První botky Tachovsko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4336
26.6.11 07:00

první botky Tachovsko

Ahojky!
Chtěla bych se zeptat maminek z Tachovska, kde sehnaly pro své raubíře první pevné kotníkové botky? Malý (za týden mu bude 10 měsíců) už začíná chodit a já bych ráda, aby měl nožku pěkně zpevněnou. Dají se tady u nás někde sehnat?
Také by mě zajímala nejmenší velikost. Ve Stříbře příteli tvrdili, že nejmenší velikost je 20, což je podle mě nesmysl. Malý má délku nožky 11cm, takže ty „dvacítky“ by mu byly velké. Myslím, že spousta dětí má v tomhle věku takhle velkou nožku a botičky se na ně snad sehnat dají, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6153
26.6.11 07:32

Nevím kde na Tachosku, ale dělají se botky menší, 17-18 seženeš, sice možná hůř, od 20 už maj většinou všude. Na 11 cm nožku to bude tak 18-19, chce to zkusit… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
26.6.11 07:42

Někde jsem četla, že mají být botičky o 1-1,5cm delší, než je délky nohy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
26.6.11 07:46

Ano, pro správný vývoj nožičky a pohodlí dítěte. Když najdeš dobrý obchod, prodavačka by ti měla poradit, změřit dítěti nožičku a doporučit správnou velikost. Bohužel ve většině obchodů (aspoň z mé zkušenosti) je to pro prodavačku hroznej problém ne-li přímo opruz :cert: a nacpe ti boty jakýkoliv jen aby je prodala a tebe se zbavila… :roll:
Doporučuju hledat nějakou specializovanou prodejnu dětské obuvi, nekupuj někde v hypermarketu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková