HA, atb a možné těhotenství?

5
14.8.22 21:38

HA, atb a možné těhotenství?

Hezký večer, jsem tu nová a potřebuji radu ;)
Již měsíc beru HA, ve čtvrtek jsem brala poslední prášek z platíčka. Začala jsem ji brát 21/7 první den MS a 2 dny před mi doktorka napsala atb, kvůli angině. Brala jsem obojí zároveň, atb po týdnu dobrané a HA jsem brala pravidelně každý den. Týden po začátku braní HA (28/7) jsme měli s přítelem styk (již nechráněný a ano, byla to nejspíš chyba). 3 dny na to (31/7) mi nebylo moc dobře a několikrát jsem zvracela, nejspíše z jídla. A další nechráněný sex jsme měli přesně týden po tom (7/8). Cca 12-13 dni mám zvětšené prsa a celkově mě na dotek bolí, což mívám tak 5 dni před MS. Jak jsem již psala, tento čtvrtek jsem vzala poslední prášek a začala 7 denní pauza. Čekám na MS, ta stale nikde, prsa bolí stejně a píchá mě občasně v podbříšku. Jinak žádná bolest jako mívám před menstruací. Nechápu to, třeba je to normální, že ještě nepřišla. Ale začínám mít trochu strach, jelikož jsem mladá a miminko jsme zatím neplánovali.

Budu rada za vaše zkušenosti a omlouvám se za výpis datumů, ale raději jsem je psala pro lepší orientaci. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.8.22 21:40

@eli2222 zvracení a brani ATB je bráno jako rizikové pro možnost selhání ha. Vždyť je to v letáku. Šance je. Pokud ms nedojde, udělej si test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.8.22 21:42

@martina.se Ano, leták jsem četla, proto mám strach a byla chyba mít nechráněný sex. Kdy nejdříve udělat TT?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.8.22 21:49
@eli2222 píše:
@martina.se Ano, leták jsem četla, proto mám strach a byla chyba mít nechráněný sex. Kdy nejdříve udělat TT?

Týden? Když máš začít brát znovu ha po pauze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.8.22 21:52

@martina.se Děkuju :wink: zítra to bude 18 dnů od prvního nech. styku a 8 od druhého. To je asi ještě brzy na test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
14.8.22 22:12

Pokud bereš HA jen měsíc, můžeš mít rozhozené hormony. Každopádně snížená účinnost být mohla, což bys věděla, kdyby sis přečetla leták, měli jsme si vzít ještě kondom 🤷‍♀️. Test bych klidně už zkusila nebo si můžeš zajít na krev jako samoplátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.8.22 22:25

@Suelinda Ano, chybu jsme udělali, uvědomuji si to. Dekuju za radu, koupím zítra test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
16.8.22 14:51

@eli2222 ahoj, jak dopadl test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.8.22 16:48

@MonaSun Ahoj, včera jsem již MS dostala 😌