Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Předevčírem jsem založila diskuzi jaké sandálky koupit na doma. Sandálky jsou koupené,ale po dnešnim nošení jsem se zhrozila jak měl chudinka otlačení nožičky kolem kotníčků. Mamina i manžel mi tvrdí, že je to normální. Přeci jenom nestojí celý den na nohách občas klečí, popoleze a ty nožičky si tam tlačí
. Tak si říkám jestli by to dělali všechny botičky. Co myslíte
Nechce se mi kupovat další. Hlavně nic jiného než tyhle jsem nesehnala. Nemají tu moc velký výber pokud chci kožené,kotníčkové a s atestací. Třeba značku Fare tu Ústí bohužel neprodávají.
jinak má tyhle
http://www.pegres.cz/…_katalog.php?…
tak malé než padli nějaké do noty tak vystřídala 3,první měli atest a měla puchýře(a to noha i bota byla pořádně změřená),z druhých začala chodit po špičkách(ač chodí od 10 měsíců,tak botky dostala až po roce,boskatá mi nikdy na špičkách nechodila),nechali jsme jí zase lítat jen v ponožkách a v 18 měsících pořídili bačkorky od Bati,sandále s uzavřenou špičkou,chodí se jí v nich nejlépe,nezakopává,nešpičkuje,prostě paráda,já bych na tvém místě vyměnila botky,otlačenina není normální a otlačenina = zachvíli puchýř
šla bych je vyreklamovat a vrátit. Pokud má dítě v botičce otlaky, tak je prostě pro dítě nevhodná.
Aty píše: šla bych je vyreklamovat a vrátit. Pokud má dítě v botičce otlaky, tak je prostě pro dítě nevhodná.
Asi tak.
Teda, ty máš na ty botky nějakou smůlu nebo co
![]()
vyreklamovat bohužel nejdou a ani vrátit. Protože je stélka z pravé kůže tak je tam otisk palečku a to už by jí tam nikdo nekoupil. Je to malej kamenej obchůdek a je to vlastě na tý majitelce jestli to vezme nebo ne. A teda když se tak ptám tak vaše dítka po sundání botiček co mají několik hodin na noze nemají vůbec žádnej otlak? zase si říkám, že by to musel mít kolem kotníku hodně povolený a to by zase bylo mimo účel tý boty
. chápu, že nekotníčkové boty nejsou tak na pevno.
MaryClementine píše:Aty píše: šla bych je vyreklamovat a vrátit. Pokud má dítě v botičce otlaky, tak je prostě pro dítě nevhodná.Asi tak.
Teda, ty máš na ty botky nějakou smůlu nebo co![]()
Mary, no nebudu ti lhát. asi mě prostě klepne. Ale co mám dělat když žádný jiný jsem prostě nesehnala a nějaký mít musí. ![]()
motika píše:
vyreklamovat bohužel nejdou a ani vrátit. Protože je stélka z pravé kůže tak je tam otisk palečku a to už by jí tam nikdo nekoupil. Je to malej kamenej obchůdek a je to vlastě na tý majitelce jestli to vezme nebo ne. A teda když se tak ptám tak vaše dítka po sundání botiček co mají několik hodin na noze nemají vůbec žádnej otlak? zase si říkám, že by to musel mít kolem kotníku hodně povolený a to by zase bylo mimo účel tý boty. chápu, že nekotníčkové boty nejsou tak na pevno.
Prcek má kotníčkové bačkorky na zavázání a občas má v kůži vetlačenou texturu ponožky, nic drastického. Na místě úvazu mašličky. Jinak nic.
motika píše:MaryClementine píše:Mary, no nebudu ti lhát. asi mě prostě klepne. Ale co mám dělat když žádný jiný jsem prostě nesehnala a nějaký mít musí.Aty píše: šla bych je vyreklamovat a vrátit. Pokud má dítě v botičce otlaky, tak je prostě pro dítě nevhodná.Asi tak.
Teda, ty máš na ty botky nějakou smůlu nebo co![]()
A nemůžete si udělat výlet do většího blízkého města? Jenže zas tam asi neznáš obchody, že. ![]()
já jsem spokojená se Santé sandálkama, nosíme je už dva roky a na netu kupuju vždy o číslo větší. kolem kotníku je to hoodně měkké a i jinak jsou hodně měkké. Nikdy žádné otlaky neměly. I celoroční boty kupuju santé, a Protetika. Zkus se podívat.
No..máme Fare a malej má fakt docela silnou nožičku, vysoký nárt..a nemůhu si stěžovat. Zkusila bych najít shop, kde prodávají dětské boty a je možná výměna…takové jsou ![]()
Ale otlaky bych netolerovala ![]()
motika píše:
vyreklamovat bohužel nejdou a ani vrátit. Protože je stélka z pravé kůže tak je tam otisk palečku a to už by jí tam nikdo nekoupil. Je to malej kamenej obchůdek a je to vlastě na tý majitelce jestli to vezme nebo ne. A teda když se tak ptám tak vaše dítka po sundání botiček co mají několik hodin na noze nemají vůbec žádnej otlak? zase si říkám, že by to musel mít kolem kotníku hodně povolený a to by zase bylo mimo účel tý boty. chápu, že nekotníčkové boty nejsou tak na pevno.
Samo že se to trošku otlačí, hlavně ta přezka nahoře.
Je třeba ale posoudit, jak to otlačení vypadá, jestli je to prostě jen obtisknuté lehce do kůže, nebo začervenalé, „odřené“…
A navíc botky jsou kožené, za chvíli ještě změknou a povolí o něco…
Pipet píše:motika píše:Samo že se to trošku otlačí, hlavně ta přezka nahoře.
Je třeba ale posoudit, jak to otlačení vypadá, jestli je to prostě jen obtisknuté lehce do kůže, nebo začervenalé, „odřené“…
no má ten vršek na sucháč a má to po sundání červený ![]()
Máme to samé,taky má po sundání sandálek otlačení od horní přezky ![]()
Ale když si furt kleká
co stím
Nové se mi taky kupovat nechtějí,a hlavně se to pozná až když je má dýl na noze..
motika píše:Pipet píše:no má ten vršek na sucháč a má to po sundání červenýmotika píše:Samo že se to trošku otlačí, hlavně ta přezka nahoře.
Tak mu chvíli dávej i ponožku nějakou lehounkou, ta kůže bot fakt ještě změkne trošku. Já nevím, na Majdě jde třeba poznat i když ji vezmu v podpaží a vytáhnu z vany, držím pevněji, aby nevyklouzla jak je mokrá a hnedle má červené „otlačení“ od mých rukou, za pár minutek to zmizí.
Já mu dávám i doma do sandálek fusekle. A máš pravdu prcek se taky jen něčeho ťukne nebo já ho zvednu a už má hned červenej flek. a strašně trpí na modřiny,ale to má asi po mě. Já se něčeho dotknu a už mám jelito
. Tak ještě počkám jestli je trošku rozchodí.