Tipy a rady pro otěhotnění

2169
12.8.22 18:34

Tipy a rady pro otěhotnění

Ahoj holky,

ráda bych založila tuto diskuzi, kde si budeme sdílet rady a tipy pro (brzké) otěhotnění.

My už se snažíme 2 roky, oba jsme zdraví a v pořádku. Již jsem vyzkoušela doplněk stravy inofolic combi, čaj Mojžíšové, zkoušela jsem pít sklenku červeného vína (prý na podporu prokrvení sliznice :mrgreen: ), beru pregnafolin (kyselinu listovou) a dnes jsem si přivezla knihu Metoda Mojžíšové.
Musím přiznat, že již začínám propadat trochu zoufalství a bezmoci. Ještě zkusím to cvičení podle Mojžíšové a pak už to asi vzdám. Všichni kolem těhotní, většina téměr napoprvé, tak začínám mít pocit selhání. :roll:

Máte nějaké tipy, co bych mohla ještě vyzkoušet nebo co třeba někomu ve Vašem okolí pomohlo otěhotnět, aniž by řešil nějaký zdravotní/gynekologický problém?

Chtěla bych ještě něčemu dát naději, i když se mi nechtěně vytrácí a i když vím, že důležité je myslet hlavně pozitivně, tak se mi to už vůbec nedaří. Začínám být vůči celému těhotenství negativní, pochybuju o tom, zda děti vůbec chci a přestávám věřit, že se vůbec někdy zadaří. Nebaví mě už ani hlídat furt ovulaci a milovat se podle “hodinek” :roll: Vůbec nevím, jak se z tohohle stavu přepnout.

Máte to taky takhle nějaká, je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1376
12.8.22 18:52

Taky se snažíme rok. A radu nemám. Ale počkám, jestli někdo neobjevil zázrak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
12.8.22 19:06

Hoooodně je to v hlavě. Fakt. Dokud se budete snažit a budeš si to blokovat psychikou, bude to těžké.
Najděte si nový koníček, jeďte na dovolenou, mějte sex z vášně a ne pro reprodukci.
Vím, že to zní jako hrozná rada, ale fakt to tak je.
Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
12.8.22 19:13

@Suelinda Bohužel stejně nic nepomáhá. Na dovolených už jsme byli za tu dobu xkrát, pořídili jsme si králíka, změnila jsem práci, pak jsem měla období, kdy jsem se soustředila na sebe a na cvičení. A i za ty dva roky jsem měla několik měsíců, kdy jsem řešila jen kdy bude ovulka a víc jsem to neřešila a jen čekala, zda přijde MS.

Jestli je to tedy i přes to v hlavě, tak vůbec nevím, jak se od toho odprostit.

Tak se mi zdá, že jsou už prostě jen dvě možnosti - CAR a nebo se na to uplne vykašlat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
12.8.22 19:16

Brala jsme Fertility blend, gynex a lubrikační gel na podporu početí, ale jak velký to mělo efekt nebo zda bych otěhotněla i bez toho, to fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
12.8.22 19:17

@Nefesh Ahojky, ten fertility je asi normální listovka a vitamíny?😊

A gynex je prosím co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.8.22 19:24

Ty jsi nebyla v caru, nemáš tedy potřebný kolečko vyšetření, tedy nemůžeš říct, že jste oba zdraví.
Přestaň se zbytečně trápit a čekat na zázrak a svěř se odborníkům.

• Citovat
  • Upravit
120
12.8.22 19:25

@Bazalka123

Ahoj, my jsme se snažili cca 2 roky. Pila jsem kontryhelový čaj a brala jsem kapky Gynex a kyselinu listovou. Taky žádný zdravotní problém ani u jednoho nebyl. Po prvním roce snažení jsem otěhotněla, ale bohužel to bylo zamlklé těhotenství.
V druhém roce jsme plánovali svatbu. Tak se ty starosti odsunuly taky trochu někam jinam. No a pak, když už jsem to vzdávala a chystala se nás objednat do reprodukčního centra, tak jsem otěhotněla. Teď jsem v 30tt, tak už to snad dopadne.

Držím pěsti, aby se zadařilo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
12.8.22 19:27

@Janli No právě jsme v CAR byli, takže víme, že jsme oba zdraví a že je vše v pořádku😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
12.8.22 19:33

@Bazalka123 tak po 2letech už určitě nabídli iui, ivf? To nechcete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.8.22 19:33
@Bazalka123 píše:
@Janli No právě jsme v CAR byli, takže víme, že jsme oba zdraví a že je vše v pořádku😉

Aha, já pochopila, že ne.
Tak to zkus jako já, zmazala jsem se jak Dán flaškou Jégra a po letech neplodnosti jsem byla v tom….

• Citovat
  • Upravit
np10021
12.8.22 19:34

Mně pomohlo braní Fertiprony a pití kontryhele, maliníku.. Partner bral Kotvicnik, Selen + Zinek..
Má sestra zas nedá dopustit na mateří kašičku. Poradila jí mnoha svým kamarádkám a každé se zadařilo.
Jo a rady typu nemysli na to.. ty šly mimo mě. Myslela jsem na to denně a stejně se zadařilo :D

• Citovat
  • Upravit
414
12.8.22 19:40

My se snazili skoro 3 roky (ale jsme starsi). Pritel zacal brat Macu a po par tydnech se zadarilo… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
12.8.22 20:03

Mně poprvé pomohlo to vnitřně vzdát, i když teda předtím se to 2× povedlo, ale jednou ZT a podruhé SP. :nevim: Řekla jsem si, že mi asi není souzeno mít děti a další MS už nepřišla a mně to došlo až po 14 denním zpoždění. :mrgreen: A podruhé mi pomohl gynex, srovnal mi cyklus a rozjel mi takovej plodnej hlen, až jsem se tomu divila. Že se to povede jsem už nějak vnitřně tušila po styku, když mi začala smrdět moje oblíbená aviváž a po pár dnech našla i 2 čárky na testu, tak už jsem věděla, že jsem se fakt nemýlila. :D Bylo teda pár problémů, krvácení na začátku apod. ale nyní jsem už 33+4tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
12.8.22 20:24

Je to v hlavě, ikdyž to zní někdy jako sci-fi. Nám to trvalo sice,,jen,, 8 měsíců. Né že bych si chtěla vymýšlet, kdy má být, co to má být, byla bych v té době ráda za vše. Na miminku jsme pracovali, tak, aby se narodilo jaro, léto, podzim. Nevím proč, ale zima je mi fakt nesympatická - hlavně leden! Když uběhlo toto období, tak už jsem nekontrolovala ani ovulaci a přestala jsem se na to soustředit, s tím, že to naplno zkusíme zase za 3 měsíce. No a bum. Dcera je lednová :mrgreen:
Ale v ten moment, je to úplně jedno, hlavně, že je a je zdravá :srdce:
Já jen, aby si věděla, že mozek fakt na to má velký vliv :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí