Otěhotněly jste na neschopence? Jak řešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Adko11
9.6.26 08:49
@ivula86 píše: Více

U nás je to vše dohromady 😀 mela jsem 230 dppo a přes 700 dpfo a do toho každý měsíc DPH a další blbosti

• Citovat
  • Upravit
22027
9.6.26 08:53
@Adko11 píše: Více

Tak zkus tu neschopenku, pokud bude lékař ochotný ti ji napsat. S tím, že těhotenství straviš doma. Výpověď nedávej, pokud budeš mít další děcka v návaznosti, tak máš možnost další mateřské. Než se, vrátíš, tak se v zaměstnání může mnohé změnit nebo se jako matka staneš odolnější a nějaký výběr daní tě nerozhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adko11
9.6.26 08:55
@mado píše: Více

Ja jsem nyní na neschopence tři týdny a koncem příštího týdne si mam volat zda prodloužit, ted to mam kvuli psychice, jsem u ni byla uplne složena jak me ta práce vystavila tak ted jestli nedojde ms tak se budu muset objednat na gyndu ne? A oni by si ty neschopenky pak předali nejak?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.26 08:58

@Adko11 promiň a jak chceš zvládnout péči o dítě, když máš problémy sama se sebou 🫣

• Citovat
  • Upravit
Adko11
9.6.26 08:59
@Anonymní píše: Více

Ted jak jsem pryc z te prace jsem uz klidna

• Citovat
  • Upravit
22027
9.6.26 09:00

A neschopenku teď ti napsal psychiatr? Nevím, zda si ji hned gynekolog převezme, když ještě ani nemáš potvrzené těhotenství a první tři měsíce je riziko vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adko11
9.6.26 09:01

Mne zatím nebyli

Příspěvek upraven 09.06.26 v 09:17

• Citovat
  • Upravit
22027
9.6.26 09:03

Tak to moc dlouho tu neschopenku neobhaji, když se nijak neléčíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adko11
9.6.26 09:04
@mado píše: Více

Ale těhotenské testy mám teď pozitivní, tak jestli budou nevolnosti

• Citovat
  • Upravit
6074
9.6.26 09:09

Na ty vycházky se nespoléhej.
Přišla mi kontrola 2× v tom stejném týdnu na rizikovém a to jsem byla po hospitalizaci v 6. měsíci. Jednou půl hodinu před vycházkami a jednou 10 minut po skončení vycházek.
Na udání to nebylo, protože jsem s krvácením ležela jen doma a vycházky ani nevyužívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adko11
9.6.26 09:10
@Markéta188 píše: Více

A jaký kraj si? Odkud?

• Citovat
  • Upravit
22027
9.6.26 09:12

Nevím, ty testy jsou takové nijaké. Ještě nemáš ani potvrzené těhotenství, pak musí být srdíčko, potom první screening, že je vše jak má být. Do té doby je velké riziko, že těhotenství nedopadne. Se slabým duchem na testu bych měla i plán B.
Obávám se, ze pokud gynekolog nic neuvidí, tak neschopenku nepřevezme, protože nebude mít důvod a i lékař musí být schopen obhájit před pojišťovnou a ssz, proč dává neschopenku.
Záleží, jsou gynekologové, co jí píšou na přání a vymýšli si důvody a takoví, co striktně tvrdí, že těhotenství není nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6074
9.6.26 09:14

Olomoucký. Když jsem se ptala paní, jak je možné, že ji tam mám obden a někdo nikdy, tak mi říkala, že mají rozdělené okrsky a každý ráno jim vyhodí počítač písmeno a podle toho jedou v tom okrsku všechny lidi začínající příjmení na to písmeno a je jedno s čím jsi na PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22027
9.6.26 09:31
@Markéta188 píše: Více

Oni neví diagnózy, ale na dlouhodobé neschopenky chodi hodně, protože tam se nejvíc podvádí. A chodí i o víkendech nebo večer, to většinou jedou někam na udání a vezmou i všechny okolo. Protože nepojedu někam kvůli jedné kontrole, tak si vyjedou vše, co mají po cestě.
Nebo je blbé, když bydlíš někde poblíž domova kontroly, to tě vezme i 2× týdně po cestě do práce či večer jen tak. Plán kontrol splněn a nemusí se štrachat přes celé město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3541
9.6.26 09:31

@Adko11 A nebude teď už na FÚ klidnější období? Že bys to ještě zkusila, zaučit se, ať se máš případně kam po mateřské vrátit? Taky myslím, že zrovna finančák má dobrou pracovní dobu pro matky malých dětí, ale nevím, odkud jsi a jak těžké je u vás najít práci. Pokud jsi z Prahy, asi to nemusíš řešit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí