Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve 37 letech to trvalo 4 měsíce (2. dítě, porod v 38 letech), ve 39 letech 6 měsíců (3. dítě, porod ve 40 letech). Prosím anonym nebo smazat, nestojím o to po zbytek svého fungování na emiminu číst, jaká jsem stará matka.
Otěhotněla jsem ve 37 po 5mesich snažení, rodila jsem přesně ve 38.
V 34- 2 měsíce, ale ZT, 3 měsíce pauza
V 34- 3 měsíce, ale komplikace, porod v 24tt, dítě to nezvladlo, 4 měsíce pauza
V 35- 4 měsíce, od 20 tt komplikace, ale nakonec krásné zdravé dítě po termínu
V 39 - nevím jak, nehoda. Jsem v 7. měsíci a opět komplikace od 21tt, ale furt 2v 1. Po porodu planuji sterilizaci.
Už bys mohla mít rozum, tak neblbni a najdi si jinou zábavu. A nerodit vnoučata!
Když mi ještě bylo 38 začali jsme se snažit a několik měsíců po 40. narozeninách jsem měla 5. miminko v náručí, na 3. pokus (2* spontánní potrat během 1. trimestru), otěhotnění jako takové vyloženě tedy problém nebylo, i když to nešlo na první šup, jak jsem byla zvyklá. Před tím 4 děti hned, někdy i dříve, než hned
a na první pokus ve věku 22-34let, partner celou dobu stejný.
@Anonymní píše:
Ahoj,
anketa - jak dlouho vám trvalo otěhotnět ve věku 38+ (nešlo by u mě o první dítě, takže napište pokud jde o první).
Děkuju
Vím o osobě, která otěhotněla v tomto věku počtvrté a potřetí. Počtvrté má dítě s rozestupem 5 let od posledního. Ta potřetí byla těhotné potřetí skoro ve 40, ale rodila již jednou cca ve 36 a neporodila živé dítě.
@Anonymní píše:
Ahoj,
anketa - jak dlouho vám trvalo otěhotnět ve věku 38+ (nešlo by u mě o první dítě, takže napište pokud jde o první).
Děkuju
U mláděte cíleně a chtene cca rok a půl.. no a teď se povedlo z jediného sexu za čtvrt roku
exot
mmchdm, další jsme fakt neplánovali.. mmchdm, první porod ve 23, druhý ve 32, třetí 38 a teď se uvidí.. 40 mi bylo, když jsem to zjistila
dárek k narozkám
Příspěvek upraven 16.08.22 v 19:37
@Ahep píše:
Už bys mohla mít rozum, tak neblbni a najdi si jinou zábavu. A nerodit vnoučata!
@martina.se píše:
U mláděte cíleně a chtene cca rok a půl.. no a teď se povedlo z jediného sexu za čtvrt roku![]()
exot
![]()
mmchdm, další jsme fakt neplánovali.. mmchdm, první porod ve 23, druhý ve 32, třetí 38 a teď se uvidí.. 40 mi bylo, když jsem to zjistila
dárek k narozkámPříspěvek upraven 16.08.22 v 19:37
Ty jsi teď těhotná?
Známá porodila v čerstvých 39 letech svoje první dítě. Nikdy dříve se o dítě nepokoušela, až, když našla skvělého partnera, tak vysadila po x letech antikoncepci a šlo to hned, otěhotněla v tzv. superovulaci. Těhotenství naprosto bezproblémové, ani na odběr plodové vody nepotřebovala jít. Porod plánovaný císař.
Ahoj,
Děkuju