Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, však to tak má být. Nestav se do pozice zachraňovatelky baráku, možná, že rodiče podceňuješ. Je to jejich, tak si to udělají, jak chtějí oni, konečně jsi jim dala možnost:))
@Poustevnice píše:člověk musí riskovat, jinak by nikdy nic neměl…chápu tvoje „obavy“ které máš asi o mě…ale kdybych se bála všeho, co by mohlo přijít, kdybych přemýšlela nad vším takhle, tak nemám ani dítě! Pořídit si dítě? To je něco podobného! Porod-co kdyz dopadne špatně, špatná výchova, smrt dítěte, zbytek života v psychiatrické léčebě apod…takhle kdybych přemejšlela, tak už jsem buď ve vězení nebo v blázinci
Brácha se „zvrhne“, špatná žena, moc dětí, nevychované děti, hlučné děti, vegetariánské děti bráchy, bráchova žena v sektě, brácha v sektě, brácha udělá dluhy, jeho žena nadělá dluhy…těch možností je neurekom.
Jsi zřejmě kaskadér života.
@Lupetto píše:
chtěla jsem poradit, ne řešit, co když si můj bratr domů přivede někoho! To je trošku zcesty, nemyslíš?
Právě že není, ale to si hodně lidí v začátcích neuvědomí. Ale když si najdeš čas a pohledáš tady na webu, tak těch případů najde nespočet.
Mě se to opravdu nezdá, pokud někdo něco nevlastní -není to součást SJM tak pak v případě, že se jedná „jen“ o zástavu nemá co podepisovat… projdi pořádně tu smlouvu opravdu se to netýká něčeho jiného?
Vlastně by mělo být ve smlouvě napsáno, že ty jsi dlužník a manžel spoludlužník (lze i obráceně) dále v úvěrové smlouvě majitelé nefigurují, ti jsou zapsáni až v zástavní smlouvě, kde podepisují souhlas se zástavou. Tzn. pokud nebudete schopni splácet nejsou v žádném případě ručiteli, ale zástava na domu se může vymáhat.
@Poustevnice píše:
No, však to tak má být. Nestav se do pozice zachraňovatelky baráku, možná, že rodiče podceňuješ. Je to jejich, tak si to udělají, jak chtějí oni, konečně jsi jim dala možnost:))
No…možná je to osud!
Srovnáváš nesrovnatelné - většina žen porodí zdravé dítě, ale většina modelů vícegeneračního soužití končí špatně, tak 95 % odhaduji.
Zakladatelko, dovedeš si představit, jak by to dopadlo, kdyby otec nakonec podepsal? Nejspíš by nebylo dne, aby vám svůj dobrý skutek nepřipomněl. Já bych zaplakala nad promrhanými penězi a začala hledat pozemek na stavbu nového domu.
@Poustevnice píše:
Turindo, přesně!
Měla by otci ručičky zulíbat.
Tak ona tam bude bydlet i s bratrem, a co když si bratr najde nějakou slepici, jak je tady zvykem? CO pak? Válka dvou hospodyň, aj!
čtyř, ještě je tam maminka a babička.
Zakladatelko: Otec sice na poslední chvíli cuknul z něčeho, co se (o něm bez něj) upeklo, ale na to právo má. Nechat si zastavit střechu nad hlavou, v důchodovém věku, aby si „mladý“ udělali podkroví a pak vás v jednom baráku bude dvacet, no nedivím se mu.
Pokud je tvůj muž deset let tak skvělým manažerem, mohli jste si dávno našetřit a hypo ste řešit nemuseli.
Také další věc je ta, že vy si vezmete hypotéku a budete sypat peníze někam, kde vám nic neříká pane? Pitomá situace i z vaší strany.
Popravdě jste se podle mě bez velkého rozmyslu vrhli do něčeho, co nemá budoucnost.
Doporučila bych si na hypo zařídit něco svého, když má muž tak dobrou a jistou práci ![]()
Pred dvaceti roky jsme meli strasne za zle tchanovi, ze nam odmitl rucit barakem, abychom si mohli pujcit na byt. Dneska mam velke deti a sama bych jim nikdy nerucila. A musim se smat, jak nerozumni a naduti jsme byli
jo nektere veci si clovek neuvedomuje.
Me by bylo na vasem miste blby uz to, ze se vasi kvuli tomu hadaji
Hele zakladatelko, půjdu proti proudu a nebudu Tě zrazovat. Pokud už tak nějakou dobu žijete, pokud muž je srozuměn s investicí do domu, který není váš (doporučuju nicméně pořádně ošetřit!) a který zjevně nezdědíte sami, pokud majitelky domu souhlasí (třeba proto, že vědí, že pokud si koupíte jinde, nebudete mít na investice do jejich domu, a tuší, že bratr se do toho taky hned tak nedá), tak si nemyslím, že by do toho měl otec házet vidle.
Upřímně, taky vidím rizika společného bydlení s příbuznými (zvlášť pokud si bratr přivede nějakou semetriku), ale pokud Tvůj muž vychází s Tvými rodiči a babi a máte soužití vyzkoušené, není katastrofa nutně za rohem. Navíc hlídací prarodiče v domě se hodí, to je známá věc.
Takže za sebe bych se pokusila opravdu otce vzít třeba na mediaci, aby někdo nestranný usnadnil vaši domluvu… Ale samozřejmě riziko, že se řemeslníci apod. nestihnou tu je.
**Ale hlavně na všechno dobrý smlouvy (pro obě strany)! **
No však, to banky dělají. Každopádně zrovna v tomto případě by banka i tak zkoumala všechna rizika vyplývající z majetkoprávních vztahů. Manžel musel před lety podepisovat blbý souhlas jen proto, že si švagr bral úvěr ze stavebka na budování podkroví. Přitom bytový jednotky už byly vymezený a ta jeho byla přepsaná na něj. Ale jsou v tom prostě rizika. A to se tenkrát neřešila žádná zástava a nic podobného. V takových případech jsou banky mnohem opatrnější a zkoumají úplně všechno, aby pak nebyly ve špatné pozici, když přijde na to, že se hypotéka nesplácí.
Samozřejmě se pak takové stavění, kdy chodí dohlídky z banky, prodraží, protože ty dohlídky se platí.