Dvě ovulace po Pregnylu?

stroužek
8.7.13 14:48

Dvě ovulace po pregnylu?

Jsem stimulovaná clostilbegytem, u doktorky mi naměřila v levem vajčníku folik 21mm (12 DC), o druhém vaječníku jsme se nebavili vůbec. V sobotu pregnyl. Včera neskutečná bolest obou vaječníku, bolestli i při chuzi (jako by tam byly kameny), při sexu, ten byl plánovaný na včera večer. Do rána bolest vlevo zcela zmizela, ale stále mě rejpe a píchá v pravém vaječníku a nepřestává to.

Myslíte, že tam mohlo něco dozrát, tím pregnylem? Že to roste a praskne ještě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1721
8.7.13 14:55

Mozne to je.ja som tiez po stimulacii clostilbegitom a mala som na pravej strane 18mm folikul a na lavej 17mm folikul.to bolo v uteri, v stredu som myslela, ze prasknem od bolesti.mala som problem sediet a v stvrtok IUI. cakam na vysledok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
8.7.13 14:59

Pregnyl nezpůsobí růst, jen prasknutí, takže pokud tam dostatečně velký folikul nebyl, pregnyl to nijak neovlivní…já mívám bolest v obou vaječníkách celkem pravidelně, i když vím, že folikul je jen jeden, myslím, že je to běžné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
8.7.13 14:59

@katulka3010 ahoj, a měla jsi pregnyl, mě ta bolest vždy nastává po něm. Myslíš, že to tím dorusta, ted mě to škube a píchá furt v pravo. ten velký folík byl vlevo.

• Citovat
  • Upravit
1721
8.7.13 15:02

@stroužek pregnil je na uvlnenie vajicka, nie na to, aby dorastlo. Pregnyl som si pichala v utorok vecer, IUI bola vo stvrtok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
8.7.13 15:09

Dobře, tak pregnyl by mi zajistil rupnutí jednoho a mohlo by po něm dorůst i další?

• Citovat
  • Upravit
1721
8.7.13 15:13

Dorust nie, ale prasknut ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
8.7.13 15:15

@katulka3010 tak to už necháme koňovi, ten má větší hlavu. Mně to tam škube teď a pregnyl byl v sobotu, vlevo to přestalo, tak to si myslím, že prasknul, to co je dnes necháme na osudu.

• Citovat
  • Upravit
1721
8.7.13 15:18

Kvuli cemu si mala pichaný pregnyl??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
8.7.13 15:48

Pregnyl je na správné dozrání a prasknutí folikulu, můžou na něj zareagovat folikuly tak od 15 mm výše, takže pokud by tam takových bylo víc, je šance, že zareagují všechny, i když pokud by tam byl třeba jeden 15 a druhý 20 mm, tak nejspíš praskne jen ten větší. Pokud jich tam bylo po stimulaci více menších, tak s největší pravděpodobností na ně Pregnyl vliv mít nebude, a to ani do budoucna, že by dozrály a praskly později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
8.7.13 17:53

@ugluk v tom případě nechápu, že se dělají např. dvě inseminace v jednom cyklu.

• Citovat
  • Upravit
19131
8.7.13 17:56
@stroužek píše:
@ugluk v tom případě nechápu, že se dělají např. dvě inseminace v jednom cyklu.

určitě ne kvůli dvěma ovulacím, ale pro zvýšení pravděpodobnosti oplodnění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
8.7.13 17:58

@stroužek já popravdě taky ne :mrgreen: Dle mého je to hlavně tahání peněz z kapsy, protože ženská má pojišťovnou hrazených 6 inseminací do roka, což vyjde na 6 cyklů, v případě dvojité inseminace jen na 3. Základem je opravdu dobře ohlídat tu ovulaci a pak už je celkem zbytečný to opakovat, to je jak kdyby z deseti sexů byla vyšší šance na těhotenství než z jednoho „ve správnou chvíli“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
8.7.13 18:03

Ale abych nikomu nekřivdila, neznám přesný čísla, takže možná to nepatrně o nějaký procentíčko šanci zvýší, ale viz příspěvek výše, určitě to není kvůli vícenásobné ovulaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
8.7.13 18:03

@ugluk no někde jsem četla, že jsou třeba tři folíky, jeden z nich je větší, tak pregnyl a inseminace, když je pěknej další, tak to samé za 2 dny opakuji. No, možná je fakt zvýšená šance. A myslím, že u nás v caru se i za tohle něco doplácí. *

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex