Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,nejdřív jsem se chtěla schovat za anonymitu ale zeptám se veřejně
Myslíte si že kojení je aspoň trošku bráno jako antikoncepce?Já se jen ptám protože jsem sama ještě v šestinedělí a už u nás proběhl 2× sexík a já teď nevím jak velká je šance že bych mohla otěhotnět.Ovulaci nevím kdy mám,taky jsem slyšela že po porodu je první cyklus anovulační
samozřejmě těhotná být nechci,ale kdyby jo,tak jako tragédii bych to nebrala
jak se to vlastně pozná když žena po porodu nemestruuje?NO a na závěr otázečka,je tady někdo kdo otěhotněl během šestinedělí??Děkuji všem za reakce ![]()
Kojení jako antikoncepce? Ne. Po porodu jsme nemenstruovala a kojila a otěhotněla jsem. Bylo to po vysazení antika, za 5 týdnů po vysazení jsem si udělala test a byl pozitivní. taky jsem přemýšlela, jak to poznám, když nemám menstruaci a došla k závěru, že si prostě budu zhruba po pěti týdnech dělat testy ![]()
Šance je malá, ale je… takže bych na to 100% nespoléhala. A že nemáš MS nepoznáš nijak, dokud jí jednou nedostaneš
Jedině by sis měřila bazální teplotu, ale to dopředu taky neodhadneš.
Na plavání se mnou chodila holka co otěhotněla v šestinedělí.Má holky jak dvojčata ale řikala teda že málem chcípla .Někdy je tam brala obě a byl to mazec starší dvouletá se jí držela jak klíště a řvala a ta mladší roční tu měla na ruce no fakt síla. Nevěla chuděra co dřív .Ted už má ale klid a holky si krásně vyhrajou
@jaaaanina píše:
@Bajča![]()
![]()
![]()
ahoj
Jani co ty tu?si klepeš na čelo co to zakládám za téma že?
se chci jen trošku poinformovat ![]()
Ahojky, moje teta taky otěhotněla v šestinedělí a já jsem MS dostala 5 týdnů po porodu, tak jsem si raději nechala napsat prášky … chci mezi dětma trochu rozumný odstup.
@Bajča píše:ále jen se tady tak courám…hele byl by to záhul, ale zase
Jani co ty tu?si klepeš na čelo co to zakládám za téma že?se chci jen trošku poinformovat
@rosslyn píše:
@Bajča nechala jsem si napsat na prohlídce po šestinedělí.
a proč si je pak tedy vysadila?chtěla jsi hned další mimi?
Ahoj, sice jsem neotěhotněla v šestinedělí, ale plánovaně 3 měsíce po porodu a rozhodně bych netvrdila, že první cyklus je anovulační
Otěhotněla jsem hned první cyklus, čili byla ovulace a 1.MS po porodu už nedorazila ![]()
Pokud nechceš další mimčo, moc bych být tebou neriskovala ![]()
Příspěvek upraven 27.05.12 v 22:12
@Bajča píše:
a proč si je pak tedy vysadila?chtěla jsi hned další mimi?
plánovali jsme děti docela brzo po sobě. antiko jsme vysadila, protože jsem měla zdravotní probémy a jiné kvůli kojení brát nemohla. No a zadařilo se napoprvé ![]()
Hned příští týden si u mudra o prášky řeknu,jen jsem chtěla pár info o tom co by kdy by ![]()
@pandora píše:
Na plavání se mnou chodila holka co otěhotněla v šestinedělí.Má holky jak dvojčata ale řikala teda že málem chcípla .Někdy je tam brala obě a byl to mazec starší dvouletá se jí držela jak klíště a řvala a ta mladší roční tu měla na ruce no fakt síla. Nevěla chuděra co dřív .Ted už má ale klid a holky si krásně vyhrajou
Omlouvám se za OT:
PAndor, jak se vede?? Koukám, že čekáš holčičku. já mám vysněného kloučka
![]()