Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
To nikdo nemuze rict, jaka je pravděpodobnost. Nekdo to chytne pri krátkém kontaktu, jiny ne ani ve společné domácnosti.
Ja jsem nenakazila lidi kdyz jsem mela respirator ffp2. S rouskou tezko rict…:( Ale nekdy se opravdu nenakazi i kdyz jsou bez rousek ve spolecne domacnosti, uvidite
Drzim pesti
Já myslím, že pokud jste měly obě roušku tak pravděpodobnost, že jste se nakazili nebude velká. I kdyby tak děti bývají často bezpříznakový. Ale chápu tě. Pro mě je to taky dost strašák. Hlavně se bojím, že by mi bylo tak zle, že bych se nedokázala postarat o malou. Těžko si můžeš pozvat na pomoc babičku nebo někoho.
Dcera přišla ze školy, kde o ně pečovala uč u které se prokázala nákaza. Byla s nimi mnohem dýl a nic. Ani my.
Ale musím přiznat, že ti rozumím. Mediální masáž je neúprosná. Ráno se budím a kontroluji čich. Pak chuť. Jestli neboli svaly. Je to hnusná doba ![]()
Pokud jste meli rousku, tak to snad hygienu ani moc zajimat nebude. U pribuzneho kontakt hygiena neresila, protoze meli oba tu rousku. A jsou pripady v rodinach, ze byl nakazeny 1 clen a zbytek to v byte nechytl. Nepanikarila bych.
Klid, neplaš. Ono zas není tak jednoduchý se nakazit, ale chápu, že se bojíš. Kamarádka byla s nakaženou osobou na jednání v jedné místnosti dvě hodiny, roušky neměl nikdo, seděli poměrně blízko sebe a nenakazili se.
Na co být poblázněnej z chřipky? Vyšůruj bejvák a něco dobrého uvař a přestaneš myslet na ptákoviny…
Je to sázka do loterie. Hygienu rukou atd.snad dodržuje a roušku měla. V nemocnici se starám jen o covid+ pacienty, k tomu ještě na ventilátorech atd.taky mám strach, ale snažím se o tom moc nepřemýšlet, jinak by mě to semlelo psychicky a nemohla bych dál fungovat ani v práci ani doma, fyzicky je to taky náročné, červíček tam někde vzadu taky hlodá. Prymula si vysedává po restauracích a bez roušky, to mě dneska po ránu docela zvýšilo tlak, nařízení platí zas jen pro někoho…
![]()
Klid, mozna uz to mate, jednou to chyti kazdej, tomu se asi nikdo nevyhne. Spousta lidi to ma bezpriznakove.
Ne vždy, když se potkáš s nakaženým, se nutně musíš nakazit i ty. Navíc jestli jste měli roušky, tak by to riziko nemělo být tak velké. Buď v klidu.
@olino píše:
Na co být poblázněnej z chřipky? Vyšůruj bejvák a něco dobrého uvař a přestaneš myslet na ptákoviny…
Přesně tak, teď jsem měla 2 dny volno, na zahradě jsme stihli dát novou střechu, regál z IKEA už taky stojí, navařeno, vypráno, dneska to ještě doma trochu pofackuju, vyladím kam co uložím, snad si stihnu i nabarvit vlasy a šupky dupky na noční za covídkama. Věřím, že to bude pořádný „mejdan“ až do rána ![]()
To chce hlavně klid. Víš, kolik nakažených už jsi od března mohla potkat? Třebas to i ty měla, jen to nevíš… děti jsou většinou bez příznaků a ani dospěli neumiraji jak na běžícím pásu… znám už vcelku dost lidí, co to prodělali, mezi nimi astmatik, velmi silný kuřák, obézní, starý… všichni měli příběh úplně v pohodě. Dle jejich popisu i můj zánět průdušek probíhal mnohem hůř… A toho se nikdo nebojí, že… Jo, není to příjemné, člověku je mizerně, ale fakt to není taková katastrofa. A nakazlivost? Nikdo netuší. Příbuzný to chytl v práci, s daným člověkem byl v kontaktu asi 20 min, a to ne v puse, nebyli sami a on jediný to chytl. Od něj to ve společné domácnosti chytl jeden člověk ze 3. U mamky i manžela v práci to od nakaženeho nechytl vůbec nikdo. Já si myslím, že jsem musela těch nakažených potkat už tunu a zatím jsem zcela ok. Zbytečně se nenervuj.
@Anonymní píše:
Já s malým jsem byla nedávno u doktorky a za 2 dny mi volali ze má covid to znamená že už musela být nakazena jak jsme tam byli.ma nám volat hygiena. Modlím se každý den a nemůžu ani dospat rána, jsem v strašnych nervech aby to nechytil malej nebo já nebo nás je v rodině hodně, doktorka měla roušku a já taky, myslíte že to chytnem jaká je pravděpodobnost byli jsme tam asi 20 minut![]()
![]()
![]()
Ahoj,
myslím, že panický strach mít nemusíš.
Sice jste v prostoru byly po dobu, kdy už jste mohli dostat kritickou dávku viru, ale také zdaleka nemuseli díky použití roušek a nepochybně i dezinfekce.
Navíc když se podíváš na níže přiložený odkaz, tak smrtnost v kategorii 0-17 let je mizivá, a v kategorii kde se nacházíš ty velmi, velmi malá.
Spíš bych nyní prostě zavedl režim, kdy minimalizujete možný přenos na nějakou další osobu, a to je tak asi vše, co by mne zajímalo…
Ono to je jako loterie, kolegyně u manžela v práci se starala o svou maminku, která měla Covid s těžším průběhem, co vyústil v zápal plic. Byla s ní měsíc v 1+1, než se maminka uzdravila a za celou dobu to nechytila a to jí testovali co 3 dny. Na druhou stranu jedna známá to měla (pouze se ztrátou čichu) i přesto, že trávila 90% času doma s dětmi, byla v rodině jediná pozitivní a vůbec netuší, kde k tomu přišla, protože mezi lidi chodil jen její muž a to jen cestou z práce do obchodu, takže žádné courání ![]()
Já s malým jsem byla nedávno u doktorky a za 2 dny mi volali ze má covid to znamená že už musela být nakazena jak jsme tam byli.ma nám volat hygiena. Modlím se každý den a nemůžu ani dospat rána, jsem v strašnych nervech aby to nechytil malej nebo já nebo nás je v rodině hodně, doktorka měla roušku a já taky, myslíte že to chytnem jaká je pravděpodobnost byli jsme tam asi 20 minut