Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To měla moje máma..taky dlouho nemohla zapadnout až ji někdo poradil že musí oplodnovat zezadu nebo z boku..( tak bych zkusila, až bude chlap " stříkat " tak at je to zezadu. )…musím říct že mě jako to nikdo nepotvrdil, ale taky jsme se snažili a je fakt že syn se nám povedl taky zezadu, tak možná ji mám taky otočenou ale nikdo mi to neřekl…
Nevím jestli je to to samé, já ji mám zakloněnou. Tím pádem se tam spermie hůř dostává. Doktor poradil, jak říkali babičky, poloha ze zadu, nebo z boku. Při poloze ze zadu jsem pak neměla problém otěhotnět. Vždy při plánování, jsme použili jen tuto polohu a pak aspon 10minut ležet.
Pokud se ani to nebude dařit, tak jít do inseminace v reprodukčním centru, to není tak drahé. ![]()
Polohu ze zadu praktikujeme casto, je moje oblibena
ale potom lezim normalne na zadech, takze lezet radeji na brise? S inseminaci bych asi pockala, kdyz jsme jinak v poradku, urcite bychom se snazili jeste normalni cestou a pak to zacali resit s nejakou pomoci.
@Bobuňa jojo ležet na břiše a vystrčit zadek nahoru - něco jako prohnutá kočka..a určitě nic nezkazíš prstíkovou metodou k tomu..přesně tak jsem zapadla..dřím pěsti
Taky mám otočenou dělohu a otěhotněla jsem v pohodě. Dala jsem teda na rady a zkoušeli jsme to radši zezadu a pak jsem ještě ležela nějakou dobu na břiše.
A doktorka mi k tomu řekla, že to není nic vzácného, někdo má dělohu normálně, někdo dozadu, problém je při vyšetřeních, že mi děloha schovává vaječníky.
@Aspera a nevíš jestli to je dědičné? pokud to má moje matka tak to mám taky?
no na prohlídce se asi dr zeptám..právě mi to nikdy nikdo neřekl, ale třeba se nenamáhali protože si mysleli že to vím, nebo třeba to mám v pořádku, nevím..
@Bobuňa ahoj. mam dělohu zakloněnou dozadu a dr. me doporučil zezadu a pak lezet na brise
uprimne nevim jakou polohu jsme zrovna praktikovali v dobe poceti, asi vselijak, ale priznavam, ze na brise jsem nelezela a sla rovnou do sprchy ![]()
@smurfka to netuším, s mamkou jsme o tom nemluvili jestli je na tom stejně. Mě to říká doktorka skoro na každé preventivce, děloha v retro poloze. A hlavně ona se ta poloha může po porodu změnit, u mě se teda zatím nezměnila.
@Aspera píše:
@smurfka to netuším, s mamkou jsme o tom nemluvili jestli je na tom stejně. Mě to říká doktorka skoro na každé preventivce, děloha v retro poloze. A hlavně ona se ta poloha může po porodu změnit, u mě se teda zatím nezměnila.
aha..díky dobré vědět..snad na to nezapomenu na prohlídce - se zeptat..
Poloha zezadu
tak mi vzniknul rarášek v metříku, taky mám dělohu dozadu ![]()
Také mám zakloněnou dělohu, obě děti se povedly na 1. pokus, nevím v jaké poloze, ale zezadu jsme dělali často, tak asi tak
Po sexu jsem dávala nohy nahoru - opřela o stěnu ![]()
Já mám taky otočenou dělohu a teď čekáme třetí a všechny zezadu, tak na tom něco bude ![]()
Ahoj holky,
s manzelem se snazime rok o miminko a zatim bez // carek. Byl na vysetreni spermio a vse ma v poradku, ja jsem podle pani doktorky tez v poradku, az na tu otocenou delohu. Rekla ze si s tim nemam delat starosti, ale i tak si rikam jak s tim otehotnet? Jake mate zkusenosti a tak celkove jak dlouho vam trvalo otehotnet? Jinak od ovulace me boli bradavky, pred tim jsem se s tim vubec nesetkala, v pondeli me bolelo bricho jako kdyz ma prijit MS ale porad nic, test jsem delala vcera i dnes a zatim / carka. MS mam dostat v patek, tak nevim co se to deje, zrovna ted me poboliva na leve strane u vajecniku. Ale tento mesic slo vajicko z prave strany, byla jsem na gynde a taky poznam ovulaci, silene me boli vajecnik. Kazdopadne jsem uz z toho sveho tela cela zmatena, tak vas prosim o radu a dekuji predem za odpovedi