Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim vsechny snazilky i maminky
!Pred 1,5 rokem jsem po 10 letech vysadila antikoncepci…Rok se snazime o miminko, ale menstruace je hodne, ale hodne nepravidelne(napr. po 70 dnech)! Kdyz jsem byla u doktorky, tak mi max. pichla vyvolavacku, pak mi na 3 mesice dali Utrogestan, ale vubec nic se nespravilo! Mate nejake rady? Ovulacni testy jsem jeden mesic zkousela, ale ovulka zadna a to jsem jich vypotrebovala pozehnane:-(! Teplotu merit nechceme…kdy je vubec ovulka pri nepr. cyklu? Diky ![]()
Ahojky. Moc neporadím, ale spíš přidám zkušenost. Já také měla ( no spíše neměla
) cyklus po kolika dnech se mu zachtělo 46, 50, atd a otěhotněla jsem. Jsem sice na začátku těhu ( 9tt) ale jsem
Tak se ted už jen modlím aby bylo vše v pořádku. Takže i při nepravidelných cyklech otěhotnět jde
Ovu testy jsem také zkoušela, ale nejsou dle mého moc spolehlivé. Asi bych řekla, že nejistější je mít sex jednou za 2 dny. Žádné léky atd jsem nebrala a podařio se, takže halvu vzhůru ![]()
PS : Já nepravidelný cyklus, špatné hodnoty hormonů ( dle hormonálního profilu) přítel velice, velice stresující zaměstnání a povedlo se ![]()
Tak já pravidelnou MS vůbec neznám - a děti už mám 2. Ale žádné testy jsem nezkoušela - šlo to nějak samo. A co na to vlastně doktorka?
No ja jsem jednou otehotnela, momentalne jsem 14 dni po kyretazi (zamlkle teh. v 6.tydnu)ted sbiram zkusenosti…az se zas budeme moct snazit, abych zas necekala rok ![]()
Prave ze doktotka jako by nic, vyvolavacka, pak Utrogestan, ale nepomohlo to, sice jsem po roce otehotnela, ale dopadlo to zle…
@AZzuzka velice dlouhé cykly mohou být anovulační… Osobně bych se obrátila na CAR, tam se budou už dít věci, nějaká podpora ovulace hormony, sledování utz, zda vůbec rostou folikuly a tak. Nečekala bych, až se i tvému doktorovi bude pozdávat, že by se mělo odehrávat něco víc ![]()
Někteří doktoři opravdu stojí za to
O co si člověk neřekne to nemá. Nechápu proč s řešením nepravidelné MS tak otálejí. Kamarádce lékař dokonce řekl, že na úpravu MS je jen antikoncepce ( docela blbé řešení při snažení o mimčo)
. Já jí ze začátku pravidelnou měla a cca po 4 měsících se to seklo a začal dlouhý cyklus a pak se to naštěstí zlomilo a test ukázal dvě čárky, takže jsem ani nepoznala jak by to moje dr řešila, ale je celkem rázná, tak snad ano.
Asi mas pravdu, ale furt jsem si rikala ze bych se rada vyhnula hormonum a tak, ale to bych taky mohla cekat do nekonecna…ja do nedavna ani nevela ze jsou nejaky anovulacni cykly atd.!
Asi by jsi opravdu neměla špatné měřit tu BT
Musí to být teda opruz, ale myslím, že tam se to asi pozná. Ovu testy by jsi musela dělat skoro furt a lezlo by to do peněz
( i když já blbec se nechala napálit lékarnicí a za 7 ks testů jsem dala 250 kč, neměla jsme zkušenost a pak když jsem četla od holek že jsou i lacinější, tak jsem byla naštvaná, ale tam je zase otázkou ta kvalita
)
@AZzuzka Jak píše Gladys, tak určitě navštívit specializované centrum, například ten CAR. Oni určitě pomůžou a zjistí, kde je pravděpodobný problém.
Ještě mě napadá - co štítná žláza?
Já mám taky bez HA příšerný cykly.
Někdy 30 dní, někdy 65. Obzvlášť při tom snažení je to pak stresující, když čekáš a testy pořád neg..
První dítě máme téměř po dvou letech snažení, bez zásahu dr.. Teď se snažíme rok o druhé. Zkusila jsem nejdřív gynex, srovnáno na cca 3o dní, ale při třetím cyklu se nic nedělo, resp. podle dr. se nejspíš jednalo o ZT ve velmi ranném stádiu, dostala jsem dvojitou vyvolávačku a Duphaston na srovnání cyklu a mám si koupit ještě NosiFol. A pak že uvidíme. Prý když už je to rok, tak kdybychom chtěli ihned začít s nějakou razantnější asistencí, stačí říct. Hormonální profil mi tenhle měsíc nevyjde, takže až příští a doufám, že když to nakonec šlo minule samo, tak snad je zádrhel jen v těch cyklech a zatím bych se ráda obešla bez další pomoci. Přístup tvojí doktorky mi přijde dost laxní. ![]()
@AZzuzka osobně bych našla doktora co začne tvůj problém řešit. Já mívám cykly kolem 40-45 dnů a to už říkala doktorka, že bývají anovulační. Já jsem teda při nich naštěstí otěhotněla, ale už jsme byly domluvené, že pokud do půl roku neotěhotním, že to budeme řešit. Rok a půl bych určitě nečekala a už bych se pídila proč to je.
Já naštěstí na sobě ovulaci poznám podle bolestí břicha a sedí to, buď mám do 14 dnů pozitivní test nebo MS.
Pokud máš cykly aspoň jakž takž stejně dlouhé, tak ovulace bude nejspíš 14 před MS.
No ja fakt vubec nevim, musim zaklepat ze jsem nikdy zadne zdrav. problemy nemela, az ted na tohle…asi pockam co mi rekne doktorka po 6-tinedeli…ted se pry nesmime 3mesice vubec snazit:-(
@AZzuzka ještě k měření teploty. Zkoušela jsem ji měřit před prvním těhu a i když jsem dodržela nevstávání z postele, stejný čas, tak mi to nic neukázalo. Pak jsem se na ní vykašlala.
@Aspera mereni teploty bych se rada vyhnula…partner se na to tvari divne, a ja tomu stejne nerozumim ![]()