Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Otec mé dcery mi záměrně i přes soudni rozhodnutí brání se stýkat s dcerou! Jak se mohu bránit.
@ataner5287 píše:
Otec mé dcery mi záměrně i přes soudni rozhodnutí brání se stýkat s dcerou! Jak se mohu bránit.
Soudně. Můžeš zkusit ospod, ale ten je většinou bezzubej, respektive si na to hraje. Pak podat návrh na výkon rozhodnutí. Při opekovaném pepředání návrh na změnu péče.
@ataner5287 píše:
Máš soundě dané doby, kdy můžeš dceru vídat? Pokud ano, tak pro ní jdi, když ti jí odmítne vydat, tak zavolej policii, ukaž jim rozsudek a uvidíš. Dělala bych to opakovaně, aby byl záznam že ti ve styku opravdu brání ![]()
Ano mam soudně určené dny, kdy mám mít dceru bohužel mi ji nedá a policii jsem volala vždy a mam o tom i záznamy z policie! OSPOD je s ním jedna ruka, protože se kamarádi s nějakou co tam pracuje!
@arinecka píše:
@mamule42 To je asi její věc nemyslíš?
To sice je, ale dost nezvyklé nemyslíš, pokud někdo vznese tady dotaz, tak má napsat proč ji otec nechce vydat dítě, většinou se děti matkám neberou, to je spíše naopak. Takže aby člověk mohl lépe poradit potřebuje vědět více, a potom teprve radit.
@ataner5287 píše:
Ano mam soudně určené dny, kdy mám mít dceru bohužel mi ji nedá a policii jsem volala vždy a mam o tom i záznamy z policie! OSPOD je s ním jedna ruka, protože se kamarádi s nějakou co tam pracuje!
Jednání s ospod písemné dokumentovat, protokolovat, co říkají, pak stížnost na zřizovatele a výměna ospod.
@mamule42 píše:
To sice je, ale dost nezvyklé nemyslíš, pokud někdo vznese tady dotaz, tak má napsat proč ji otec nechce vydat dítě, většinou se děti matkám neberou, to je spíše naopak. Takže aby člověk mohl lépe poradit potřebuje vědět více, a potom teprve radit.
Tak nevíme proč to tak mají, to je ale asi opravdu nepodstatné
Potřebuje vědět jak má postupovat. K čemu ti bude když to budeš vědět? To nic na tom nemění. Mají soudně určené dny kdy má dítě mít matka a otec to nedodržuje ![]()
@ataner5287 píše:
A jak zdůvodí že ti dceru prostě nedá? To přece musí mít nějaký důvod. Kolik je dceři roků? OSPOD s ním přece nemůže být jedna ruka, jen proto že tam má kamarádku.
Dceři je 6 let do té doby žila každý den se mnou, když ji byly 4 roky její otec nás opustil změnil si telefon a v práci se před námi zapíral a tak jsem zůstala sama a po dvou letech mi přišla pozvánka z OSPODU, kde mi řekli, že dceru biju a tyram a ze nedovolím styk z otcem. Byla jsem v šoku, protože to byla jedna velká lež, ale na OSPODU na mě, už koukali skrz prsty a vše mu věřili! Potom přišli ke mě domů kde neshledali žádné nedostatky bydlím v rodinném domě se zahradou a vše bylo v pořádku. Ale problém byl v tom, ze jsem si našla přítele což u bývalého odstartovalo jeho chování a začal vše dělat z pomsty, jelikož se chtěl vrátit k nám, ale už z mé strany nebyl zájem a tak mi řekl, že mi dceru vezme!
Ne zdůvodnit to nijak nezvedne mi telefon, neotevírá ani policii a ani nevím kam nastoupila do školky! Má ji teď měsíc ve vlastní péči!
Potřebuji vědět, jak se mohu branit a jak získat zpět dceru ona vždy plakala nechtěla k němu nikdy chodit, vždy jsem ji musela přemlouvat, že je tatínkovi také smutno, aby k němu šla a najednou o ní nevím vůbec nic! Je to nejhorší co může být!
@ataner5287 píše:
Dceři je 6 let do té doby žila každý den se mnou, když ji byly 4 roky její otec nás opustil změnil si telefon a v práci se před námi zapíral a tak jsem zůstala sama a po dvou letech mi přišla pozvánka z OSPODU, kde mi řekli, že dceru biju a tyram a ze nedovolím styk z otcem. Byla jsem v šoku, protože to byla jedna velká lež, ale na OSPODU na mě, už koukali skrz prsty a vše mu věřili! Potom přišli ke mě domů kde neshledali žádné nedostatky bydlím v rodinném domě se zahradou a vše bylo v pořádku. Ale problém byl v tom, ze jsem si našla přítele což u bývalého odstartovalo jeho chování a začal vše dělat z pomsty, jelikož se chtěl vrátit k nám, ale už z mé strany nebyl zájem a tak mi řekl, že mi dceru vezme!
A na základě nijak nepotvrzených obviněním z týrání, žádné nevyhovující bydlení ti sebrali dceru soudně? Podívej iluze si o OSPOD nedělám, ale tady se mi nějak věřit nechce.
@ataner5287 píše:
Tomu se ni nechce ani verit
Vzdyt to jeho obvineni by muselo byt necim podlozene. Dcera ani nebyla u psychologa? Nikdo se ji na nic neptal a jen tak ji soud sveril otci?