Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maacek Já se mám výborně, ale už začínám mít cuky jít něco dělat.
@Camiben Jak moc hrotíš ten klidový režim?
@ajleenka píše:
tak v tom ti nic nebrani ne? jak rikaji u nas v centru - tehotenstvi si nikdo nevyleží, má se odpočívat den transferu a den po a pak nejlépe zapomenout, že člověk na něčem byl ![]()
@ajleenka píše:
v KH je nejlepším poskytovatelem KHNET - mame ho už kolik let, a ač jsme se z hory odstěhovali, na ves, tak ho mame taky - takže ten muzu doporucit, jeste se tam o neco snazi tlapnet, ale ten nema signal vsude…
@maacek Já byla právě na transferu včera, tak dneska ještě chci vydržet více v klidu.
@ajleenka Mě doporučili klidový režim 3 - 5 dní…polehávat a posedávat u něčeho, co mě baví a pak v dalších dnech se hlavně nenamáhat. Minule jsem to takto dodržela…v těch prvních dnech jsem se převážně povalovala u knížky a vyplatilo se to, takže dodržuju stejný režim…
@Mar.O píše:
@MR ahoj, koupila jsem si také protifar, ale chci se zeptat kolik jsi denně měla odměrek? Vajíček mám opravdu hodně a dost se OHSS bojím.
odměrek to fakt nevím, dávám si jednu do jogurtu, hodně piji a ještě mam nutridrinky, ale to je teda hnus
, také jich mam hodně 27 folikulů a to počítala tak od oka, ale je mi jasné, že vajíčka ve všech nebudou, břicho mam dost velký už teď. Když jdeš na opu?
Holky, držím vám palce, klidový režim prý ty první tři dny po transferu a jinak tak nějak normálně fungovat, já teda s prvním hodně polehávala, ale teď už to nepůjde s dvouletým prckem, ty první tři dny bude manžel doma a pak už s ním budu sama, ale naštěstí u rodičů
@Camiben píše:
@ajleenka Mě doporučili klidový režim 3 - 5 dní…polehávat a posedávat u něčeho, co mě baví a pak v dalších dnech se hlavně nenamáhat. Minule jsem to takto dodržela…v těch prvních dnech jsem se převážně povalovala u knížky a vyplatilo se to, takže dodržuju stejný režim…
to je divny jak nam sanus rika kazde neco jineho ![]()
@MR píše:
odměrek to fakt nevím, dávám si jednu do jogurtu, hodně piji a ještě mam nutridrinky, ale to je teda hnus, také jich mam hodně 27 folikulů a to počítala tak od oka, ale je mi jasné, že vajíčka ve všech nebudou, břicho mam dost velký už teď. Když jdeš na opu?
U mě pak už počítala taky od oka, prý na každé straně jich 15 bude určitě. Piju hodně, včera jsem si udělala pampeliškový čaj a pak se mi krásně ulevilo. Břicho mám taky nafouklý a někdy pobolívá, spíš teda tlačí. Zatím na záchod chodím normálně ![]()
Na OPU jdu ve čtvrtek v 9 ráno. Dostanu prý kapačku pro jistotu a pak se uvidí. Moc bych si ten transfer přála, ale jestli by to mělo těhotenství zkomplikovat tak měsíc ještě klidně vydržím. ![]()
@maacek Takhle mi to řekla embryoložka a taky to je popsané na tom papíře s instrukcema, který k IVF dávají…dostalal jsem ho v lednu a teď taky, tak se podle toho řídím ![]()
Ahoj můžu se přidat? Já tědka čekám na ms asi 23.7 a první den ms jdu na utz a píchám puregon, menopur, fraxiparin a pak ještě kys. listová+ prednison.Je to moje 2 ivf první nevyšlo…
@emma38 píše:
Ahoj můžu se přidat? Já tědka čekám na ms asi 23.7 a první den ms jdu na utz a píchám puregon, menopur, fraxiparin a pak ještě kys. listová+ prednison.Je to moje 2 ivf první nevyšlo…
jasně, vítej ![]()
@Mar.O píše:
U mě pak už počítala taky od oka, prý na každé straně jich 15 bude určitě. Piju hodně, včera jsem si udělala pampeliškový čaj a pak se mi krásně ulevilo. Břicho mám taky nafouklý a někdy pobolívá, spíš teda tlačí. Zatím na záchod chodím normálně
Na OPU jdu ve čtvrtek v 9 ráno. Dostanu prý kapačku pro jistotu a pak se uvidí. Moc bych si ten transfer přála, ale jestli by to mělo těhotenství zkomplikovat tak měsíc ještě klidně vydržím.
jéé tak to budeme na tom podobně, já zítra v sedm, o tu kapačku si snad taky řeknu, pokud by mi to mělo pomoci, štve mne, že ještě před OPU jsem už jak mátoha a břicho mne teda bolí fest, spíš tlačí, ale před třemi roky to bylo podobné
@MR To jsem ráda že v tom nejsem sama. Je to moje první IVF a těch informací je tolik. Břicho mám nafouklý a jestli se to bude ještě zhoršovat… O kapačku si klidně řekmi, mě to říkali hned ať počítám že si po OPU počkám tak 3 hoďky než mě pustí, nechtějí riskovat.
@Mar.O @MR holky držím palecky at vam dobre dopadne Opu, ja mam na kazde straně od oka 12 folikulu, tak se také bojím bojím…v pátek se dozvím, kdy bude Opu, tak jdu holky par dni po Vas ![]()