Otěhotněly jste na neschopence? Jak řešit?

Adko11
8.6.26 10:11

Otěhotnělo jste v dpn?

Ahoj otěhotněla jste některá, když jste byly na neschopence? Jak jste to pak řešili?😯

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TRG
5511
8.6.26 10:13

A na jaké neschopence aktuálně jsi? Je trochu rozdíl, jestli je to angína, zlomená noha nebo něco dlouhodobého…

Já ti řeknu, jak by to bylo normální řešit. Uzdravit se, vrátit se do práce a pak 6-8 týdnů před porodem nastoupit na mateřskou, pokud se nevyskytnou zdravotní problémy, které by tě poslaly na novou neschopenku spojenou s těhotenstvím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adko11
8.6.26 10:18

@TRG 58498523
Se psychikou ted 4. Tyden, delam na fu vyměřováni a totalne mě to semlelo muj prvni rok tak jsem brecela jen a byla uplne mimo a do toho jsme se snažili o dítě tak me doktorka vypsala nemocenskou a ted se dívám ze to mozna klaplo ms ma dojít zítra ale testy maji slabou čárku druhou

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
8.6.26 10:23

@Adko11 No tak gratuluju a přeju, ať to vyjde. :kytka: Ale proč by ses nemohla vrátit do práce, až se ti uleví a doktorka ukončí nemocenskou? Administrativní pozice ve státní správě je v těhotenství určitě vhodná a být doma zavřená měsíce bez delších vycházek je na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adko11
8.6.26 10:26
@TRG píše: Více

No ted mam strach se tam vracet po tech třech týdnech, ze jak na me budou reagovat, a ta prace ty dane je to složitá problematika kdy některým případům tam nerozumí ani ti co jaou tam nekolik let a clovek tam ma pres 1000 subjektu daňových a resi DPH, dpfo, dppo do toho exekuce a vsechno dohromady a ja v tom nejsem studovaná tak me to semliva a jen brecim

• Citovat
  • Upravit
6501
8.6.26 10:29

No a jak by si to ideálně chtěla řešit ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
8.6.26 10:30
@Adko11 píše: Více

Tři týdny nejsou žádná dlouhá doba, to je ještě celkem běžná doba, po kterou někdo chybí z práce, ať už kvůli nemoci, nebo kvůli dovolené, nebo protože je doma s nemocným dítětem. To bych neřešila.

Jak dlouho to děláš, že tě to složilo? Já vím, že je to komplexní práce. Tak narovinu řekni, že je to nad tvoje schopnosti a zkus poprosit o jinou pozici. Nebo vydrž ještě těch pár měsíců do (snad) porodu. Nejhorší období je snad za vámi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36964
8.6.26 10:32

No tak to asi nebude úplně vhodná práce pro tebe když se z toho tak hroutis. Měla jsi si najít dávno něco jiného.
V čem myslíš, ze to bude ted jiné když si byla chvíli doma a ted se vrátíš do toho stejného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adko11
8.6.26 10:34
@TRG píše: Více

Od listopadu tam pracuji a tam se člověk nezastaví pořád neco, hlavně ted je i hodně zahraničních příjmů jak jsou akcie dividendy atd, a nejhorsi je ta komunikaci metodici jsou důležiti ti jen řvou ze si to ma člověk najit, nejak na to přijít, pak je tam velká zodpovědnost nad těmi penězi no vybrala jsem si špatně, nejhorší je ze ja tam šla na pohovor na personalistu ale ředitel mě oslovil zda nechci zkusit nejakou pozici u nich kdyz mam rekvalifikační kurzy na účetnictví a ja na to kývla protože jsem v bývalé praco kde byl mli byla jako zástup za mateřskou rodičovskou

• Citovat
  • Upravit
Adko11
8.6.26 10:38

A nechci dát výpověď když budu těhotná ať mám mateřskou, zároveň ale jsem psala ted i na pracovní pozice

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
8.6.26 10:41

Tak narovinu řekni, že jsi to teda zkusila, ale buď potřebuješ nějakého zkušeného mentora, nebo jinou pozici. Že nemáš dost zkušeností a vědomostí a nemůžeš naplno fungovat na své pozici. A neber si to řvaní osobně. Kdybys byla číšnice a někdo na tebe řval kvůli hnusnému jídlu, tak to taky nepatří tobě, ale kuchaři. Buď se nauč tím nějak projít, nebo jestli ti ta práce přijde dobrá, tak se zkoušej dovzdělat, nebo tu pozici pusť. Chyba není (jen) na tvé straně, ale určitě i (minimálně částečně) na tom, že si neověřili, jestli na to máš a jak ti to jde.

Ode mě určitě neuslyšíš, že si máš nechat hned napsat nemocenskou na těhotenství. To je zrovna na tvojí pozici podle mě to nejhorší řešení. (A většinou mi to stejně jako dobré řešení nepřijde.)

A hlavu vzhůru, zvlášť jestli se zadařilo, horší to už nebude. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
8.6.26 10:44

Tak zaměstnavatele bych teď určitě neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36964
8.6.26 10:44

Tak to si měla řešit, říct sorry asi na to nemám, nejde mi to, potřebuji lepší zaškolení, chci jinou pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12424
8.6.26 11:23

@Adko11 Zustan az do materske na PN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3764
8.6.26 11:51

@Adko11 pobavte se o jiné pozici. A hlavně to v práci ještě nikomu nerikej, minimálně do 1.screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí