Konec ovu, konec snažení?

1117
9.7.13 21:41

Konec ovu, konec snazeni

Mam snad ne uplně hloupý dotaz :andel: Jak je to s koncem snažení při ovu? Např. Já jsem si dělala ovu testy a žádný pozitivní, ani jsem neměla žádne „příznaky ovu“, jen mě dnes píchalo v podbřišku, a akorat jsem bylana kontrole, kde mi dr. Řekla, že mám pravděpodobně těsně po ovu. Znamená to, že už musim jen čekat, jestli mrcha přijde, nebo má cenu se ještě snažit? Děkuji za Vaše zkušenosti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12505
9.7.13 21:46

Sexuj kdy na to máš chut a ne jen kdy máš ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
9.7.13 21:51
@Prcek88 píše:
Sexuj kdy na to máš chut a ne jen kdy máš ovulaci.

lip se to vyjadrit neda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
9.7.13 21:52

Já teda když jsem si počítala ovu tak jsem otěhotněla totálně mimo ovu..nějaký 22 den po MS. takže za mě nejlépe se snažit každý den :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
9.7.13 21:53

To jo, to budem, mě jde o to, jestli i těsně po ovu se dá otěhotnět, nebo jestli to teď bude pro zábavu a za měsíc zase na ostro :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
9.7.13 21:55

@Wanila dá, ale myslím, že max. do nějakých 12 hodin, šance je teď už minimální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
9.7.13 22:01

@Wanila první den po ovu ještě šance je, vajíčko vydrží obvykle tak 18hodin, výjimečně dýl, nebo se ještě uvolní jedno vajíčko o pár hodin později (pak jsou dvojvaječná dvojčata třeba) a tím se to koncepční optimum trochu prodlouží, ale ne o moc. Lepší je to pojistit před ovu (tak 3-4dny před).Obecně, snažení obedn, obdva by mělo stačit to období pokrýt. Nemusíte se strhat :mrgreen: pokud teda vyloženě nechcete že..nadšení se meze nekladou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.7.13 22:01

@Emisis Pokud sis to počítala na netu, tak je pravděpodobné, že máš ovu kolem 22. dne vždycky. Nechci tě podceňovat a doufám, že to tak nebylo, ale „vypočítat“ tak zní a kolem 20. dne ji má ve skutečnosti více žen než kolem 14. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
9.7.13 22:04

Já ovulaci mám, ale sex se zdárným koncem ne. To je hrůza když víte, že nic nebude a máte ovulaci :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
9.7.13 22:07

@Emisis @Litta no právě, 22 mám ovu úplně běžně. navíc kdykoliv se může ovulace opozdit, počítání není dobrý nápad. :nevim: funguje to u dost malého procenta žen, prosté odečtení 14dnů od délky cyklu (většina kalkulaček a podobných početnic k ovulaci dochází tímto způsobem, lékaři taky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
9.7.13 22:16

@Litta @andelka83 dobře tak trochu jinak..když jsem to počítala první měsíc, vyšla mi ovu a přesto, že jsme se „snažili“ neotěhotněla jsem. Další měsíc jsme s tím vůbec nepočítali, bylo to mimo, pár dní před jakž takž očekávanou MS..otěhotněla jsem..bohužel jsme o to v 9tt přišli, a dle UTZ jsem byla 6tt..takže nějaké posuny tam byly..Dr.taky kroutil hlavou, ale já jsem znala přesné datum oplodnění..takže u mě ovulace byla fakt střelba.. Nutno ale říct, že mám MS dost nepravidelnou..(teď ji rovnáme :-)Spíš jsem jen chtěla naznačit, že příroda je někdy mocná, znám pár holek co otěhotněly mimo ovu..nepočítaly ji dopředu, až zpětně pro zajímavost..Samozřejmě testování ovu je už o něčem jiném :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
9.7.13 22:20

@Emisis mimo ovu otěhotnět nemohly..jen prostě nebyla v tu dobu kterou si nějakým způsobem vypočítaly. Při nepravidelných cyklech je normální že jeden cyklus je ovu ten den a druhý cyklus klidně o týden později.
Nejspolehlivější co do sledování „ne počítání ani testování“ je sledování změn hlenu a čípku a měření bazální teploty. Pak člověka nezaskočí že otěhotněl tehdy nebo tehdy, protože se v tom konkrétním cyklu orientuje.
S nepravidelnými cykly zkušenost mám, jeden měsíc ovulace 19DC a druhý 31DC..kdybych otěhotněla v tom druhém, myslela bych si že to bylo snad den před očekávanou MS..ale neotěhotněla a vím že cyklus měl celkem 43dní. Kdybych se nesledovala a neměřila, tak jsem asi slušně zmatená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
9.7.13 22:25

@andelka83 já ti rozumím a chápu tě :kytka: mě šlo opravdu o to počítání a tam je jasné, že můžou být chyby, zvlášť u nepravidelné MS..Já si dopředu Ovu nikdy nepočítala, netestovala, nehlídala bazální teplotu..spíš mě to pak zajímalo zpětně když jsem čekala MS, a nepřišla ale dle počtů mi nevycházelo, že bych mohla být těhu..a byla jsem..Jsem spíše pro volný průběh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
9.7.13 22:39

@Emisis chápu..ale právě tohle hrozně nesnáším…otěhotnět mimo plodné dny (ovulaci) se nedá..a počítat plodné dny je loterie, zvlášť u nepravidelných cyklů to úplně postrádá smysl..takže takové řeči mě prostě dost nadzvedávají ze židle (stejně jako mýtis o těhotenské teplotě 37..jen odbočka mimo)..protože to jsou strašné dezinformace, které snažilky opravdu nepotřebují.
Jinak jsem též pokud možno pro volný průběh. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.7.13 23:36

@andelka83 Já bych ty internetové kalkulačky normálně zakázala. :mrgreen: (Stejně si s nimi hrají zejména ty, které berou HA, jak se tu často ukazuje. :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí