Otec odmítá podepsat!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
4.11.15 14:13
@Lupetto píše:
naprosto chápu i tebe! Máme sousedy, u kterých tohle teď probíhá. Mladí, nádstavba, ručení, zástava domu a bla bla…jenže mi teda poraď jak jinak to udělat! Já bych měla taky strach, o tom žádná, ale bydlí tu ještě brácha, který skončil SŠ a už pracuje, naši a babička…i tak by dohromady dali tech šest tisíc jako měsíční splátku. Ale to je jedno…chtěla jsem jen poradit. Děkuji

Tohle dost dobře nechápu, tak máte prachy nebo ne? Psalas, jak má manžel úžasnou práci, což nebude trvat věčně, že máte naspořeno a najednou potřebuješ krom rodičů a babičky i chudáka bráchu, aby vám dával na splátku. :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
5065
4.11.15 14:13

Ahoj, nechci tě zklamat, ale myslí, že bez podpisu tvého otce to nepůjde… my bydlíme v patře rodinného domu mých prarodičů. Bydlení hezké, v podstatě za nic, ale pro tříčlennou a v budoucnu čtyřčlennou rodinu malé, bez dětského pokoje. Chtěli jsme také přistavovat, což potřebovalo velkou hypotéku a na tu bylo potřeba zastavení nemovitosti. Babička s dědou nesouhlasili a já jsem to i čekala, úplně to chápu. Přeci jen, nikdy nevíš, co přijde. A kdo by chtěl na stará kolena skončit s domem ve dražbě :nevim: jelikož jsme také nechtěli do podnájmu, vyřešili jsme to kompletní rekonstrukcí bez přístavby, nebyla potřeba zástava protože jsme si nebrali od banky tolik peněz. U vás není jiná možnost? V každém případě také moc nechápu, proč jste si všechno zařídili a až potom šli za rodiči kvůli ručení domem…to by bylo to první co bych udělala a až potom bych se sháněla po projektu a řemeslnících.

Příspěvek upraven 04.11.15 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.15 14:14

Moje sestra kupovala družstevní byt a zastavit musela byt mamky (upřímně škoda, že jsem to dozvěděla až po podpisu, jinak bych to sestře vytmavila, nechápu, kde bere tu drzost ručit něčím, co není její…a podotýkám, že máme v rodině normální vztahy, ale tohle se prostě nedělá, aspoň podle mě).
Takže já ať své děti miluji nade vše, tak bych jim nikdy v životě neručila. Ráda jim pomůžu se vším, i finančně, ale nikdy bych nezastavila střechu nad hlavou.

Také máme hypo, ale ručíme svým vlastním domem.
Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
4.11.15 14:14

@Slečna Ferka Mylsím, že naopak jedinejk otec má v celé této kauze rozum

• Citovat
  • Upravit
1528
4.11.15 14:15

A ještě něco - ad brácha - klidně si zítra může sbalit kufr a jít za svým srdcem, nemůžeš s ním do budoucna jakkoliv počítat, má svůj život.
Ad babička - zítra tu nemusí být…i takový je život.
A jestli jsi to fakt nemyslela tak, že by to za vás platili chudáci zbylí členové rodiny, tak byste platili splátku úvěru a ještě kupovali materiál a platili řemeslníky? takže příjem máte na skromný pronájem. Také jsem tak začínala, měli jsme jednu židli a dva talíře, ale to už moralizuju, promiň, na to nemám právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
4.11.15 14:16
@Poustevnice píše:
Tak potom tě vážně nechápu, když to máš vedle v přímém přenosu. Za mě - oželela bych už špatně investované peníze (protože jsi začala chystat něco, co ještě nebylo vůbec jisté, že dopadne) a našla si vlastní bydlení. Nechápu, proč by brácha, babička a spol. měli dávat dohromady splátku na tvoje bydlení. To jako, že by to ještě trubky platili?! Věřím, že se pletu…
V životě přijdeš ještě o víc a nejen peněz. to mi věř. Tohle bych odepsala a osamostatnila se.

Nenene, právě u sousedů tohle probíhá bez problémů. Užmají mladí postaveno, teď se celá rodina složila na novou fasádu. Rodiče mladým ručí, zastsvili i barák. On je mechanik na volné noze a ona dělá někde na směny. Ale to neni důležité…
Otec o tom všem samozřejmě věděl a souhlasil. Jen prostě teď se mu to zrovna nelíbí…nechápu proč. Kdyby řekl hned, už tu dávno nebydlím!
Samozřejmě by to za mě neplatili, ale když mají strach, že přijou o střechu nad hlavou, tak tohle je jedna věc, že by o ni nepřišli, že by dokázali i oni najít několik tisic na tu splatku jestli chápeš. Snad jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
4.11.15 14:16

@Poustevnice sice moralizuješ, ale máš pravdu.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
4.11.15 14:17

Tak neřešte hypotéku a začněte šetřit. Něco naspořeno teda máte, tak můžete pomalu začít a jestli je tvůj muž na manažerské pozici, tak si můžete dovolit měsíčně investovat peníze do stavby. Docela nechápu, proč kvůli podkroví brát hned hypotéku. Tátovi se nedivím, že vám to nechce podepsat. I když teda na druhou stranu moc nechápu proč chtějí podpis i po otci, když mu v domě nic nepatří, jak říkáš. Jestli dobře počítám, tak v tom baráku bydlí další 4 lidi, kteří by byli závislí na vašem splácení úvěru. To bych kolem sebe teda taky pěkně kopala. Jako jedna věc je si vzít úvěr a druhá věc je hodit zástavu na barák, který ani není váš a ještě v něm bydlí hromada dalších lidí.

• Citovat
  • Upravit
107
4.11.15 14:19
@jjelena píše:
Tohle dost dobře nechápu, tak máte prachy nebo ne? Psalas, jak má manžel úžasnou práci, což nebude trvat věčně, že máte naspořeno a najednou potřebuješ krom rodičů a babičky i chudáka bráchu, aby vám dával na splátku. :zed: :zed: :zed:

Nechci po nich nic :D ale jen tim chci rict, ze kdybych nemohla splacet ja, tak by to oni hrave zvladli. Nepotrebuju to. Jo, penize nejaky mame. Ale prave chteli jsme byt tady. Vesnice, kousek od mesta. Velka zahrada, bazen, pohoda apod…tezko se toho vseho clovek jen tak vzda. No a ta manzelova uzasna prace trva pres 10 let…a firma zrovna slavi hodne uspechu na trhu, takze to nevypada, zr by o ni mel v brzke dobe prijit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
4.11.15 14:22
@Týna K. píše:
Ahoj, nechci tě zklamat, ale myslí, že bez podpisu tvého otce to nepůjde… my bydlíme v patře rodinného domu mých prarodičů. Bydlení hezké, v podstatě za nic, ale pro tříčlennou a v budoucnu čtyřčlennou rodinu malé, bez dětského pokoje. Chtěli jsme také přistavovat, což potřebovalo velkou hypotéku a na tu bylo potřeba zastavení nemovitosti. Babička s dědou nesouhlasili a já jsem to i čekala, úplně to chápu. Přeci jen, nikdy nevíš, co přijde. A kdo by chtěl na stará kolena skončit s domem ve dražbě :nevim: jelikož jsme také nechtěli do podnájmu, vyřešili jsme to kompletní rekonstrukcí bez přístavby, nebyla potřeba zástava protože jsme si nebrali od banky tolik peněz. U vás není jiná možnost? V každém případě také moc nechápu, proč jste si všechno zařídili a až potom šli za rodiči kvůli ručení domem…to by bylo to první co bych udělala a až potom bych se sháněla po projektu a řemeslnících.Příspěvek upraven 04.11.15 v 14:17

Otec o tom vedel!!! O ruceni, o zastave atd. Proste a ted dela tlaky! Asi jsem to blbe napsala. Jinal bych to prece nedelala…a muzu se zeptat jak to je s tou kompletni rekonstrukci bez pristavby? Dekuji, pekny prispevek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
4.11.15 14:23

@Lupetto Mě furt chybí logika v tom, proč počítáš, že oni jednou převezmou váš závazek v případě vaší neschopnosti splácet. Navíc píšeš, že brácha je po SŠ a už pracuje, to mu chceš vážně takhle zpestřit život? Myslím si, že pokud by se vaši s babičkou rozhodli barák zrekonstruovat, udělají to dle svého na vlastní náklady a nebudou se strachovat, že vy jednou nezaplatíte a přejde to na ně. Nechápu to a pevně doufám, že se takto nebudou jednou chovat moje děti. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1528
4.11.15 14:26

No, tak mít strach, že přijdu o střechu nad hlavou a ještě aby mi někdo předhazoval, že případě mého „výpadku“, budu moci milostivě „nastoupit já“ a cálovat…holka, ty jsi vostrá. Tohle by si můj syn nedovolil a kdyby, dostal by takový céres, že by nestačil koukat.
Jediná správná rada je - ty prachy obreč a jdi bydlet sama. Je vidět, že jsi ještě nezralá, pořád se věšet na rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
4.11.15 14:28

Otec si to prostě nechal rozležet v makovici, došlo mu to, jaké je to riziko pro všechny, včetně tebe. To se prostě stává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.11.15 14:28

Já to znám z okolí tak, že se do katastru vymezí přímo jednotlivé bytové jednotky a vy pak můžete ručit vaší částí domu. Nebo budete opravovat dům, ve kterém ani vám nic nepatří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
4.11.15 14:33
@jjelena píše:
@Lupetto Mě furt chybí logika v tom, proč počítáš, že oni jednou převezmou váš závazek v případě vaší neschopnosti splácet. Navíc píšeš, že brácha je po SŠ a už pracuje, to mu chceš vážně takhle zpestřit život? Myslím si, že pokud by se vaši s babičkou rozhodli barák zrekonstruovat, udělají to dle svého na vlastní náklady a nebudou se strachovat, že vy jednou nezaplatíte a přejde to na ně. Nechápu to a pevně doufám, že se takto nebudou jednou chovat moje děti. :zed:

Ja s tim vubec, ale vubec nepocitam…jen jak jsem uz psala, je to jedna z moznosti, kdyby naaahodou jsme nebyli schopni spacet. Coz, jak dobre pocitam, se nestane. Kdybych na to nemela, nebudu neco takovyho vymejslet. Me jde spis o princip. Vsechno odsouhlasi, chtel to sam…a ted najednou se postavil na hlavu. Tve me to, mel to rict driv. Babicka by ho rekonstruovala, ale nema na to! Brachovi je vse jedno, zije ve svym svete. Nepocitam, ze neco budou platit. To bych ani nechtela…jen jsem chtela radu jestli je nejaka jina moznost. Nechci resit babicku a brachu. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí