Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martina.se píše:
A co test? Jinak ve vzácných případech se tělísko ztratí..
Sem myslela, že Dana je pesar? ![]()
Edit: koukám, že to je asi nehormonalni telisko. Tak tam je asi nějaký procento nespolehlivosti.
Měla sem Danu na 5 let, po 4 letech sem otěhotněla ( tělísko vytaženo na gyndě po potvrzení těhotenství ) Udělala bych si test, měla sem po týdnu zpoždění krásný // 😂
@JancaS84 píše:
Sem myslela, že Dana je pesar?
Edit: koukám, že to je asi nehormonalni telisko. Tak tam je asi nějaký procento nespolehlivosti.
Tak jak tak, oboje může vypadnout
u tělíska se to stává vzácně, ale se silnější ms se stát může
@divine woman píše:
Danu? To ještě existuje?
Existuje, ale jmenuje se to jinak.
Jojo, švagrová přes nehorm. tělísko otěhotněla a už jsem tu četla na emiminu v různých diskuzích víc podobných případů. Nepatří to k nejspolehlivějším antikoncepcím.
Nitroděložní tělíska jsou podobně jako pilulky velmi spolehlivá antikoncepce, navíc nevyžadují každodenní pozornost, takže je mají zavedeno řada zkušených žen. Samozřejmě i tělísko může selhat, ale není to časté ve srovnání s celkovým počtem uživatelek. I když to do Tebe přítel pouští, nemusíš mít strach, 4 dny není velké zpoždění, navíc test máš negativní. S dalším kontrolním testem nespěchej a počkej několik dnů. Bude to spolehlivější a možnost miniinterrupce nepromeškáš, kdyby byla potřebná.
Ahoj holky, jsem docela v šoku. Mám danu něco malo pres půl roku, a přítel se vždycky „udělal“ někam vedle (pardon
) asi asi 10dni zpět jsme se milovali a udělal se do.. Byli jsme v klidu, mám danu, ale ted mám 4den zpoždění, asi týden me hrozně bolí prsa a mám prostě divné pocity.. Pred MS mám vždy křeče do podbřišku, ted ani náznak
je fakt ze v únoru jsem mela MS 2× za měsíc, tak se uklidnuju tím ze to mám trochu rozhazeny, ale prostě nevím