Hodně nepravidelná menstruace a otěhotnění

3679
5.7.13 19:37

Hodne nepravidelna menstruace a otehotneni

Zdravim vsechny snazilky i maminky :-)!Pred 1,5 rokem jsem po 10 letech vysadila antikoncepci…Rok se snazime o miminko, ale menstruace je hodne, ale hodne nepravidelne(napr. po 70 dnech)! Kdyz jsem byla u doktorky, tak mi max. pichla vyvolavacku, pak mi na 3 mesice dali Utrogestan, ale vubec nic se nespravilo! Mate nejake rady? Ovulacni testy jsem jeden mesic zkousela, ale ovulka zadna a to jsem jich vypotrebovala pozehnane:-(! Teplotu merit nechceme…kdy je vubec ovulka pri nepr. cyklu? Diky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.7.13 19:54

Ahojky. Moc neporadím, ale spíš přidám zkušenost. Já také měla ( no spíše neměla :-)) ) cyklus po kolika dnech se mu zachtělo 46, 50, atd a otěhotněla jsem. Jsem sice na začátku těhu ( 9tt) ale jsem :-) Tak se ted už jen modlím aby bylo vše v pořádku. Takže i při nepravidelných cyklech otěhotnět jde :-) Ovu testy jsem také zkoušela, ale nejsou dle mého moc spolehlivé. Asi bych řekla, že nejistější je mít sex jednou za 2 dny. Žádné léky atd jsem nebrala a podařio se, takže halvu vzhůru :palec:

PS : Já nepravidelný cyklus, špatné hodnoty hormonů ( dle hormonálního profilu) přítel velice, velice stresující zaměstnání a povedlo se :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.13 20:02

Tak já pravidelnou MS vůbec neznám - a děti už mám 2. Ale žádné testy jsem nezkoušela - šlo to nějak samo. A co na to vlastně doktorka?

• Citovat
  • Upravit
3679
5.7.13 20:03

No ja jsem jednou otehotnela, momentalne jsem 14 dni po kyretazi (zamlkle teh. v 6.tydnu)ted sbiram zkusenosti…az se zas budeme moct snazit, abych zas necekala rok :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3679
5.7.13 20:06

Prave ze doktotka jako by nic, vyvolavacka, pak Utrogestan, ale nepomohlo to, sice jsem po roce otehotnela, ale dopadlo to zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.7.13 20:08

@AZzuzka velice dlouhé cykly mohou být anovulační… Osobně bych se obrátila na CAR, tam se budou už dít věci, nějaká podpora ovulace hormony, sledování utz, zda vůbec rostou folikuly a tak. Nečekala bych, až se i tvému doktorovi bude pozdávat, že by se mělo odehrávat něco víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.13 20:12

Někteří doktoři opravdu stojí za to :( O co si člověk neřekne to nemá. Nechápu proč s řešením nepravidelné MS tak otálejí. Kamarádce lékař dokonce řekl, že na úpravu MS je jen antikoncepce ( docela blbé řešení při snažení o mimčo) :zed:. Já jí ze začátku pravidelnou měla a cca po 4 měsících se to seklo a začal dlouhý cyklus a pak se to naštěstí zlomilo a test ukázal dvě čárky, takže jsem ani nepoznala jak by to moje dr řešila, ale je celkem rázná, tak snad ano.

• Citovat
  • Upravit
3679
5.7.13 20:21

Asi mas pravdu, ale furt jsem si rikala ze bych se rada vyhnula hormonum a tak, ale to bych taky mohla cekat do nekonecna…ja do nedavna ani nevela ze jsou nejaky anovulacni cykly atd.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.13 20:44

Asi by jsi opravdu neměla špatné měřit tu BT :think: Musí to být teda opruz, ale myslím, že tam se to asi pozná. Ovu testy by jsi musela dělat skoro furt a lezlo by to do peněz :nevim: ( i když já blbec se nechala napálit lékarnicí a za 7 ks testů jsem dala 250 kč, neměla jsme zkušenost a pak když jsem četla od holek že jsou i lacinější, tak jsem byla naštvaná, ale tam je zase otázkou ta kvalita :nevim: )

• Citovat
  • Upravit
14832
5.7.13 20:49

@AZzuzka Jak píše Gladys, tak určitě navštívit specializované centrum, například ten CAR. Oni určitě pomůžou a zjistí, kde je pravděpodobný problém.
Ještě mě napadá - co štítná žláza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.13 20:56

Já mám taky bez HA příšerný cykly. :zed: Někdy 30 dní, někdy 65. Obzvlášť při tom snažení je to pak stresující, když čekáš a testy pořád neg.. :roll: První dítě máme téměř po dvou letech snažení, bez zásahu dr.. Teď se snažíme rok o druhé. Zkusila jsem nejdřív gynex, srovnáno na cca 3o dní, ale při třetím cyklu se nic nedělo, resp. podle dr. se nejspíš jednalo o ZT ve velmi ranném stádiu, dostala jsem dvojitou vyvolávačku a Duphaston na srovnání cyklu a mám si koupit ještě NosiFol. A pak že uvidíme. Prý když už je to rok, tak kdybychom chtěli ihned začít s nějakou razantnější asistencí, stačí říct. Hormonální profil mi tenhle měsíc nevyjde, takže až příští a doufám, že když to nakonec šlo minule samo, tak snad je zádrhel jen v těch cyklech a zatím bych se ráda obešla bez další pomoci. Přístup tvojí doktorky mi přijde dost laxní. :roll:

• Citovat
  • Upravit
30323
5.7.13 20:57

@AZzuzka osobně bych našla doktora co začne tvůj problém řešit. Já mívám cykly kolem 40-45 dnů a to už říkala doktorka, že bývají anovulační. Já jsem teda při nich naštěstí otěhotněla, ale už jsme byly domluvené, že pokud do půl roku neotěhotním, že to budeme řešit. Rok a půl bych určitě nečekala a už bych se pídila proč to je.
Já naštěstí na sobě ovulaci poznám podle bolestí břicha a sedí to, buď mám do 14 dnů pozitivní test nebo MS.
Pokud máš cykly aspoň jakž takž stejně dlouhé, tak ovulace bude nejspíš 14 před MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3679
5.7.13 20:57

No ja fakt vubec nevim, musim zaklepat ze jsem nikdy zadne zdrav. problemy nemela, az ted na tohle…asi pockam co mi rekne doktorka po 6-tinedeli…ted se pry nesmime 3mesice vubec snazit:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
5.7.13 21:00

@AZzuzka ještě k měření teploty. Zkoušela jsem ji měřit před prvním těhu a i když jsem dodržela nevstávání z postele, stejný čas, tak mi to nic neukázalo. Pak jsem se na ní vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3679
5.7.13 21:07

@Aspera mereni teploty bych se rada vyhnula…partner se na to tvari divne, a ja tomu stejne nerozumim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí