Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
spíš nakloněnou dozadu, ne?
a nemusí to znamenat vůbec nic, jen poloha dělohy, zvětšená sliznice znamená, že jsi buď před MS a nebo krátce těhu, co ještě není vidět, pokud máš pozitivní testy, tak na UZ nejdřív za 14 dní-3 týdny ![]()
Taky mám dělohu zakloněnou dozadu. Pokud je zakloněná hodně, může s tím být problém, ale většinou s tím žádné problémy nejsou.
ahoj, to nevím,jestli to znamená těhotenství…ale když jsem otěhotněla tak jsem se taky dozvěděla že mám zakloněnou dělohu dozadu a bylo mi doporučeno spát na břiše,aby se přehoupla dopředu......Mě se to srovnalo díky miminku…
Těhotná nejsi, spíše může být problém s otěhotněním nebo udřžením těhotenství, ale také nemusí. V rámci těhotenství jak dítě roste, tak se někdy děloha převrátí do správně polohy.
veveruskaa píše:
spíš nakloněnou dozadu, ne?a nemusí to znamenat vůbec nic, jen poloha dělohy, zvětšená sliznice znamená, že jsi buď před MS a nebo krátce těhu, co ještě není vidět, pokud máš pozitivní testy, tak na UZ nejdřív za 14 dní-3 týdny
Doktor mi řekl, že jí mám otočenou dozadu. Poslední Ms jsem měla 27.12. Příští týden jdu znovu na kontrolu, tak uvidím co mi řekne .....
Raduš.ka44 píše:
Taky mám dělohu zakloněnou dozadu. Pokud je zakloněná hodně, může s tím být problém, ale většinou s tím žádné problémy nejsou.
Děkuji, uklidnila jsi mě ![]()
vesper píše:
ahoj, to nevím,jestli to znamená těhotenství…ale když jsem otěhotněla tak jsem se taky dozvěděla že mám zakloněnou dělohu dozadu a bylo mi doporučeno spát na břiše,aby se přehoupla dopředu......Mě se to srovnalo díky miminku…
Příští týden jdu znovu na kontrolu, tak se ho zeptám co stím mám dělat …
fia80 píše:
Těhotná nejsi, spíše může být problém s otěhotněním nebo udřžením těhotenství, ale také nemusí. V rámci těhotenství jak dítě roste, tak se někdy děloha převrátí do správně polohy.
prý když je zakloněná dozadu,tak se při snažení o miminko nemají dávat nohy nahoru,ale naopak si lehnout na bříško
a i přizpůsobit polohou milování…že prý jinak musí urazit spermie delší cestu
já to tedy až do těhotenství netušila,že něco takového mám…a přesto se zadařilo…
a v 16 tt se váhou miminka překlopila do správné poloho
fia80 píše:
Děkuji za radu. Spíše mě zaráží ta zvětšená sliznice ![]()
vesper píše:fia80 píše:prý když je zakloněná dozadu,tak se při snažení o miminko nemají dávat nohy nahoru,ale naopak si lehnout na bříško
Těhotná nejsi, spíše může být problém s otěhotněním nebo udřžením těhotenství, ale také nemusí. V rámci těhotenství jak dítě roste, tak se někdy děloha převrátí do správně polohy.a i přizpůsobit polohou milování…že prý jinak musí urazit spermie delší cestu
já to tedy až do těhotenství netušila,že něco takového mám…a přesto se zadařilo…
a v 16 tt se váhou miminka překlopila do správné poloho
Tak to gratuluji. Hlavně ať je vše v pořádku. Snad stím nebudu mít žádné problémy .
Mě to doktorka taky řekla a doporučila cvičit „kočičku“ (na čtyřech prohnout, vyhrbit atd.). Pomohlo to.
Viking píše:
Mě to doktorka taky řekla a doporučila cvičit „kočičku“ (na čtyřech prohnout, vyhrbit atd.). Pomohlo to.
Děkuji, zeptám se na to .
vesper píše:
To ona se napřímí ve většině těchto případů, jak miminko roste, jen pokud je hodně zakloněná, tak právě může být problém, že se napřímit nemůže.
neboj, to nic není
u mě to nikdo neřešil, netušila jsem to,až v tom těhu…a i přesto říkala,že i kdyby se nepřeklopila,tak že to umí nějak ručně otočit
ale k tomu naštěstí nedošlo…a to spaní na břiše doporučujou ![]()
Včera mi gynekolog řekl, že mám dělohu otočenou dozadu. Máte stím zkušenosti? Může to znamenat, že jsem těhotná? Mám i zvětšenou sliznici …