Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
No můžeš mu jen opakovaně říkat, že ho máš ráda a bojíš se o něj.
Zároveń ale je potřeba akceptovat to, že on má svou hlavu a svobodu dělat špatná rozhodnutí.
Na druhou stranu - prakticky jste jedna domácnost, vzhledem k tou kolik času spolu trávíte a tak jako tak už jste případně vzájenmně promoření.
Proc mate karantenu i vy? Ma ji jen matka a vy jen v případě, ze bude ona pozitivní.
No dokud se nepotvrdí nákaza u vaší mamky, tak nemáte nikdo kromě ní karanténu povinnou. Případně svědomí má každý svoje.
Pokud se setkala tvoje mamka tak je v karatnene jen ona. Až pokud by byla ona pozitivní tak jste v karanténě všichni.
Tak pokud žijí všichni pohromadě a matka by onemocněla, je dost velká pravděpodobnost, že to od ní u vás chytne i někdo další.
Karanténa pro všechny je rozumná.
Sice ofiko karantenu má jen mamka, ale myslím ze je zodpovědné, abychom byli v “karantene” všichni. Říkat mu ze ho máme rádi nepomáhá, dnes přišel jen kvůli tomu aby nám uvařil, prý by se mu zkazilo maso
Tak pro některé starší lidi, je ta karanténa pocitově horší, než ta nákaza…chudáci ti lidi, co jsou někde sami a nikdo k nim nechodí, nemůže…kdyby to byla otázka 14 dní, ale todle bude ještě na dlouho…je to těžký no
A mamka jde kdy na testy?
V karanténě má být jen matka, takže bych otce nechala být a nevymšlela kraviny.
@karkarka píše:
Otec má rozum. v karantene má být jen matka.
Jo jenomže když přijde k nám, tak se zákonitě setká i s matkou (nebo s věcmi které mohla kontaminovat, nebo s námi které už mohla klidně stihnout nakazit).
Jako ja chápu ze to pro nej muže být stres, ale snad zdraví je nejdůležitější. Píšu ze ho má podlomene. Má potíže se srdcem a špatně se mu dýchá. Mimochodem snad když je někdo v karantene, tak se nemá s nikým stýkat, ne?
Nemůže se přestěhovat na nějakou dobu k Vám? Stejně tam je denně, tak po dobu karantény (pokud bude mamka pozitivní) by mohl bydlet u Vás (pokud máte místo).
Já tě chápu… Také bych nechtěla aby k nám rodiče ve vaší situaci chodili… Opravdu je lepší se chvíli držet dál… 10 dní se dá vydržet nebo chvíli do negativního testu…Není to napořád. Také bych řešila společnou karanténou i když není oficiální…ať si říká kdo chce co chce zdraví je jen jedno
@kaja00 za A cílem je udržet ho od nás i mamky co nejdál, nejlépe zavreneho doma a za B stejne místo nemáme
Zdravím, mám problém. Moje matka se setkala s nakaženou osobou a tím pádem je celá naše domácnost v karantene (ja, moje matka, sestra a moje 2 děti). Otec má vlastní byt, ale denně od rána do večera je u nás a normálně žije s námi. Bohužel v této situaci mu nikdo nedokáže vysvětlit, ze by bylo lepší aby zůstával doma. Je to už starší pan (74) a má trosku podlomene zdraví - ale není schopen si to přiznat. Stále má pocit takové té svoji nepostradatelnosti. I když je pravda, ze nám doma pomáhá - vaří, pomáhá mi s dětmi. Bojím se o nej, jak mu to mám vysvětlit, aby zůstal doma? Omlouvam se za svůj projev, jsem dost rozrušena. Díky