Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jenom STO tisíc za čtvrtinu? To je pastouška s dřevomorkou, ne? Nepleteš se, nebo jste měli slepého odhadce…A jestli je to schválně nízká cena, tak to se dá napadnout, a věř, že takových soudů jsou v rodinách stovky…a není to nic pěkného.
@Lupetto píše:
nějak to tuším. Už jen za kupní smlovu na 1/4 tohohle domu je kolem 100 000,–. Brácha pryč jít nehodlá, proto jsme chtěli tu půdní vestavbu, abychom se tu nemačkali.
@Poustevnice píše:
Jenom STO tisíc za čtvrtinu? To je pastouška s dřevomorkou, ne? Nepleteš se, nebo jste měli slepého odhadce…A jestli je to schválně nízká cena, tak to se dá napadnout, a věř, že takových soudů jsou v rodinách stovky…a není to nic pěkného.
jo sakra, ted se omlouvám, to je moje chyba. Těch 100 000, je jen daň z kupní smlouvy!!! Cena je samozřejmě v milionech
. Upsala jsem se…
Turindo, přesně!
Měla by otci ručičky zulíbat.
Tak ona tam bude bydlet i s bratrem, a co když si bratr najde nějakou slepici, jak je tady zvykem? CO pak? Válka dvou hospodyň, aj!
@Lupetto píše:
jo, to prý jde…ale prvně by se to muselo na ty bytové jednotky rozdělit. Měli jsme to v plánu i se samostatným vchodem. Vlastně by to byly tři patra a každé svůj vchod…ale nevím, jestli to jde takhle. Když tu byli architekti, tak něco naznačovali, že ne..nevím no
Tohle se dá udělat hned, je to otázka dvou měsíců. Jednotky nemusí být rozdělený tak, aby to odpovídalo bytům apod. Stačí udělat prohlášení o vymezení bytových jednotek, podat na katastr a až to katastr zapíše, tak se dá ta jednotka převést na jiného a ten už si ji potom spravuje sám. Samozřejmě ale v původním rodinném domě nikdy nebudou ty jednotky ideální a budou mezi sebou muset být všelijak propojený.
@Tunrida přijde mi to podivný… hypotéku si můžeš vzít také na nový dům, který ještě nestojí, tak proč ne na půdní vestavbu. Dnes už se běžně nedokládají ani faktury, banka si prostřednictvím svého odhadce ohlídá, kolik se proinvestovalo.
@Tunrida píše:Ty vlastně ani nemáš tušení, jakou šanci ti vlastně tvůj táta teď dává. Přemýšlej, fakt hodně. Přemýšlej, co je teď, přemýšlej, jaká bude rodinná situace za pár let, až si bratr najde ženskou a nastěhuje si ji tam, budou mít děti, budete se dělit o náklady, o prostory, o zahradu, budete se vidět každý den.. Přemýšlej
proto by měla každá ta byt. jednotka svůj vlastní vchod
…ale vím, jak to myslíš…lepší mít svoje bydlení. Ach jo. Škoda, že mě to netrklo před půl rokem. Nu, co se dá dělat
Brácha se „zvrhne“, špatná žena, moc dětí, nevychované děti, hlučné děti, vegetariánské děti bráchy, bráchova žena v sektě, brácha v sektě, brácha udělá dluhy, jeho žena nadělá dluhy…těch možností je neurekom.
Jsi zřejmě kaskadér života.
Pořád nechápu proč by musel něco podepisovat otec..psala jsi, že je dům maminky a babičky jestli se jedná o zástavní smlouvu pak ji podepisují majitelé domu, takže v tomto případě by zde otec vůbec nefiguroval. Takže by přicházelo jedině v úvahu, že potřebujete ručitele (což je úplně něco jiného) kde v případě, že jsou manželé a nemají rozdělené SJM musí ručit oba. Pak chápu, že toto táta nechce podepsat, protože to se jej dotýká více než zástavní smlouva - o které jak jsi psala řekl, že mu zde stejně nic nepatří. Přijde mi to trochu zmatené tak co musí tedy otec podepsat?
Budete mít možná vlastní vchod, ale společné zdi, společný pozemek toho domu! to ti nepřijde jako potencionálně „válečná zóna“ dvou ženských?! Zřejmě lpíš na penězích, když píšeš, co se dá dělat…to víš, že to má řešení, ale to nechceš slyšet.
@Poustevnice píše:
Turindo, přesně!
Měla by otci ručičky zulíbat.
Tak ona tam bude bydlet i s bratrem, a co když si bratr najde nějakou slepici, jak je tady zvykem? CO pak? Válka dvou hospodyň, aj!
chtěla jsem poradit, ne řešit, co když si můj bratr domů přivede někoho! To je trošku zcesty, nemyslíš?
K tomu, jestli je to dobré řešení bydlet pohromadě - to už je jen na Vás znám rodiny co (samozřejmě za předpokladu, že mají samostatné vchody, elekřinu atd..)fungují normálně - pak je to jako bydlet v paneláku vedle sebe v samostatných bytových jednotkách, ale znám i opak…
@Poustevnice píše:
Budete mít možná vlastní vchod, ale společné zdi, společný pozemek toho domu! to ti nepřijde jako potencionálně „válečná zóna“ dvou ženských?! Zřejmě lpíš na penězích, když píšeš, co se dá dělat…to víš, že to má řešení, ale to nechceš slyšet.
nelpím, jen je mi líto promrhaných jakýchliv peněz. O to jde…teď mi zbyde jen jediný koupit někde nějakej barák nebo byt a hned se odsud odstehovat…a rodiče ať se o barák postarají jak chtějí oni. Jiné řešení není.
@Tyrkyska píše:
Pořád nechápu proč by musel něco podepisovat otec..psala jsi, že je dům maminky a babičky jestli se jedná o zástavní smlouvu pak ji podepisují majitelé domu, takže v tomto případě by zde otec vůbec nefiguroval. Takže by přicházelo jedině v úvahu, že potřebujete ručitele (což je úplně něco jiného) kde v případě, že jsou manželé a nemají rozdělené SJM musí ručit oba. Pak chápu, že toto táta nechce podepsat, protože to se jej dotýká více než zástavní smlouva - o které jak jsi psala řekl, že mu zde stejně nic nepatří. Přijde mi to trochu zmatené tak co musí tedy otec podepsat?
právěže je tam dodatek, že on jako manžel spolumajitelky souhlasí se všemi změnammi apod, a on řekl, že to podepisovat nebude no…takže tak. taky mi to tam nesedí, když to není jeho, nemá do toho co kecat.
To by řešení asi bylo, ale to by ta bytová jednotka asi musela už existovat. Nevím, nevím, jestli by šla jako bytová jednotka udělat momentální půda
Hlavně výše odhadu by asi byla celkem mrňavá, ale tomu už se banka asi přizpůsobit dokáže, ale asi se taky postupně trochu prodraží.