Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně se taky miminko neotočilo. A to jsem ji přemlouvala, svítila jí na cestu dolů a nic. Prostě k tomu má důvod. Měla bys to přijmout a být v klidu. Otočit se ještě může. Záleží jak je veliká. Nikdy v životě bych už nerodila KP přirozeně. Buď ráda že ti nabízí císaře. Miminka si ještě s manželem užijete až až. A u některých císařů jsem muže viděla. Asi záleží na porodnici.
![]()
Příspěvek upraven 29.08.18 v 21:12
Mě se po dlouhém přemlouvání otočila ve 38 týdnů
takže šance ještě je, držím palec
Dekuji za komentar
jako me jeste doktor nenabizel cisare ale myslim si ze bude kdyz mala neni otocena
snad se otoci no…:/
Ještě někde dělají manuální otočení. Byla na tom příbuzná a vše proběhlo v pořádku, rodila přirozeně hlavou napřed. Ale osobně nevím zda bych do toho šla…
Pokud se chceš poučit z klasického porodu KP navrhuji ti přečíst si moje hodnocení porodnice Kyjov.
@Danca1995 zname se chlapecek otocil v den porodu
ja mela zas malickou pretocenou hlavickou dolu nekdy od 30tt, mozna o neco drive, ale zjisteno na utz ve 30tt. A protoze se pak spatne narotovala do porodnich cest, neotevirala jsem se dostatecne (ac se mnou delali ke konci psi kusy), musela jsem na akutniho cisare kvuli padani ozev. Uzila jsem si teda pres 12 hodin kontrakci (polovina po minute) a pak stejne cisar
manzel se mnou nemohl. Sice to druhy den byl celkem masakr, malou mi vozili jen na kojeni, ale dalsi den uz mi ji dali naporad a na bolest jsem rychle zapomnela. A celkem v pohode se o ni postarala sama, ac jsem se bala, jak to dam. Na bolest jsem vubec nemyslela a uzivala si ji
neboj, zvladnes to. Hlavne se nestresuj, proste to tak ma kdyztak byt
(ja mela prirostlou placentu, tak me aspon zrovna vycistili poradne
stejne by me museli uspat…)
@Danca1995 Pokud má místo a dostatek plodové vody, otočit se ještě určitě může. Ještě není nic ztraceno
Já tenkrát s dcerkou dělala taková alotria, aby se otočila ![]()
Chápu, že netoužíš po sekci, ale v některých porodnicích je tatínek u sekce přítomen (můj muž třeba u sekce byl). Tak pokud by došlo na „nejhorší“, tedy na sekci, zjisti si dopředu, která porodnice to umožňuje ![]()
Držím pěsti, ať miminko ten kotrmelec nakonec ještě udělá ![]()
Rodila jsem 39+1a malej se otocil v noci pred porodem. Jelikoz to byl treti cisar, tak to stejne bylo jedno. Krome prvniho pred x lety byl muz celou dobu se mnou,, pak sel s detmi na zvazeni a zabaleni a pak sedel u me i s mimcem v naruci.
mně se malej otočil taky až někdy 36. Předtím byl celou dobu KP
@Danca1995 píše:
Ahojkymoc meto trapi a prave se chci vas zeptat jestly mate stim zkusenosti.. jsem ve 35+5 tyden a mala je porad otocena hlavou na horu..muze se jeste mala otocit??? moc se bojim cisare a navic chci aby byl muj pritel u porodu, slysela jsem ze kdyz budu mit cisare tak utoho byt pritel nesmi jeto povazovano jako operace…
chtela bych rodit pritozene ikdyz se toho moc bojim.. Dekuji vam moc za odpovedi
![]()
![]()
Cetla jsem ze i hodinu pred porodem se otocilo. Jinak prirozene se da rodit i kdyz neni otocene spravne. Dokud neni komplikace jde to prirozene i kdyz vyleze zadeckem.
@Danca1995 choď hodně na procházky.
utz ve 30tt, malá KP. Dr mi „chodit!“ napsal i do průkazky
Na další kontrole už byla hlavou dolu.
Me se mala otocila ve 40.tydnu. A to mela pres 4 kila, takze zas tolik mista to mimco nepotrebuje, aby se otocilo. ![]()