Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AZzuzka No teoreticky byste mohli začít už po 2 měsících - on taky každý doktor tvrdí něco jiného
ale být tebou, tak vážně změnim doktora..
@IvkaV no prave…i v diskuzich pise kazdy neco jineho a pak si vyber!
@AZzuzka Moje ségra měla ZT loni asi v 8tt a doporučili jí 2 měsíce prevence, takže podle mě to u vás bude taky tak stačit, navíc když píšeš, jaký jste s tím už teď měli boje..
Ségře se od té doby teda bohužel nedaří otěhotnět, ale nevim, jak moc se na to upíná a taky jí radim vyměnit doktora a už taky pomalu zvažovat CAR, protože po roce se to bere už jako neplodnost.. ![]()
A segra se snazila jak dlouho? A ty? Celou dobu jsme se snazili na teh. myslet, ale ono to moc nejde
!
@AZzuzka mě říkali i 6 měsíců, ale dodržela jsem dvě MS a začali jsme se znova snažit.
@Aspera a za jak dlouho se zadarilo? Ty si taky mela zamlkle?
@AZzuzka tak já mám taky naprosto nepravidelny cyklus. Někdy 30 dni, někdy i 3 měsíce nic…a teď jsem podruhé těhotná. Poprvé jsem otěhotněla hned při prvním snažení a teď při druhém snažení. Takže v podstatě bez problému. Dlouhé cykly mohou byt anovulacni, ale také nemusí. Vůbec jsem netušila, kdy mám ovulaci, tak jsem zkusila měřit bazalní teplotu a hned to vyšlo. Ovulacní testy u mě nebyly úplně spolehlivé. I když teď máte pauzu, tak si zkus tu teplotu měřit, ať víš, jak to u tebe s ovulaci vypadá (i když každý cyklus muže byt jindy v našem případě). A vyprdni se na to, ze se to měření partnerovi nezdá. Dnes si BT měří kdekdo.
@AZzuzka jojo první taky bylo ZT a otěhotněla jsem 5 měsíců po revizi. Byl to myslím 4 cyklus.
Zkus Gynex, jsou to bylinky, harmonizují hormonální hladiny v těle. Byla jsem na tom stejně. Menstruace se mi srovnala téměř hned (tzn. v březnu), teď jsem těhotná cca 8tt.
Tak já mám po vyndání Mireny za sebou 7 měsíců zmatků, některé cykly i třeba 56 dní, nakonec skončily vyvolávačkou. Pravděpodobně všechny tyhle dlouhé jsou u mě bez ovulace, doktorku jsem dotlačila ke sledování růstů folikůlů sonem, neukázalo nám to skoro nic, protože jedem měsíc ovulace 13DC při tom sem otěhtoněla v březnu a skončilo to potratem, teď jsem 10TT a ovulace byla 25DC, potvrzená ovu testama a ještě hormonálním profilem. Dotlač svého doktora, ať ti nabere hormonální profil, bere se krev 4 za cyklus a on z hodnot pozná, jestli vůbhec folikuly zrají a jak rychle, pozná ovulační hodnotu aspoň orientačně. Ze všech odběrů udělá pak závěr. Je sice normální mít semtam anovulční cyklus, ale ne jako u mě, kdy jsem měla ze 7 cyklů 4 anovulační.
@Dalla ty jo, takovahle slova me uklidnuji a drzi nad vodou:-)! Myslis ze staci obyc. teplomer, nebo je to nejaky specialni?
Ahojky, mam cyklus cca 40 dni, je to 4.cyklus co se snazime o mimi a rada bych tu ms take nejak upravila, az to dostanu, jdu pro gynex. co se ohledne mereni bt tyce, tento mesic jsem zkusela merit poprve a dost toho lituji, ze jsem vubec zacla
Stal se z toho muj ranni ritual, kazdej den si rikam ze merot prestanu ale nejde to proste jako droga
Zacnu totiz novy den tak, ze hned myslim na snazeni, ze mi teplota lita nahoru dolu, hned mam spatnou naladu kdyz si uvedomim ze tu ovulaci vubec nemam, a timhle stresem rozhodne neotehotnim. Jo a ovu testy mi take ovu neukazaly, merila jsem 2× denne
. Takze za me ovu testy a mereni bt ne-e…Zkusila bych jiny prirodni preparat na upravu ms a sexovat obden, drzim palce ![]()
@mat110 ja uz toho vyzkousela…caje na neplodnost, vajecniky, kontryhel, femigard…jak dlouho si ten gynex uzivala?