Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
indigy píše:
Já otěhotněla 1.den menstruace, která se hned nedostavila a na těhu testu se čárky objevily až po třech týdnech. Takže možné je všechno
Ale v tom případě si neotěhotněla 1. den menstruace, když se ti žádná nedostavila, ale jen si měla zrovna tenhle cyklus výrazně později ovulaci… a kdyby si neotěhotněla, tak by ta menstruace přišla o nějakých 10 - 14 dní později.
j.a.n.i1 píše:indigy píše:Ale v tom případě si neotěhotněla 1. den menstruace, když se ti žádná nedostavila, ale jen si měla zrovna tenhle cyklus výrazně později ovulaci… a kdyby si neotěhotněla, tak by ta menstruace přišla o nějakých 10 - 14 dní později.
Já otěhotněla 1.den menstruace, která se hned nedostavila a na těhu testu se čárky objevily až po třech týdnech. Takže možné je všechno
Tak 1. den očekávané menstruace, která chodila pět let předtím pravidelně. Ovulaci můžeš mít i klidně těsně před měsíčkama, jsme lidi, každý to má jinak, stejně jako každý má jiné těhotenství a porod. Prostě je to individuální.
indigy píše:j.a.n.i1 píše:Tak 1. den očekávané menstruace, která chodila pět let předtím pravidelně. Ovulaci můžeš mít i klidně těsně před měsíčkama, jsme lidi, každý to má jinak, stejně jako každý má jiné těhotenství a porod. Prostě je to individuální.indigy píše:Ale v tom případě si neotěhotněla 1. den menstruace, když se ti žádná nedostavila, ale jen si měla zrovna tenhle cyklus výrazně později ovulaci… a kdyby si neotěhotněla, tak by ta menstruace přišla o nějakých 10 - 14 dní později.
Kdybys měla ovulaci těsně před MS, tak těžko otěhotníš, protože to oplodněné vajíčko potřebuje nějaký čas na uhnízdění a pokud to nestihne, tak MS přijde i přestože tam oplodněné vajíčko je.
j.a.n.i1 píše:indigy píše:Kdybys měla ovulaci těsně před MS, tak těžko otěhotníš, protože to oplodněné vajíčko potřebuje nějaký čas na uhnízdění a pokud to nestihne, tak MS přijde i přestože tam oplodněné vajíčko je.j.a.n.i1 píše:Tak 1. den očekávané menstruace, která chodila pět let předtím pravidelně. Ovulaci můžeš mít i klidně těsně před měsíčkama, jsme lidi, každý to má jinak, stejně jako každý má jiné těhotenství a porod. Prostě je to individuální.indigy píše:Ale v tom případě si neotěhotněla 1. den menstruace, když se ti žádná nedostavila, ale jen si měla zrovna tenhle cyklus výrazně později ovulaci… a kdyby si neotěhotněla, tak by ta menstruace přišla o nějakých 10 - 14 dní později.
Ježiš, to je fuk, prostě jsem pět let měla menstruaci přesnou a v den, co jsem to měla dostat, jsme si nedali pozor a už nepřišla a na testu byly čárky až za tři týdny. Bylo to přesně 5.7.2011 ![]()
No tě pic tady jsou to dohady
No tak u mě je nového to ,že jsem si asi 14 od možného otěhotnění dělala znov testík a vyšel opět negativní test byl opravdu sněhobílý tak jsem to neřešila a řekla si že počkám do příští MS, která by měla přijít 25.12. a uvidím, ale teď o víkendu se mi zas stala parádní věc. Přepadli mě hrozný průjmy horečka a zvracení pocit jak na omdlení dnes jsem zvracela jen ráno a horečky taky ne ale nevolno mi bylo. Tak jsem to vyprávěla mamině jak ležím a je mi zle a ta, která je samozřejmě informovaná o mém možném těhu hned na mě vyhrkla že fakt stejně těhu můžu být, že některé ženské to takhle mají, že je jim zle a trápěj je průjmy tak jsem z toho blázen e nevím jestli dělat další test
Máte s tím některá zkušenost? je fakt , že 14 dní byl ještě na test asi brzy, ale myslela jsem ,že by se tam aspoň ukázal duch ![]()
No 14 dní po oplodnění je už dost, to už by něco být vidět mohlo… ![]()
A jinak ovulace může být posunutá, tím pádem se posune i zjištění těhotenství.
Takové to testování 3 dny po styku je trošku hloupost, protože hcg je hormon, který vytváří vznikajíci placenta - a placenta nemůže být, dokud není vajíčko uhnízděné. A to přece jen nějakou dobu trvá (cca 5 dní, putuje vejcovodem, dělí se…). Aby bylo vajíčko „blízko k děloze“ a tudíž dorazlo hned druhý den je nemožné. ![]()
Já bych ještě testla, ale jinak si taky myslím, že to bude jen viroza a rozhozené hormmony… ![]()
Ahoj jsem tu nova,ale nevím si rady před týdnem jsem mela jit na operaci podle HCG mě zjistili že jsem těhotna a poslali mě domů a to jsem mela 260 a vcera jsem byla na kontrole a krev je pry negativni a tak mam prijit v pondeli ze mi ji vezmou znova.já si myslim že jsem kratce těhotna protože mi neukazuje ani gravitest.a taky beru Utrogestan 3* denně 2 taglety si zavadim nemohou take skreslovat testy. dekuju Martina
Ahoj chtěl bych se Vás zeptat je možné otěhotnět 3dny před menstruací??? mívám to pravidelně za 30dní a ted už to mělo být v pondělí a nic ani náznak kdyby se fakt stalo je možné že by menstruace nepřišla?? díky
@Leník24 Tak možné to je, ovulace nemusí být vždy přesně a mohla se zdržet… takže buď MS nepřijde nebo přijde později - cca o stejnou dobu o jakou se opozdila ovulace.
Aha jen my přišlo divné že kdybych teda byla těhule že bych hned tento měsíc neměla menstruaci když to bylo 3dny před očekáváním…že by to tělo hned takto reagovalo?
@Leník24 Ne, tělo by takhle nereagovalo, ale řekněme, že normálně míváš ovuaci kolem 20 dne, ale tentokrát se z nějakého důvodu (teplota, stres, cokoliv) o 7 dní zdržela, takže byla až toho 27, tedy 3 dny pře MS. Ale jelikož se ovu posunula, tak se posune i ta MS, takže pokud těhotná nebudeš, tak přijde taky o těch cca 7 dní později, ale pokud bys byla, tak už nepřijde vůbec a tudíž nikdy nezjistíš, že by přišla později.
Nebo druhá možnost, že je to anovulační cyklus, ty bývají taky delší, ale při něm neotěhotníš ![]()
Dobrý večer.
Omlouvam se za dotaz, ale zajimaji me vase nazory!
MS cyklus mám pravidelný po 28DC, tento mesic jsem si delala ovulacni testy, ovulaci mi to ukazalo 23DC s manzelem jsme se tedy milovali 24DC jde mi o to, pokud jsem otehotnela ( pripadne ) je mozne, ze by MS 28DC jiz nedorazila? Mam totiz jiz 5ty den zpozdeni. To se mi jeste nestalo.
Dekuji! D.
A jeste mam jeden dotaz. Prosim. Kdy v tomto pripadne ma cenu delat TT? DEKUJI
TT má cenu dělat nejdřív deset dnů po styku. Držím palce, ať to vyjde ![]()
@Anonymní píše:
A jeste mam jeden dotaz. Prosim. Kdy v tomto pripadne ma cenu delat TT? DEKUJI
Test udelat 14 dni po styku, pripadne dojit na krev.