Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mozne to je.ja som tiez po stimulacii clostilbegitom a mala som na pravej strane 18mm folikul a na lavej 17mm folikul.to bolo v uteri, v stredu som myslela, ze prasknem od bolesti.mala som problem sediet a v stvrtok IUI. cakam na vysledok.
Pregnyl nezpůsobí růst, jen prasknutí, takže pokud tam dostatečně velký folikul nebyl, pregnyl to nijak neovlivní…já mívám bolest v obou vaječníkách celkem pravidelně, i když vím, že folikul je jen jeden, myslím, že je to běžné…
@katulka3010 ahoj, a měla jsi pregnyl, mě ta bolest vždy nastává po něm. Myslíš, že to tím dorusta, ted mě to škube a píchá furt v pravo. ten velký folík byl vlevo.
@stroužek pregnil je na uvlnenie vajicka, nie na to, aby dorastlo. Pregnyl som si pichala v utorok vecer, IUI bola vo stvrtok.
Dobře, tak pregnyl by mi zajistil rupnutí jednoho a mohlo by po něm dorůst i další?
@katulka3010 tak to už necháme koňovi, ten má větší hlavu. Mně to tam škube teď a pregnyl byl v sobotu, vlevo to přestalo, tak to si myslím, že prasknul, to co je dnes necháme na osudu.
Pregnyl je na správné dozrání a prasknutí folikulu, můžou na něj zareagovat folikuly tak od 15 mm výše, takže pokud by tam takových bylo víc, je šance, že zareagují všechny, i když pokud by tam byl třeba jeden 15 a druhý 20 mm, tak nejspíš praskne jen ten větší. Pokud jich tam bylo po stimulaci více menších, tak s největší pravděpodobností na ně Pregnyl vliv mít nebude, a to ani do budoucna, že by dozrály a praskly později.
@ugluk v tom případě nechápu, že se dělají např. dvě inseminace v jednom cyklu.
@stroužek píše:
@ugluk v tom případě nechápu, že se dělají např. dvě inseminace v jednom cyklu.
určitě ne kvůli dvěma ovulacím, ale pro zvýšení pravděpodobnosti oplodnění ![]()
@stroužek já popravdě taky ne
Dle mého je to hlavně tahání peněz z kapsy, protože ženská má pojišťovnou hrazených 6 inseminací do roka, což vyjde na 6 cyklů, v případě dvojité inseminace jen na 3. Základem je opravdu dobře ohlídat tu ovulaci a pak už je celkem zbytečný to opakovat, to je jak kdyby z deseti sexů byla vyšší šance na těhotenství než z jednoho „ve správnou chvíli“ ![]()
Ale abych nikomu nekřivdila, neznám přesný čísla, takže možná to nepatrně o nějaký procentíčko šanci zvýší, ale viz příspěvek výše, určitě to není kvůli vícenásobné ovulaci ![]()
@ugluk no někde jsem četla, že jsou třeba tři folíky, jeden z nich je větší, tak pregnyl a inseminace, když je pěknej další, tak to samé za 2 dny opakuji. No, možná je fakt zvýšená šance. A myslím, že u nás v caru se i za tohle něco doplácí. *
Jsem stimulovaná clostilbegytem, u doktorky mi naměřila v levem vajčníku folik 21mm (12 DC), o druhém vaječníku jsme se nebavili vůbec. V sobotu pregnyl. Včera neskutečná bolest obou vaječníku, bolestli i při chuzi (jako by tam byly kameny), při sexu, ten byl plánovaný na včera večer. Do rána bolest vlevo zcela zmizela, ale stále mě rejpe a píchá v pravém vaječníku a nepřestává to.
Myslíte, že tam mohlo něco dozrát, tím pregnylem? Že to roste a praskne ještě?