Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky ženy a muži
(koukala jsem, že jsou tu i muži)
Mám takový problém. Zjistila jsem, že můj táta má poměr s asi o dost mladší ženou (možná v mém věku). Mamka je celé dny sama a táta je v práci (jezdí s kamionem), přispívá ji měsíčně 5.000kč na nájem a o všechno se musí starat sama
Táta jen přijede domů dá si prádlo do pračky, napíše papíry a řekne sestře až se to vypere tak ať mu to pověsí, aby mu to uschlo než pojede. A jede pryč. Teď o víkendu prý ani doma nespal - přijel a řekl, že bude spát u táty (mojeho dědy). V lednu mamce umřel táta (byl na tom hodně špatně) a tak nějak od tý doby je mamka víc na nervy a už začla brát i prášky.
To, že asi někoho má jsem se dozvěděla omylem. Neměla jsem kredit a tak jsem poprosila tátu, aby mi půjčil mobil, že musím zavolat manžovi a „ona“ mu asi psala a já omylem (opravdu to byl omyl) zmáčkla jak přišla sms-ka a přečetla jsem si ji (ne celou ale začátek stačil) a bylo tam: Ahoj, miláčku jak jsi se vyspinakl, chybíš mi …
Mamka s tátou má 2.děti (mě a segru které je 24.let ale ještě s nima bydlí ale je „jiná“) a já už mám svého manžela a svou rodinu.
O Vánocích od ní dostal i dárek kde byla její fotka s koněm v rámečku a on mi ji ukázaql, že je to jen kamarádka a, že je stejně stará jako já. Myslela jsem, že mluví pravdu, že je to jem kamarádka. (v listopadu se nám narodila malá tak jsem to nechtěla řešit)
Tak mám velké dilema … zda to mám mamce říct a nebo ne. Je mi jí líto, jak si pořád stěžuje na tátu, že zas todle a onohle. Všichny v rodině se o tom bavíme zda jí může mít a nebo ne. Její kamarádka (je jako moje 2.mamka) se mě dokonce zeptala zda něco nevím a co si o tom myslím jak se táta k ní chová ,,,,
Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala ale musela jsem se někomu vypovídat. Manža - tátovi, nemůže přijít na jméno (podle toho jak se k mamce chová) a já už poslední dobou ho mám taky plné zuby. Byl to můj vzor - psala jsem i o něm slohovku jako o nejmilejším člověku na zemi a v srdci - a když si ji občas přečtu tak jen brečím
jak se mohl takhle změnit a nebo jak jsem byla malá tak jsem to jen neviděla?
Děkuji, že jste to dočetliu až sem a omlouvám se … ![]()
To je těžký. Já si myslim, že jsou věci, do kterých by se děti rodičům plést neměly a tohle je asi jedna z nich. Ale jestli to chceš řešit, tak promluv nejdřív s tátou a řekni mu že to víš (ať můžete mluvit na rovinu) a jak to jako chce řešit. Mámě bych to neříkala, zvlášť když už teď je toho na ní moc a ještě bere léky.
mamce bych to nerekla,ale tatky bych se zeptala jak to vidi on,jak hodla pokracovat dal atd.
Nejdřív to řekni tátovi. Že to víš a že buď to skoncuje (což asi těžko, když s ní tráví očividně veškerý volný čas) nebo jí to řekne a jejich vztah ukončí. Dej mu šanci se k tomu postavit čelem.
Ale pokud on to neudělá, udělej to ty. Vím, že se tu sesype spousta názorů, že ti do toho nic není, že je to jejich život, ale já to znám z té druhé strany. U mě to, že mě muž podvádí, věděl táta a nechal si to přes půlrok pro sebe a já mu to doteď nemůžu odpustit, protože to beru jako podraz. Kdyby mi to byl řekl hned, sice by to pro mě byl šílený šok, ale aspoň bych měla oporu v něm, takto se ho spíš straním a nějak se mu nedokážu podívat do očí, protože mu nechci říkat, že mi tím utajováním ublížil víc, než kdyby to vybalil rovnou.
Máma bude potřebovat obrovskou podporu, v době, kdy má děti už dospělé a zřejmě trpí tak jako tak depresemi to bude asi hodně zlé, ale čím dřív se to vyřeší, tím líp. Ono totiž to, že s ní táta ten čas netráví, je pro ni též hodně špatné. Třeba právě proto bere prášky. Je dokonce možné, že už to celé dávno ví…
To je tak těžký! Máme něco podobného za sebou… taťka si našel slečnu ještě mladší než jsem byla já… ale mamka na to přišla a nakonec to dopadlo tak, že to všem pomohlo… jen já s bráchou jsme to nemohli dloooouho překousnout.
taky bych to probrala s otcem… rozhodně ne ve stylu, co chystá dál a tak, spíš bych mu prostě oznámila, že to vím, uvidíš, jak na to zareaguje.
Snad to pochopí a srovná se stejně jako můj táta ![]()
Ale myslím, že mamce by rozhodně nepomohlo, kdybyste jí to řekli…
Vidím to stjně, holky …
Tak až táta přijede sednu si s ním (snad si na mě udělá čas - o nikoho se nezajímá - opravdu jen přijede udělá si svoje věci a odjede) S mamkou nepromluví ani slovo - možná jen čau … Jak se táta změnil (zhubl-kvůli cukrovce) tak zase začal jen pít kafe a kouřit a když mu za to nadáváme tak jen řekne, že to chce mít brzy za sebou! A vůbec nejí a když si nanda tak ani tolik co by nestačilo 3.letému dítěti.
Ach jooo mě je mamky tak líto … a jak ještě nebydlíme ve stejném městě tak jí ani nemůžu pomáhat
segra se na ní vys…e a ještě jí nadává
![]()
Tohle je strašně težké ono hodně záleží na povaze a vztahu mezi nimi. Mám o kolo sebe teť dva případy a každý je uplně rozlišný jedna se zhroutila a je napráškách i když to nakonec srovnali, a druhá ho vyhodila a snáší to líp než kyž spolu byli.
Ptomluvyla bych s tátou jestli máte dobrý vztah podle toho co píšeš asi jo. Aby věděl že otom víš a chceš aby to buď skončil bebo to řek mamce.
@jaaajaa
To, že mamka bere prášky neví - nezajímá se o ní a je mu vše jedno. Když mamaka něco po tátovi potřebuje tak volá mě, abych mu to řekla a zeptala se.
Je to opravdu těžké, vše mu vadí, mamka chtěla abych tam i s manžou a dětma přijela a když přijel táta hned ve dveřích jsem slyšela jak mámě říká kdy zas pojedeme domu. Tak mu mamka řekla, že je to taky jají byt a, že chce abych tam byla. Táta nemusí Honzíka protože je hyperaktivní a prostě na něj asi moc rychlej.
a myslíš si že kdyby se to mamka dozvěděla že by to dokázala vyřešit? Třeba že by taťkovi řekla že ať si jde za ní a rozvedese, nebo že by se složila a brala by prášky ještě víc? A byla by pomalu na psichyatra?
Je to hodně o povaze. Jak říkám unás to jedna zvládla naopak se jí ulevilo chlapa vypakovala a už jsou pomalu rozvedený. A druhá se složila a dodnes bere prášky sice to urovnali ale je to na ní znát že je pomalu na cvokaře.
Samozřejmě že určitě mamka bude potřebovat vekou oporu ve vás.
Já bych to asi řekla…ono stejně podle toho, jak to popisuješ, tak je to jejich soužití na draka. Třeba by si mamka mohla ještě najít někoho, kdo by s ní ten život chtěl prožít, ne jen přežít.
Manžel to ve stejné situaci své mamce řekl, pro tu to byl impulz k rozvodu a dnes je podruhé šťastně vdaná.
Dozvěděla jsem se to o svém tátovi úplně přesně jako ty. V tu chvíli jsem se ho i zeptala, co je to za sms a on jen roztržitě řekl, že to teda asi přišlo mě (což byla kravina, ale já si na tom potvrdila, že jsem to pochopila správně). Je to už několik let a mámě ani nikomu jinýmu kromě manžela jsem to neřekla. Důvod je ten, že vím, že máma by o novej život nestála. Tak jen doufám, že táta bude alespoň tak opatrnej, aby se to nedozvěděla nikdy.
@petula.bir píše:
@jaaajaa
To, že mamka bere prášky neví - nezajímá se o ní a je mu vše jedno. Když mamaka něco po tátovi potřebuje tak volá mě, abych mu to řekla a zeptala se.Je to opravdu těžké, vše mu vadí, mamka chtěla abych tam i s manžou a dětma přijela a když přijel táta hned ve dveřích jsem slyšela jak mámě říká kdy zas pojedeme domu. Tak mu mamka řekla, že je to taky jají byt a, že chce abych tam byla. Táta nemusí Honzíka protože je hyperaktivní a prostě na něj asi moc rychlej.
Nejhorší je, že každá mince má 2 strany. Nevěru rozhodně neschvaluju a mám na ní svůj názor, ALE… Jaký mají rodiče vztah vědí jen oni dva, za 20 (nebo víc) let je to prostě stereotyp, doma mají dceru se kterou si nerozumí jestli jsem to správně pochopila a tvoje maminka toho má taky až nad hlavu. Takže ani pro tvýho tátu to není nejjednodušší když přijede po týdnu domů a klid a pohoda nikde. A pak stačí, aby se k němu nějaká přitočila, pošeptala co chce slyšet a je hotovo. Tím tvého otce nehájím, ale dokud si nepromluvíte tak bych ho ani razantně neodsuzovala. Moc držím palce a dej vědět jak jsi pochodila ![]()