Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký večer, jsem tu nová a potřebuji radu ![]()
Již měsíc beru HA, ve čtvrtek jsem brala poslední prášek z platíčka. Začala jsem ji brát 21/7 první den MS a 2 dny před mi doktorka napsala atb, kvůli angině. Brala jsem obojí zároveň, atb po týdnu dobrané a HA jsem brala pravidelně každý den. Týden po začátku braní HA (28/7) jsme měli s přítelem styk (již nechráněný a ano, byla to nejspíš chyba). 3 dny na to (31/7) mi nebylo moc dobře a několikrát jsem zvracela, nejspíše z jídla. A další nechráněný sex jsme měli přesně týden po tom (7/8). Cca 12-13 dni mám zvětšené prsa a celkově mě na dotek bolí, což mívám tak 5 dni před MS. Jak jsem již psala, tento čtvrtek jsem vzala poslední prášek a začala 7 denní pauza. Čekám na MS, ta stale nikde, prsa bolí stejně a píchá mě občasně v podbříšku. Jinak žádná bolest jako mívám před menstruací. Nechápu to, třeba je to normální, že ještě nepřišla. Ale začínám mít trochu strach, jelikož jsem mladá a miminko jsme zatím neplánovali.
Budu rada za vaše zkušenosti a omlouvám se za výpis datumů, ale raději jsem je psala pro lepší orientaci. ![]()
@eli2222 zvracení a brani ATB je bráno jako rizikové pro možnost selhání ha. Vždyť je to v letáku. Šance je. Pokud ms nedojde, udělej si test
@martina.se Ano, leták jsem četla, proto mám strach a byla chyba mít nechráněný sex. Kdy nejdříve udělat TT?
@eli2222 píše:
@martina.se Ano, leták jsem četla, proto mám strach a byla chyba mít nechráněný sex. Kdy nejdříve udělat TT?
Týden? Když máš začít brát znovu ha po pauze
@martina.se Děkuju
zítra to bude 18 dnů od prvního nech. styku a 8 od druhého. To je asi ještě brzy na test
Pokud bereš HA jen měsíc, můžeš mít rozhozené hormony. Každopádně snížená účinnost být mohla, což bys věděla, kdyby sis přečetla leták, měli jsme si vzít ještě kondom 🤷♀️. Test bych klidně už zkusila nebo si můžeš zajít na krev jako samoplátce.
@Suelinda Ano, chybu jsme udělali, uvědomuji si to. Dekuju za radu, koupím zítra test