IVF červenec 2013

12134
4.7.13 11:03

IVF červenec 2013

Ahoj holky, ráda bych si podělila o pocity a zážitky z umělého oplodnění. Něco o mne, jmenuji se Martina, je mi 31 let a mam syna, kterému jsou dva roky a 3 měsíce, povedl jsem nám hned z prvního IVF. Měli jsme ještě 4 mrazáčky, ale to nevyšlo, tak nyní podstupujeme druhý cyklus. Mam polycystické vaječníky a manžel mizerný SPG. Píchám od neděle PUREGON a merional, docela mi přijde, že vysoké dávky, dnes jdu na UZ a mam trochu obavy s OHSS, na který jsem měla s klukem velký náběh. Jste na tom některá podobně? jak to snášíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12247
4.7.13 12:24

Srpen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
4.7.13 12:35

@MR Ahojky, já byla včera na OPU. Píchala jsem 10 dní Gonal. Vajíček mi odebrali 16 a musím říct, že mě včera tak bolelo břicho, že jsem nemohla ani moc chodit. Dnes už je to lepší, tak věřím, že to bude o. k. Je to moje 2. IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
4.7.13 13:17
@Camiben píše:
@MR Ahojky, já byla včera na OPU. Píchala jsem 10 dní Gonal. Vajíček mi odebrali 16 a musím říct, že mě včera tak bolelo břicho, že jsem nemohla ani moc chodit. Dnes už je to lepší, tak věřím, že to bude o. k. Je to moje 2. IVF.

ahooooooooooooj, to bude dobry :andel: mozna mirnej OHSS - ja ho mela pri 17 vejcich a v srpnu budu stimulovat taky gonalem - tak jsem zvedava, minule jsem frcela na puregonu :palec:
tak snad nam to druhe IVF prinese stesti vsem :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
4.7.13 13:44

@maacek Minule mi po OPU dali injekci proti bolesti a teď jsem si o ni neřekla, tak možná proto jsem to břicho teď cítim víc. My si teď připlatili PICSI…ICSI prý už nestačí. No a volala jsem tam a 12 vajíček bylo zralých, z toho jen 8 oplodnili PICSI a zbytek ICSI. Z PICSI jsou 3 embrya a z ICSI všechna 4…takže jich máme 7. Jen nechápu, proč neoplodnili všechna vajíčka PICSI, když ICSI už nestačí…takhle z toho máme 4 embrya, ale můžou být špatná jako minule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
4.7.13 13:48

No hele pokud je spatne spermio tak to PICSI je vetsi jistota, to jako jo :palec:
my PICSI nepotrebujeme, ale bez ICSI bych do toho nesla…
a trosku jim ver!!! dáváte prodlouženou kultivaci?
kolik si jich nechas dat?
ja asi zas jedno, aby mi zustaly jeste dva pokusy na pojistovnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
4.7.13 13:58

@maacek No já se jim snažím věřit, jen nechápu proč tak neoplodnili všechna vajíčka. Jj…máme zaplacenou prodlouženou kultivaci. ET prý dělají buď 3. den (pokud jsou embrya horší) a nebo 4. den (pokud jsou kvalitní)…no byla bych ráda, kdyby je nechali aspoň ty 4 dny. Nechám si zavést 2 embrya…stejně jako minule. Stejně…pokud se to nepovede, tak do 3. IVF už nepůjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
4.7.13 14:05

Povede :andel: druhé pokusy jsou ty nejúspěšnější - statisticky :palec:
já půjdu zas jen do jednoho.

v podstate jsem relativně mladá :-D ač 31 už je dost, ale vzhledem k tomu, že IVF se dela do 50 let, tak si chci nechat jeste dva pokusy v záloze na někdy :think:

tak držím palce at to embéčka zvládnou a dají ti pořádny blasty nejlépe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
4.7.13 14:11

No snad se to povede. U nás asi nemá význam nechávat si pokusy na dýl, když vidíme, že tímto tempem nebude mít brzy přítel spermie žádné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
4.7.13 15:06
@Camiben píše:
No snad se to povede. U nás asi nemá význam nechávat si pokusy na dýl, když vidíme, že tímto tempem nebude mít brzy přítel spermie žádné :(

si nechte nejaky davky zamrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
4.7.13 15:39

@maacek Pokud něco zbyde, tak si to samozřejmě necháme zamrazit. Já myslela další pokus IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
4.7.13 15:47

Neeeeeeeeeeee ja myslim davky spermatu / procistene apod. nechat zamrazit na pozdejsi IVF, to se taky bezne dela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
4.7.13 16:55

Holky, ta PICSI je úspěšnější? já právě před třemi roky jsme měli ICSI a ze 14 emb. máme jen jedno dítě, i když díky bohu za to! Nyní to vypadá ta reakce hůř, píchám puregon a merional, nyní už jen puregon a mam 11 folíků a pár malých ještě, ale ty už asi nedorostou, jinak jsem měla za to, že když je prodl. kultivace, tak se vkládají až pátý nebo šestý den??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
4.7.13 16:56

Moc vám držím palce, aby ten druhý pokus byl úspěšný, je to stejně tedy boj, psychika i tělo dostává zabrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
4.7.13 16:57
@maacek píše:
ahooooooooooooj, to bude dobry :andel: mozna mirnej OHSS - ja ho mela pri 17 vejcich a v srpnu budu stimulovat taky gonalem - tak jsem zvedava, minule jsem frcela na puregonu :palec:
tak snad nam to druhe IVF prinese stesti vsem :andel:

jak jsi reagovala ne ten puregon? a kolikátý den jsi měla OPU? já měla minule fostimon a merional a opu 14 den, nyní mi chtějí udělat opu už dříve, asi 12 den… jsem z toho dost zdrblá, ještě mam akčního syna a hormony mi dávají zabrat a těch 11 folíků mi nepřijde moc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí