Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den maminky…Chci se optat, která z Vás se stresovat otočením miminka hlavou dolů. Byla jsem ted na ultrzv. 30+ a bohužel není otočená. Je to sedmé těhu. V 5 případech vše super normální porod.Ten šestý se také nestačila, a ještě mi do toho praskla voda ve 34+ takže nakonec akutní císař…Chci vyzkoušet cviky atd a budu se modlit, aby se otočila 12.8. Jdu na kontrolu…
Přeji krásný den
Tak asi málokdo tu bude mít tolik zkušenosti jako ty
ale mě se syn otočil myslím ve 34 týdnu. Ale zbytečně se tím nenervuj, když se netočí, tak se netočí a půjde císařem. Hlavně, aby mimi přišlo na svět v pořádku ![]()
@Teik310 píše: Více
Přesně tak, kamarádka šla na kontrolu snad ve 36tt a dr nevěřil, mimi otočené. Večer předtím cítila dost nepříjemné pohyby a bolelo to. Takže taky se začala připravovat na císaře a moc nevěřila, že se mimi otočí. Povedlo se a ona si oddychla ![]()
První se mi otočila v 36 týdnu, v noci mě to vzbudilo. Třetí byla v 30 tydnu taky ještě hlavou nahore a pak se někdy otočila ani nevím kdy.
@Teik310 tojo jasny…ale ja právě nechci, už za žádnou cenu císař…6mesicu atb zánět atd sáhla jsem si, az na dno…takze bojim bojim… ![]()
@Marty01 píše: Více
Já měla plánovaný císař a vše super, za týden jsem o něm nevěděla. Než riskovat, že se dítě nemůže otočit kvůli pupeční šňůře nebo jinému problemu.
Akutní je něco jiného.
Ve 36tt mě gynekolog odesílal do porodnice s miminkem hlavou dolů. Ve 38tt na kontrole v porodnici si dcera vesele ležela na zádech. Rodila jsem 40+2 a byla hlavou dolů. Druhý porod. Ještě máš dost času.
No jo, to chápu, ale stejne s tím nijak nehneš. Nicméně ještě má mimi dost času se otočit, tak třeba to bude všechno v pořádku.
No hele, mě se malý otočil už snad ve 26. týdnu. No a stejně to bylo prd platný, když při porodu zkřivil hlavu a naléhal uchem ![]()