Otec odmítá podepsat!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
4.11.15 13:49

Otec odmítá podepsat!

Zdravím vás holky. Jsem v koncích. S přítelem a dvouletou dcerkou bydlíme v rodinném domku s mými rodiči a ještě s babičkou. Měli jsme v plánu udělat na baráku půdní vestavbu. Se všemi jsem to probrala, souhlasili, i když můj morous-otec mrčel. Mrčel vždycky na všechno. Přiženil se a nic mu tu nepatří, tak asi proto. Jde o to, že máme vše hotové, zaplacený projekt, odhad, blniny kolem toho, objednaní jsou řemeslníci. Jen čekám, až mi moje mamka s babičkou (jako majitelky domu) podepíší smlouvu o zástavě nemovitosti. Berem si hodně peněz, ale musí tam být bohužel i podpis manžela spolumajitelky. Ten se teď zprčil a řekl, že to nikdy nepodepíše. Bez jeho podpisu ale není jiné řešení, než to, že to vše můžu zmuchlat a hodit do koše. Jemu je to jedno, prej si mám dělat co chci. Že on s tíim nesouhlasí a bla bla bla…to jsem od něj nečekala, dost velká podpásovka od vlastního otce. Řešil někdo něco podobného? Je z toho cesta ven? Nastrkali jsme s přítelem do toho domu strašný peníze a otec takhle…achjo. Díky za vaše odpoveďi :srdce:
(prosím, prosím o diskrétnost!!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
4.11.15 13:53

:hug: a to s ním ani mamka nehne? proč nechce, aby jste stavěli? Randál, nebo že by se Vás „nezbavil“??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
4.11.15 13:53

Jestli jsi chtěla diskrétnost, asi jsi nezaškrtla anonym ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
4.11.15 13:55

@ixule nešlo mi to, prý nemám oddiskutováno potřebný počet diskusí, tak nevím no :nevim:. Tak aspoň jsem to takhle napsala…možná pro klid v duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
4.11.15 13:55

Asi ti to měl říct dřív (a nebo jsi ho měla vyslechnout když mrčel, proč se mu to nelíbí). Ale každopádně, já bych si taky nenechala zastavit vlastní barák v předdůchodovém věku kvůli mladým. A ani by me to nenapadlo chtít po rodičích :nevim: Jinou možnost financování nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
4.11.15 13:56
@kve-tinka píše: :hug: a to s ním ani mamka nehne? proč nechce, aby jste stavěli? Randál, nebo že by se Vás „nezbavil“??

mamka to zkoušela, té vyhrožuje rozvodem apod, strašně se pohádali, takže mamka to asi tak nějak napůl vzdala. Ale stojí při mě a snaží se mi aspoň nějak pomoct…asi je to bezvýchodné, že? Chtěla jsem si vzít právníka, jestli by tam nebyla nějaká klička v zákoně…ale prý není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
4.11.15 13:56

@kve-tinka tak já bych řekla, že nejde o stavbu, ale o zástavu nemovitosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
4.11.15 14:01
@Daduka píše:
Asi ti to měl říct dřív (a nebo jsi ho měla vyslechnout když mrčel, proč se mu to nelíbí). Ale každopádně, já bych si taky nenechala zastavit vlastní barák v předdůchodovém věku kvůli mladým. A ani by me to nenapadlo chtít po rodičích :nevim: Jinou možnost financování nemáte?

jasně, tohle chápu, chápu i, že má strach. Kdo by neměl…ale přítel má dobrou práci za ultra dobrý peníze, je na managerské pozici (já vím, vyhodit ho můžou kdykoliv, ale je to méně pravděpodobné, když ho nedávno povýšili). Já jdu za rok do práce a máme naspořeno něco dopředu, takže kdyby nešla splácet hypotéka normálně, tek by se to udělalo z naspořených peněz. Ano, ptala jsem se ho, vždy jen odvětil, že je mu to fuk, ať si děláme co chceme, že mu tady stejně nic nepatří. Tohle říká pořád a na všechno. Nevím, jakou myslíš jinou možnost financování…ale chci za to bojovat! Zaplatili jsme vše na to, ten projekt, odhad, smlouvy apod, tak to nechci jen tak vyhodit do luftu a odstěhovat se někam do pronájmu do bytu. To by mě asi zničilo…navíc dům postavlili moji prarodiče a je potřeba zde dělat plno úprav (nová střecha, okna, vchodové dveře, vjezd, okapy, zatéká do domu…) a on řekl, že to řešit nebude. To by mě zajímalo pak, kdo to bude dělat…spadne jim ten barák na hlavu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
4.11.15 14:02

Neuraž se, ale já bych to taky nepodepsala…ono dneska je to hubu, vy můžete slibovat hory s horákama, ale nevíš, co přijde, třeba nemoc, nezaměstnanost…a barák jde do dražby. Jsem už starší, tak promiň, ale chápu je…
A vaše chyba je, že jste už zaplatitli projekt a objednali řemeslníky - no, snad né teď na zimu?! Tohle zavání vzájemným vydíráním a rozvratem v rodině. Vždyť to není vaše…přečti si pár diskusí tady, jaké to je, takto bydlet. Otec vám vlastně prokázal dobrou službu - už teď víte, co by s největší pravděpodobností následovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
4.11.15 14:04
@Lupetto píše:
@ixule nešlo mi to, prý nemám oddiskutováno potřebný počet diskusí, tak nevím no :nevim:. Tak aspoň jsem to takhle napsala…možná pro klid v duši.

aha :) jinak se na jedné straně nedivím, určitě bych nedala do zástavy jedinou střechu nad hlavou a to ani kvůli dětem, navíc v tomhle věku :nevim: ale měl to tedy říct dřív! Nemůžete sehnat jinou zástavu? Pozemek, chatu, cokoliv? I když třeba s nižší hodnotou a zbytek si vzít nezajištěný s vyšším úrokem? Resp. pak bude bude část baráku tvoje nebo jak? nedalo by se pak třeba nezajištěný úvěr překlopit v zajištěný a ručila bys tou svojí částí? :think: jinak fakt nevím no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
4.11.15 14:05

Otci se nedivím, ono ve středním věku zatížit bydlení kvůli mladým…ne, neudělala bych to ani pro svého syna. Už teď píšeš dost agresivně, co jsi všechno investovala, on tě přeci nikdo nenutil…a jestli jim to spadne na hlavu, tak to je jejich věc - ty se tu stavíš do pozice „zahránce domu“. Strkáš hlavu do oprátky, bydlení s rodiči nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
4.11.15 14:05
@Poustevnice píše:
Neuraž se, ale já bych to taky nepodepsala…ono dneska je to hubu, vy můžete slibovat hory s horákama, ale nevíš, co přijde, třeba nemoc, nezaměstnanost…a barák jde do dražby. Jsem už starší, tak promiň, ale chápu je…
A vaše chyba je, že jste už zaplatitli projekt a objednali řemeslníky - no, snad né teď na zimu?! Tohle zavání vzájemným vydíráním a rozvratem v rodině. Vždyť to není vaše…přečti si pár diskusí tady, jaké to je, takto bydlet. Otec vám vlastně prokázal dobrou službu - už teď víte, co by s největší pravděpodobností následovalo…

naprosto chápu i tebe! Máme sousedy, u kterých tohle teď probíhá. Mladí, nádstavba, ručení, zástava domu a bla bla…jenže mi teda poraď jak jinak to udělat! Já bych měla taky strach, o tom žádná, ale bydlí tu ještě brácha, který skončil SŠ a už pracuje, naši a babička…i tak by dohromady dali tech šest tisíc jako měsíční splátku. Ale to je jedno…chtěla jsem jen poradit. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
4.11.15 14:07

@Lupetto Zástava a ručení? Nikdy. Nikdy bych na to nikomu nepřistoupila a nikdy toto ani po nikom nežádala. Otce chápu.
Jen je blbý, k vaší smůle, že jste si o všem nepovídali zavčasu.

Nejlepší je beztak vlastní bydlení bez každodenní asistence rodičů a dalších příbuzných. Já mám mamku o dva baráky dál a všem nám to naprosto vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
1528
4.11.15 14:10

Tak potom tě vážně nechápu, když to máš vedle v přímém přenosu. Za mě - oželela bych už špatně investované peníze (protože jsi začala chystat něco, co ještě nebylo vůbec jisté, že dopadne) a našla si vlastní bydlení. Nechápu, proč by brácha, babička a spol. měli dávat dohromady splátku na tvoje bydlení. To jako, že by to ještě trubky platili?! Věřím, že se pletu…
V životě přijdeš ještě o víc a nejen peněz. to mi věř. Tohle bych odepsala a osamostatnila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.11.15 14:13

@Lupetto Upřímně, Tvůj otec je zjevně idiot. On se přiženil a nic mu nepatří, tak nesnese, aby bylo něco Tvého muže, asi.

Upřímně, myslím, že by Tvoje matka před něj měla položit smlouvu a rozvodové papíry: buď podepíše to, nebo ono. Pokud je takovej pitomec, že si to radši nechá sletět na hlavu, tak bude pro mamku stejně lepší ho mít z domu.

Kdybyste tomu chtěli dát čas a peníze, vezměte ho k mediátorovi - pokud bude ochotnej (což si nejsem jistá).

EDIT: Až teď jsem dočetla, že jde o zástavní právo - to bych to napsala decentnějc. Nicméně i tak: pokud s tím souhlasí majitelky (počítám babička a mamka), tak by otec měl držet hubu a krok a podepsat; za barák odpovídají ony (například kdyby padal a bylo třeba udělat nutné opravy).

Příspěvek upraven 04.11.15 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1