Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čau, jeď na pohotovost, měla jsem stejné trable před 5 lety, vyšlo to na víkend a ani lékárnice si to netroufla. Stojí to dost peněz a škoda cyklu potom. Držím palce. J.
Ampuli ulomíš vršek, na stříkačku nasadíš tlustou jehlu, nasaješ roztok, vystříkneš ho do ampule s práškem, promícháš (jde snadno), opět nasaješ tlustou jehlou, na stříkačce vyměníš jehlu za tenkou, dezinfikuješ místo a píchneš, nic to není ![]()
Jenže podle toho co říkala doktorka a dočítám se tu, tak si injekce píchá každá druhá!
@stroužek ahoj nevím jestli je Pregnyl každém CARu stejný. Ale já nejdřív odlomila ty ampulky. Nasadila jsem tu tlustou jehlu a natáhla zeleně označenou ampulku, pak jsem obsah injekce vstříkla do 1. žluté ampulky, z té jsem zase celý obsah nasála do injekce a stříkla do 2. žluté. Tím to máš už všechno komplet smíchaný. Pak vyměníš tlustou jehlu za tu tenkou a píchneš. Ale já jsem si jí určitě píchala do břicha a ne do zadku, tak nevím co ti v Caru řekli ![]()
Taky sem to měla… rozlomíš tu ampulku, má to takovej vršek (myslím tam sou čárky, kde můžeš odlomit vršek), tu tekutinu natáhneš do stříkačky, na kterou nasadší silnější a větší jehli.. pak ji vstříkneš do ampulky s práškem.. buď je to stejná ampulka jako s vodou, nebo taková pidi lahvička s modrám víčkem, který odděláš a povrch je šedý (to je gumový), takže jehlu vpíchneš dovnitř a obsah stříkačky vypustíš do ampulky.. protřepeš a znova vtáhneš všechno do stříkačky.. nesmí Ti tam zůstat vzduch.. pak odděláš silnou jehlu a nasadíš tu tenkou.. já si to píchala do stehna.. ale když poprosíš manžela, určitě Ti to do zadku „bodne“..
není to nic těžkýho..
zvládla sem to i já..
Ahoj, taky jsem si píchala, nejdřív jsem z toho měla obavy, ale zvládla jsem to
jen ampule mi musel odlamovat mužský, na to jsem byla opravdu levá ![]()
Máš dvě ampule s práškem a nějaký roztok, ne? Ampule se odlamují vršky, je tam rýha. Žádný táhlý tlak, lup a je to. Tlustou jehlou nasaješ roztok, vstříkneš ho do jedné ampulse s práškem, případně to tam tou jehlou trochu zakvrdláš, ale rozpouští se to snadno, pak nasaješ a roztok vstříkneš do druhé ampule s práškem, rozpustí se to, vyměníš jehly, nasaješ tenkou jehlou, malou kapku odstříkneš, aby tam nebyla vzduchová bublina, pokud se dobře pamatuju, tak pregnyl jde píchnout do svalu i podkožně. Podkožně mi to přijde jednodušší, vydesinfikuješ místo vpichu, vezmež kůži do štipce, uděláš „stan“, do základny vpíchneš pod nějakým úhlem (cca45 stupňů) jehlu, bacha, ať celý „stan“ nepropíchneš krz
Pomalu vstříkneš, vytáhneš, přitlačíš na vpich prstem polšářek a tiskneš.
Ty jo, doufám, že to píšu celé správně a něco jsem nezvrtala ![]()
edit: a jsem zoufale pomalá ![]()
Příspěvek upraven 04.07.13 v 18:04
No jasně, nic na tom není
jen doplním ugluk - vršek ampule odlomit opatrně, aby se dovnitř nevysypalo sklo, dobře to jde pomocí pilníčku ![]()
podle nicku jsi ta kdo myslím nebo to je náhoda
![]()
No, a kámen úrazu, stejně musím na pohotovost, nemám dezinfekci, to mě vůbec nedošlo. Možná tu budu mít měsíc prošlý septonex. Jinak jen se chci zeptat, folík už mám 2cm, dr řekla, at si pregnyl píchnu v sobotu. Však je možnost, že už praskne nebo ne?
@stroužek ahoj,zitra picham taky, dve ampule s vodou, dve s praskem, na ty vode je puntik, ten dej k sobe a rychle odlom, vem velkou jehlu, nasaj vodu, smichej s praskem..ja to mam ted cerstve, prijela jsem od dr.kde mi to prave rekli:-) mam prej tim roztokem naredit i ten druhej prasek. Ze mi zbyde jedna voda. Pichnout mam do bricha. Neboj, me picha muz, uz devatej den, jeste zitra dve injekce…
@stroužek prosímtě a kam chodíš do CARu, že ti ani nedali desinfekci??
@markyj normálně na gyndu zatím, jako mě tohle vubec nenapadlo teda… já už jsem čučela nato, že si mám něco píchnout sama.
@stroužek jé tak to já zase nevím že se to něco semlelo, ale evidentně jsi jinej stroužek ![]()
nejsem si jistá, ale myslím, že záleží na tom, proč se pregnyl píchá - v těhotenství bych píchala do kožní řasy, před ovulací (OPU, IUI, časovaný styk…) spíš do svalu, ale nechci kecat - třeba to tu někdo osvětlí, taky by mě to zajímalo
Ahoj, potřebuji radu, ovulace mi vychází na víkend a od doktorky jsem vyfásla pregnyl a jak mi řekla, že si ho mám píchnout sama nebo manžel, tak se mě zatmělo před očima a hotovo, nevím nic! Mám dvě injekce, dvě jehly, jedna je prý na smíchání, v krabičce jsou dvě ampule, chápu dobře, že se to musí dát k sobě + jednou jehlou nasát, smíchat, je taková silnější a to slabší píchnout do zadku? stejně to dopadne, tak že budu muset na pohotovost. a ty ampule, jak se do toho mám dostat, to se rozlomí?