl tatínek opilý. Už nevím jak to mám řešit, protože on mi řekne že mu nebudu diktovat co on může doma dělat. Ale mě to vadí… Malý pokaždé smrdí, a zároveň mu skracuje tím život, že je pohodlný na to si jít zapálit ven. Pokaždé to otočí že já jsem hrozná matka a že ho rozmazluju a že je syn moje vizitka. Nevim jestli to řešit přez sociálku? Nebo zdali se s tím dá něco dělat? Když u něj někdy za čas třeba přespí tak se bojím aby mu tam nekouřil v místnosti a on to cuchal i když spí… Děkuju moc za rady.