Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, prosim o vase zkusenosti.
Jsem nyni v 17.tt, asi tyden pocituju bolesti bricha a tvrdnuti delohy a hlavne silne tlaky na pochvu, proto vcera kontrola u meho dr., ktery je pomerne vydeseny - jiz nyni cipek zkraceny (28mm) a hlavne zevni branka prostupna pro prst. Pri bezne kontrole pred 2 tydny bylo hrdlo zcela uzavrene (delku cipku tehdy nemeril).
Doporucena hospitalizace, ale mam doma male dite, v nemocnici zakaz navstev, tak jsme se zatim domluvili na klidu doma, mam utrogestan a magnesium, ale zatim zadne zlepseni nepocituji, naopak.
Byl na tom nekdo podobne a jak to dopadlo,? Me desi, ze jsem zatim “jen” 17.tt
Moc dekuji
@drjs jak staré je starší dítě? chápu, že od něj nechceš, nemohl by někdo hlídat? S malým dítětem doma to moc klidové nebude
@bublinek 2,5 roku. O hlidani nejde - rodina pomaha maximalne, od vcera jsem opravdu nevstala z postele, postaraji se, pokud by to neslo, do nemocnice pujdu. Spis mi jde o zkusenosti, kdo neco podobne prozil… jaka je sance donosit miminko do nejakeho rozumneho tydne. V breznu letosniho rokujsme o miminko prisli v 17.tt (ale pro vyvojovou vadu, byla jsem na ukonceni). Ted je holcicka zdrava, ale zase tohle… A dr. vypadal docela vydesene…
@drjs
ale každé tělo je jiné, k čemu Ti bude, že mi se i s tímto podařilo udržet do 34tt, ale vedle v dědině o dítě ženská přišla.
Otázkou je, jak dokážeš s malým dítětem doma dodržet klid… Já jsem se začala „otevírat“ od 30. týdne, zaplať Pán Bůh tehdy jsem doma měla jen psa… Musela jsem ležet na nakloněné rovině. Mohla jsem chodit max. tak na záchod… Vydržela jsem takto cca 2 týdny, malinko se to zlepšilo… Dcera se narodila 39+0 a ven se jí tedy při samotném porodu vůbec nechtělo.
@bublinek Jen se ptam na zkusenosti, to je cele… Jsem si vedoma, ze to muze dopadnput dobre a taky nemusi… jen me zajimaji realne zkusenosti
Šla bych do nemocnice. Okamžitě. Nejlépe asi cerklaz. Ale prosím neber me názory jako bernou minci, nejsem lékař. A nevím, proč se ti zkracuje čípek..
Ja potratila přesně před dvěmi měsíci v 17tt. Kdy se mi začal zkracovat čípek.. klid na lůžku pomoct muže a také nemusí.. záleží co je ten důvod, ze se čípek zkracuje. O starší ditko se ti někdo postará. Ty jdi raději se nechat hospitalizovat.. mě nehospitalizovali, poslali domů, ze klid na lůžku plus jsem také dostala magnesium a utrogestan.
Moc držím palce.
Zvládni to a udělej vše pro děťátko ![]()
Já bych souhlasila s hospitalizací. Však nikdo neříká, že tam budeš až do porodu. Ale minimálně lépe to vyšetří a třeba se bude vědět příčina
A pokud v té nemocnici bude terapie stejná, tj. jíst mágo a utrouš, tak to se pak můžeš zas přemístit. 17.tt, to je prostě průser na krátký čípek. ![]()
@drjs píše:
Maminky, prosim o vase zkusenosti.
Jsem nyni v 17.tt, asi tyden pocituju bolesti bricha a tvrdnuti delohy a hlavne silne tlaky na pochvu, proto vcera kontrola u meho dr., ktery je pomerne vydeseny - jiz nyni cipek zkraceny (28mm) a hlavne zevni branka prostupna pro prst. Pri bezne kontrole pred 2 tydny bylo hrdlo zcela uzavrene (delku cipku tehdy nemeril).
Doporucena hospitalizace, ale mam doma male dite, v nemocnici zakaz navstev, tak jsme se zatim domluvili na klidu doma, mam utrogestan a magnesium, ale zatim zadne zlepseni nepocituji, naopak.
Byl na tom nekdo podobne a jak to dopadlo,? Me desi, ze jsem zatim “jen” 17.tt
Moc dekuji
Rozhodně bych šla do hospitalizace, tam reaguji fakt rychle.. S prvním jsme byla od 20 tt otevřená na 2 prsty, 14 týdnu v nemocnici.. Nakonec se narodil v termínu.. Máš 7 týdnů do termínu, kdy je dítě schopno života mimo delohu, to je sakra dlouho..
@sarah1618 Moc dekuju za odpoved, i kdyz bolavou… tez jsem v breznu prisla o miminko v 17.tt, ale tehdy pro VVV. O ceklazi jsem cetla, v pondeli mam kontrolu v nemocnici, tak tam asi rovnou zustanu a na cerklaz se zeptam.
S tímhle nálezem můžeš být několik týdnu nebo se to může zlepšit nebo zhoršit…je to doopravdy individuální. Popravdě v tomhle týdnu s tebou v porodnici nic nesvedou, je jedno jestli ležíš doma nebo v porodnici, jediný co by mohlo pomoct je cerkláž, stálo by za to navštívit porodnici a pobavit se o tom.
@drjs
Upřímnou soustrast
co se týče detatka, které jsi ztratila v březnu..
Pondělí? To je az za 4 dny.. to je strašně dlouho..
nemůžeš zavolat svému doktorovi a zeptat se jej?
Protože kdyby se o víkendu něco stalo, tak bys alespoň věděla, zes udělala vše cos mohla. Mas ještě pořad to tvrdnuti dělohy? Pokud ano, už bych byla v nemocnici…
NAstoupila bych do nemocnice, vždyť tam třeba bude jen 2týdny…ať ti hlavně udělají všechna potřebná vyšetření a jsi pod kontrolou. Sama víš, že je to problém. Do 25tt je ještě hodně času a i v tom 25tt je sakra brzy…
![]()
Vsem dekuju moc za odpovedi, uz cekam na prijmu v nemocnici. Me moc neslo o rady, spis jen o to, kdo zazil a prozil, jake jsou sance…