Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Příjemný, nepříjemný, jde o tebe a miminko.
Raději 100krat zbytečně. Už kvůli nedonošenému mimimku.
Raději se nech zkontrolovat. Držím palce ![]()
S odtokem plodové vody se má jet i v termínu ihned. Jela bych do dobré nemocnice hned - hlavně aby měli kvalitní péči pro předčasné novorozence. At ti to dobře dopadne.
Já bych do porodnice ani nevolala. Kdyby mi praskla voda, jela bych okamžitě. A bylo by mi fuk, kolik je hodin… V tomhle týdnu co jsi ty, bych měla v tu ránu takovou paniku, že bych opravdu myslela jen na to miminko.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, holky prosím jak jste poznali když Vám proklo plodová voda. Mám zkrácení čípek 2,1 tvrdne mi břicho, křeče. Dneska jsem vyšla ze sprchy křupnuti a prask na zemi bylo lehce zakalena voda se žmolky(menší množství). Volali jsem do porodnici ke konzultaci a mám vydržet do ránaa jet ke svému lékaři, ale jestli se bolest břicha bude zhoršovat mám přijet. Vůbec nevím co teď, hlídám si jestli ještě něco poteče, břicho tvrdne a křeče jsou mírné. Nejhorší je že jsem v 30tt ale teď večer je mí jasné že lékaři budou dost nepříjemné na pohotovosti, už v telefonu byl velice příjemný
Svihala bych rychle do porodnice, kde berou nedonosence.. Odtok ve 30 tt není sranda.. A Vem si vložku kvůli testu
Jela bych ihned do porodnice. I v termínu se má jet hned. Vem tašku a jeď!
Jela bych. A spíš teda někam jinam, někam kd se dočkám pomoci. Pokud to opravdu byla plodová voda, bude potřeba píchnout ti kortikoidy. A pokud byla zakalená? Dej si vložku a jet. I kdyby zbytečne.
Kdyby mi odtekla v 30 tt voda, tak bych okamžitě jela do porodnice, kde se umí postarat o nedonosene děti. Ani bych nevolala ![]()
@tulipán píše:
S odtokem plodové vody se má jet i v termínu ihned. Jela bych do dobré nemocnice hned - hlavně aby měli kvalitní péči pro předčasné novorozence. At ti to dobře dopadne.
Ihned ne, ale do dvou hodin. Nicméně, pokud je plodová voda zakalená, nedej bože s nějakou „příměsí“, jela bych okamžitě!
Vždyť s odteklou vodou budeš muset do pár desítek hodin porodit, těhotenství už nesmí pokračovat. Do pár dní máš celkem dost nedonosene dítě. Jeď okamžitě do porodnice, do nějaké velké typu Podolí. A asi bych nejela tam, co byli nepříjemný…
Jeď do nejbližší porodnice, ne tam kam ti radí ostatní. Je nesmysl absolvovat v tomto stavu dlouhou cestu. V nejdližší porodnici ti dají první péči včetně medikace a do příslušné porodnice tě převeze rychlá záchranná služba.
Ja teda nejsem zadnej plasan, ale jestli si myslis, ze ti odtekla plodova voda, tak bych jela okamzite a to hlavne kvuli tomu, ze jsi 30TT
prozradis nam, co je to za nemocnici, kam jsi volala ke konzultaci?? Snad kazdej pricetnej doktor by ti mel rict, ze se mas sbalit a prijet!…
Rady už jsi dostala, já jen hrozně moc držím palce, ať jste oba v pořádku!
Ale nevím zda to bylo určitě plodová voda, myslíte že mohlo? Právě vůbec nevím jak by mohlo vypadat ani u předchozího syna jsem to nepoznala
@Anonymní píše:
Ale nevím zda to bylo určitě plodová voda, myslíte že mohlo? Právě vůbec nevím jak by mohlo vypadat ani u předchozího syna jsem to nepoznala
Tak už jen proto, přeci.. V porodce to zjisti..
Dobrý večer, holky prosím jak jste poznali když Vám proklo plodová voda. Mám zkrácení čípek 2,1 tvrdne mi břicho, křeče. Dneska jsem vyšla ze sprchy křupnuti a prask na zemi bylo lehce zakalena voda se žmolky(menší množství). Volali jsem do porodnici ke konzultaci a mám vydržet do ránaa jet ke svému lékaři, ale jestli se bolest břicha bude zhoršovat mám přijet. Vůbec nevím co teď, hlídám si jestli ještě něco poteče, břicho tvrdne a křeče jsou mírné. Nejhorší je že jsem v 30tt ale teď večer je mí jasné že lékaři budou dost nepříjemné na pohotovosti, už v telefonu byl velice příjemný