7. týden těhotenství a strach

Anonymní
5.6.26 18:32

7. týden těhotenství a strach

Ahoj holky, potřebovala bych se trochu svěřit a asi i uklidnit, protože už mám poslední dny hrozný strach. Je mi skoro 18 a jsem skoro v 7. týdnu těhotenství. Miminko je plánované a moc jsme si ho přáli, takže bych vás chtěla poprosit, ať tu nejsem kvůli věku moralizovaná nebo souzená, spíš bych byla ráda za zkušenosti a podporu 🤍

Poslední dny mám skoro neustálé nevolnosti a často zvracím, někdy několikrát za den. Občas mám pocit, že nezvládám ani normálně fungovat. Do toho mě bolívá břicho a podbřišek – někdy jen tahání nebo tlak, ale občas i silnější bolest, která mě hned vyděsí. Hodně nafouklé břicho mám skoro pořád..defakto vypadá jako ve cca 4. měsíci

Asi nejvíc mě psychicky ničí to, že jsem už o jedno miminko přišla. Od té doby sleduju úplně všechno a panikařím skoro z každé změny. Když je mi chvíli líp, bojím se, že je něco špatně, a když je mi zase moc zle, tak mě děsí i to. Přijdu si už sama sobě přehnaná, ale ten strach prostě nejde vypnout 🥺

Strašně bych chtěla slyšet zkušenosti od někoho, kdo měl podobné příznaky a nakonec bylo všechno v pořádku, protože mám pocit, že se poslední dny nedokážu uklidnit. Moc děkuju za případné rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
675
5.6.26 18:41

Jsi anonym, takže se zeptat můžu. Není běžné, aby v 17 byla dívka podruhé těhotná, a to plánovaně. Kdo vas živí? To žijete u tvých rodičů nebo u rodičů otce dítěte? Předpokládám, ze nemáš dokončený ani učňák. Jak se chceš postarat financemi o dítě? Nesoudím te, jen mě to zajímá z praktického hlediska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.26 18:50

@Zvedava1 jak jsem psala výše, nejsem tu kvůli nějakému moralizování a podobně, ale dítě bude dobře zabezpečené to se nebojte. Ale jsem tu kvůli tomu, abych dostala rady.

• Citovat
  • Upravit
1516
5.6.26 18:51

Plánované těhotenství v 17? Kdo vás živí a kolik je otci? Promiň, ale to není normální. Ty nestuduješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35876
5.6.26 18:52
@Anonymní píše: Více

Když jsi nechtěla moralizovat, tak jsi ten věk měla vynechat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.26 18:52

@Hanča1234 myslím si, že do takových věcí nikomu nic není, přišla jsem si pouze pro rady😉

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.26 18:53

@pikola nečekala jsem že se lidi chytnou úplně všeho, když se jen normálně zeptám

• Citovat
  • Upravit
1516
5.6.26 18:54

Odpověď dítěte. Jdeš do diskuze kde tohle napíšeš a hrozně se divíš že se někdo ptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3147
5.6.26 18:56

To, co se ti děje, patří k běžným příznakům těhotenství. Na gynekologii už jsi byla, máš těhotenství potvrzené? Jeden předchozí potrat neznamená, že další miminko nemůže být v pořádku. A záruku prosperujícího těhotenství ti nedá nikdy nikdo, tvé obavy skončí až porodem. A okamžitě se objeví další - o dítě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.26 18:57

@teroonka ano, na gynekologii jsem byla. miminko máme potvrzené i snímek ultrazvuku, další vyšetření mám v 10. týdnu

• Citovat
  • Upravit
3147
5.6.26 19:00

Nezbývá než se chovat jako těhotná, prozatím se šetřit a dělat jen to, co tělo dovolí. Při těchto opatřeních už víc udělat nemůžeš a jestli si miminko moc přejete s partnerem, nezbývá než doufat ve šťastný konec - držím palec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
5.6.26 19:53

Takhle přesně to vypadá, když děcko čeká děcko… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
5.6.26 19:54
@Zvedava1 píše: Více

Stát nasype … 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
5.6.26 19:58

@Šmoulice nebo rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.6.26 22:00

@Šmoulice stat ti všechno vezme, všechno, a o všechno příjdeš.!!! A nasype to těm vyžírkům, kterým ty tady tak láskyplně radíš jeden potrat za druhým. Bubu bu.
Ps, příznaky jsou v pohodě, ale ty normalni nejsi. Znicila sis mladí, a život je přitom dlohhej až až, jen to mladí je kratký, co tomu děckz dáš, vždyť nemáš žádný zkušenosti. Jak se osamostatníš, pokud jednou budeš muset, bez vzdělaní. Bez praxe? Budes celý zivot závislá na někom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí